Яку саме вакцину отримає Україна та ректор львівського вишу підтримав Шкарлета. Головне за 22 грудня

1562 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Ilona Frey for unsplash

Фото: Ilona Frey for unsplash

Covid-19 – Головне. Україна, найімовірніше, отримає вакцини виробництва компанії Astra Zeneсa. Такий прогноз, з урахуванням виробничих потужностей цього виробника та українських реалій, озвучив в.о. гендиректора Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузін.

Читайте також: Львівський інфекціоніст – про новий штам коронавірусу і про те, чи подіє на нього вакцина

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від Covid-19. Протягом наступних двох років планують зробити щеплення 50% населення, тож вакцину мають отримати 20 млн українців.

Головний санітарний лікар України Ляшко спростував інформацію про те, що Україна використовує нечутливі тест-системи до нових штамів та повідомив, що Україна змінить праймери в тестах після того, як їх опублікує Велика Британія.

Клінічна лікарня львівської залізниці на вул. Івана Огієнка, 5, яку внесли до переліку опорним і в якій нещодавно розгорнули 100 ліжок для госпіталізації хворих на Covid-19, приймає лише залізничників.

Читайте також: Що заборонять, а що – ні. Повний перелік, що буде працювати під час локдауну з 8 по 25 січня та карантину

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 270 осіб (190 – напередодні). Разом 57 401. Одужало – 42 455 (+ 625), померло – 1 649 (+ 6).

В Україні Covid-19 виявлено у 8 513 осіб (6 545 за попередню добу). Загальна кількість 979 506 пацієнтів. Одужало – 600 288 (+ 14 020), померло – 16 897 особи (+ 232).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 102 282 (+ 1 159), Харківська 65 652 (+ 238), Одеська – 65 503 (+ 914) та Львівська області – 57 401 (+ 270).

Найбільша кількість випадків захворювання за добу зареєстрована у Києві (1 159), Дніпропетровській (992), Одеській (914), Запорізькій (665) та Київській (559) областях.

Читайте також: Новий штам коронавірусу. Як Україна і світ реагують на його появу

Антибіотики за рецептом. З 2021 року деякі ліки, в тому числі антибіотики, будуть продавати за електронним рецептом. Як заявив міністр охорони здоров’я Степанов, також йдеться про інсулін, препарати для імуносупресії та ті, які містять наркотичні речовини.

Медичним працівникам має бути гарантована безпеки під час роботи. На небезпечні виклики «швидку» має супроводжувати працівник Нацполіції. Такі зміни до законодавства ініціюватиме Міністерство охорони здоров’я.

Зеленський – Венедіктова – SaveФОП. Президент Зеленський більше двох тижнів не підписує закон щодо відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, який передбачає покарання у вигляді обмеження волі.

Читайте такожЛьвівська облрада прийняла бюджет на 2021 рік

Президент оцінить діяльність генпрокурорки Венедіктової на посаді після її звіту про роботу за 2020 рік. Однак уже каже, що бачить певну активізацію в роботі цього відомства.

У Києві протестувальники SaveФОП прийшли до Національного палацу мистецтв «Україна», де відбувався концерт «95 Кварталу». На оприлюднених фото та відео видно, як сотні правоохоронців оточили Палац.

Татаров – Шкарлет. Прокурори САП проситимуть обрати для заступника голови Офісу президента Татарова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 10 мільйонів гривень застави. Татаров, своєю чергою, назвав справу проти себе «помстою» директора НАБУ Ситника, та заявив, що вона «закінчиться нічим».

Читайте також: У Львівській міській раді планують утворити 12 депутатських комісій. Перелік

Голови об’єднань ректорів українських вишів та Профспілки працівників освіти і науки звертались до президента Зеленського з проханням пришвидшити призначення Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. Серед них є підпис і ректора Національного університету «Львівська політехніка» Юрія Бобала.

Різдво у Львові. Цьогоріч Різдво у Львові відбуватиметься в адаптованому до карантинних норм форматі. Місто відмовиться від проведення великих подій, проте заради збереження традицій певні з них залишаться. Головний акцент буде на проведенні менших заходів, невеликих локаціях, які дадуть змогу людям відчути дух Різдва. Мова про встановлення різдвяної шопки, Дідуха…

Читайте такожПодруга французького президента. Історія львів’янки, яка єдина написала радіодиктант без помилок

В останні дні 2020 року Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика запрошує на сім святкових концертів, які мають подарувати новорічний настрій.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!