Унікальне місце для освячення води у Львові та проєкт «Кварталу 95» за участі ОРДЛО. Головне за 19 січня

1538 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Michael Cox for unsplash

Фото: Michael Cox for unsplash

Covid-19 – Головне. На сайті Міністерства охорони здоров’я розмістили мапу пунктів тестування на Covid-19, де можна здати зразки для ПЛР-тестування. Усього в Україні функціонує 2 373 пункти, де можна здати біологічний матеріал для лабораторних досліджень на Covid-19 методом ПЛР. Найбільше – у Києві (65), у Львові ж працює 33. Загалом у Львівській області функціонує 145 таких пунктів.

Читайте також: Смак дитинства упродовж пів століття. Як у Львові працює фабрика «Світоч»

Якщо санітарно-епідемічна ситуація буде сприятливою, студенти закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти мають продовжити навчання в змішаному форматі або очно, заявили у Міносвіти.

Після завершення локдауну у Львові відновлять роботу кінотеатри. «Копернік» запрацює з 28 січня, із 25 січня відкриються кінотеатри мережі «Планета кіно».

Австрійських політиків та їх родичів підозрюють в отриманні вакцини від коронавірусу, яка призначена медикам та літнім людям. Відповідні повідомлення вже перевіряють компетентні органи.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 197 осіб (122 – напередодні). Разом 67 692. Одужало – 55 494 (+ 33), померло – 1 958 (+ 3).

Читайте також: Львівський фельдшер пожертвував для онкохворих дітей 10 тисяч гривень

В Україні Covid-19 виявлено у 3 939 осіб (3 034 за попередню добу). Загальна кількість 1 167 655 пацієнтів. Одужало – 886 248 (+ 5 236), померло – 21 046 особи (+ 177).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 123 634 (+ 637), Одеська – 79 010 (+ 453), Харківська 75 033 (+ 237) та Львівська області – 67 692 (+ 197).

Найбільше підтверджених випадків за добу у Києві (637), Одеській (453), Запорізькій (449), Харківській (237) та Черкаській (208) областях.

Тупицький – Дубінський. Працівники Управління державної охорони не допустили голову Конституційного суду Тупицького до його робочого кабінету. Також у ДБР заявили, що вручили йому підозру, хоча той імітує, що такого не було і відвідує робоче місце.

Читайте також: У Львові таки пірнали в ополонку попри карантин. Фото

Офіс Генпрокурора нарешті розпочав проти Дубінського кримінальні провадження за двома статтями: ухилення від сплати податків та легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Тарифи в Україні – Квитки на потяги. Президент Зеленський доручив заступнику керівника ОПУ Тимошенку перевірити відповідність низки тарифів у Києві та областях України через спробу очільників міст «обґрунтувати перед суспільством зростання тарифів». Передусім це стосується саме тарифів на опалення, побутовий газ та користування пасажирським транспортом.

В Україні подорожчають квитки на пасажирські потяги, з березня відбудеться індексація цін на проїзд у залізничному транспорті. Вартість квитка з Києва до Львова зросте з 190 грн до 232 грн.

Читайте також: Ми ледве дихаємо. Власниця пекарні у Львові про перший тиждень локдауну

Російський «Квартал 95». Участь у російській версії «Ліги сміху», проєкту студії «Квартал 95», братимуть команди із окремих районів Донецької області, окупованого Росією Криму та материкової частини України. Так, йдеться про команди «Дуэт имени нет» та «Все Пуteam» із Донецька. Окрім того, із Керчі та Сімферополя до Москви поїдуть B. A. N. G та Ельвад Вагнер. У фестивалі братимуть участь команди із материкової України, зокрема МУА, Збірна медиків та Збірна Одеси з однойменного міста, «Падік 19» із Запоріжжя і «Подруга твого хлопця» із Харкова.

Байден – Путін. Інавгурація обраного президента Джо Байдена 20 січня через пандемії коронавірусу і підвищені заходи безпеки не буде схожа на жодну попередню церемонію в американській історії.

Читайте також: Українцям дозволили обмінювати валюту в терміналах

Фонд боротьби з корупцією Навального після арешту опозиціонера опублікував розслідування про палац президента Путіна біля Геленджика. На території знаходиться свій порт, власна охорона, церква, свій пропускний режим, безпольотна зона і навіть власний прикордонний пункт.

Унікальне місцей для освячення води. У львівському храмі Христового Воскресіння УГКЦ, що на вул. Городоцькій, 319-а, існує унікальне місце для освячення води. Басейн, який знаходиться всередині храму, функціонує вже 15-й рік. За словами пароха храму отця Сергій Швагли, більше такого не знайти ніде.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!