Медики у Жовківській лікарні діяли правильно та угорський гімн в раді на Закарпатті. Головне за 1 грудня

8111 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: philippe spitalier for unsplash

Фото: philippe spitalier for unsplash

Covid-19 – Головне. Кабмін нині не розглядатиме питання введення в Україні жорсткого карантину для приборкання епідемії коронавірусу. За словами міністра Степанова, уряд окремо попередить населення про запровадження повного локдауну за 7-10 днів.

Читайте також: МОЗ просить збільшити фінансування медицини, щоб платити лікарям не менше 23 тис грн

Секретар РНБО Данілов переконаний, що новий локдаун буде обов’язково, обговорюються часові рамки.

Міністр інфраструктури Криклій не виключає введення обмежень у роботі транспорту, зокрема, за кількістю пасажирів у салоні, але заперечує можливість зупинки пасажирського сполучення всередині країни.

Національна служба здоров’я України створила інтерактивну карту, на якій можна відстежити наявність ліків, що входять в перелік лікарських засобів, якими симптоматично лікують коронавірусну хворобу в Україні.

Дев’ять власників ресторанів, барів і нічних клубів Португалії оголосили п’ятиденне голодування біля будівлі парламенту на знак протесту проти коронавірусних обмежень.

Читайте також: Суд скасував рішення про виділення землі Козловському під будівництво пологового на Раппопорта

Дослідники виявили, що перші зараження Covid-19 в США відбулися у грудні 2019. Науковці мають докази того, що коронавірус поширювався тут ще до того, як перші випадки було виявлено в Китаї, повідомляє Bloomberg.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 813 особи (442 – напередодні). Разом 46 891. Одужало – 29 888 (+ 820), померло – 1 255 (+ 19).

В Україні Covid-19 виявлено у 12 498 осіб (9 946 за попередню добу). Загальна кількість 745 123 пацієнтів. Одужало – 355 172 (+ 10 023), померло – 12 548 особи (+ 221).

Читайте також: У Львові 3-річна дівчинка випала з вікна багатоповерхівки і вижила

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 72 277 (+ 1 799), Харківська – 55 702 (+ 361), Львівська – 46 891 (+ 813) та Одеська області – 45 838 (+ 889).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 799), Одеській (889), Дніпропетровській (870), Київській (841) та Львівській (813) областях.

Трагедія у Жовкві. Комісія департаменту охорони здоров’я не виявила протиправних дій у медпрацівників Жовківської центральної райлікарні. Водночас, під час вимкнення енергії адміністрація лікарні не зробила нічого, аби підключити реанімацію до резервного живлення. Відтак, на Жовківську райраду підготували лист з ініціативою звільнення керівництва лікарні.

Читайте також«Вийшла в ліс і почала кричати». Історія ВІЛ-позитивної львів’янки

Львівська облрада – рада Львівської ОТГ. Лідерку «Європейської солідарності» на Львівщині Ірину Гримак обрали головою Львівської облради. Заступниками голови ЛОР стали – представник від «Батьківщини» Євген Гірник та від «Слуги народу» Юрій Холод.

Фракції «Європейської солідарності», «Батьківщини», «Голосу», Народного руху та УГП у Львівській облраді підписали меморандум про співпрацю. Таким чином, політсили сформували більшість із 54 депутатів 5-ти фракцій. Загалом в облраді є 84 депутати.

4 грудня заплановане друге засідання сесії ради Львівської ОТГ, таке рішення прийняли депутати на засіданні тимчасової президії. Натомість керівник управління «Секретаріат ради» Львівської міськради Лукашевський чекає висновків юридичного департаменту ЛМР, які мають роз’яснити хто і коли мав би скликати сесію.

Читайте такожВведення касових апаратів для ФОПів відтермінували до 2022 року, але не для всіх

Громадські роботи за брехню. Нардепка від «Слуги народу» Совгиря розповіла, що робоча група з урегулювання конституційної кризи дійшла згоди, що громадські роботи за брехню в декларації – ефективний спосіб впливу на топчиновників. Нагадаємо, до рішення КСУ посадовцю за брехню на суму понад 500 тис. грн загрожувала в’язниця.

Закарпаття – Крим. На Закарпатті СБУ перевіряє інформацію щодо можливих ознак протиправної діяльності депутатів Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади, які 21 листопада під час прийняття присяги виконали національний гімн Угорщини. 

Австрійське архітектурне бюро «Coop Himmelblau» бере участь у флагманському проєкті Путіна в Криму – спорудженні оперного театру в окупованому Севастополі.

Читайте такожЛьвів'янка Оксана Линів отримала у Берліні нагороду «Найкраща диригентка року»

Виключно українською. Усі надавачі послуг незалежно від форми власності з 16 січня 2021 року мають обслуговувати споживачів і надавати інформацію виключно українською мовою. Як повідомив уповноважений із захисту державної мови Кремінь, лише на прохання клієнта його обслуговування може здійснюватися іншою мовою.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!