Тарифи на тепло зростуть та де відпочити на свята на Львівщині. Головне за 24 грудня

1436 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Juli Kosolapova for unsplash

Фото: Juli Kosolapova for unsplash

Covid-19 – Головне. Жорсткий карантин, запланований з 8 по 24 січня 2021 року, не перенесуть навіть у разі значного скорочення захворюваності Covid-19, заявив міністр охорони здоров’я Степанов. Він пояснив це тим, що МОЗ очікує на цей період спалах захворюваності на грип. 

Читайте такожНа Львівщині більше 20 амбулаторій отримали комплекти для телемедицини

Кабінет міністрів дозволив ресторанам та кафе у новорічну ніч працювати до 7:00, а не до 1:00, як було раніше. Однак розважальні новорічні заходи та концерти біля ялинок на площах все ще заборонені.

Уряд також схвалив постанову, якою перерозподілив 1,4 мільярда гривень з «коронавірусного» фонду Міністерству охорони здоров’я на закупівлю вакцин.

МОЗ оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон. До «червоних» країн віднесли Британію та Німеччину. Всього у цій зоні 45 країн. Серед них Грузія, Чорногорія, Словаччина, Португалія, Молдова, Румунія, США. «Позеленіли» Італія та Йорданія.

Комісія Львівської ОДА провела перевірку систем електропостачання і резервних автономних джерел живлення у 23 медичних закладах Львівщини (10 у Львову та 13 в області), де перебувають хворі на корона вірус і майже у всіх виявили проблеми.

Читайте такожНа інженерні роботи і сквер на Двірцевій у Львові виділять ще 72 мільйони

У Нью-Йорку в медпрацівника зафіксували сильну алергічну реакцію після щеплення вакциною від коронавірусної інфекції. Попередньо чоловіка вакцинували препаратом компаній Pfizer/BioNTech.

Європа вперше ліцензувала продаж штучного серця компанії Carmat S, що допоможе пацієнтам в очікуванні трансплантації серця.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 466 осіб (505 – напередодні). Разом 58 372. Одужало – 43 133 (+ 312), померло – 1 689 (+ 17).

Читайте такожДепутати таки прийняли регламент і проголосували питання про обслуговування коштів бюджету розвитку

В Україні Covid-19 виявлено у 11 490 осіб (10 136 за попередню добу). Загальна кількість 1 001 132 пацієнтів. Одужало – 631 435 (+ 15 775), померло – 17 395 особи (+ 223).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 105 040 (+ 1 377), Одеська – 66 971 (+ 676), Харківська 66 788 (+ 545) та Львівська області – 57 906 (+ 505).

Найбільшу кількість підтверджених випадків за добу зареєстрували у Києві (1 377), Запорізькій (774), Одеській (676), Київській (666) та Донецькій (636) областях.

«Справа Татарова» – Суддя Вовк. Офіс генпрокурора передав провадження, в якому фігурує заступник голови Офісу президента Татаров, з НАБУ до СБУ. В НАБУ це назвали «безпрецедентним в історії України втручанням в його роботу». А Татаров пообіцяв «покарати» главу Національного антикорупційного бюро Ситника «правовими методами».

Читайте такожЗолоторудний лот на відкритому аукціоні придбала компанія зі Львова

Детективи НАБУ вручили голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку повістку про виклик до антикорупційного суду. На відео, яке опублікували в НАБУ, суддя Вовк без верхнього одягу біжить по засніженому тротуару, а детектив зачитує йому вимогу прийти на засідання суду.

Політв’язень Кремля. Олександр Шумков увечері 24 грудня перетнув український кордон. Понад три роки він перебував у незаконному ув’язненні у виправній колонії в місті Торжок Тверської області. Майже весь термін ув’язнення його утримували у штрафному ізоляторі та загоні суворих умов тримання.

«Тепло» подорожчає. Нацкомісія з тарифів на засіданні переглянула тарифи на виробництво теплоенергії для населення, бюджетних та релігійних організацій й інших споживачів на 2021 рік для 23 ТЕЦ і когенераційних установок. Тарифи на тепло підвищили усім 23 компаніям, найменше підвищений тариф для Дніпровської ТЕЦ (5,5%), найбільше – для ТОВ «Євро-реконструкція» (на 49,7%).

Читайте також: Рондель, запрашка і братрура, або Про що говорять галицькі господині напередодні Різдва

Зимовий відпочинок. Узимку на Львівщину приїжджають любителі гірських лиж і сноубордингу зі всіх куточків України. Та Львівська область пропонує і чимало інших видів активного відпочинку на будь-який смак. Зокрема, у нашому регіоні є альтернативні лижам та бордам варіанти відпочинку, як от оригінальні SPA-процедури – обгортання з буйволиного йогурту, фотозустріч із зубрами чи пішохідні мандрівки в гори.

Tvoemisto.tv радить, куди поїхати на зимові вихідні чи канікули за емоціями та враженнями.

Гарного Вам дня та святкування Різдва!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!