Хто займе ключові посади у Львівській міськраді та жорсткий карантин на свята. Головне за 25 листопада

9212 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Gabriella Clare Marino for unsplash

Фото: Gabriella Clare Marino for unsplash

Covid-19 – Головне. Кабмін розглядає жорсткий карантин на новорічні й різдвяні свята як один із варіантів розвитку подій. Разом з тим, прем’єр Шмигаль заявив про деяке покращення ситуації з поширенням Covid-19 в Україні і прагнення вийти на «плато» у грудні.

Вінницька міськрада від імені Асоціації міст України просить уряд перенести карантин вихідного дня на будні, аби допомогти підприємцям.

Читайте також: Урологи Львівського ОХМАТДИТу зберегли 7-місячній дитині єдину працюючу нирку

Читайте також: У Львівській лікарні швидкої допомоги провели унікальну операцію із вшивання шлунка

Кабінет міністрів від 25 листопада може запроваджувати на відповідній території не більше одного із карантинних заходів винятково за умови оприлюднення відповідного рішення про це не пізніше ніж за сім календарних днів до початку дії обмежень.

Мобільну бригаду, яка приїздить для забору зразків у пацієнтів з Covid-19, можна викликати за допомогою контакт-центру, якщо у них попередньо були проблеми з викликом. Окрім того, пацієнти, які не мають підписаної декларації з сімейним лікарем, зможуть отримати консультацію, теж зателефонувавши на цю лінію. Номер телефону – 0 800 60 20 19.

Лабораторія науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Данила Галицького розпочала безплатне тестування на Covid-19 студентів львівських навчальних закладів вищої освіти.

Читайте також: У Львівській мерії заявили про «паралізовані» рахунки сільрад, які увійшли до Львівської ОТГ

У Польщі за добу померло 674 хворих на коронавірус, що є новим рекордним показником з початку епідемії.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 824 особи (771 – напередодні). Разом 42 874. Одужало – 27 590 (+ 368), померло – 1 183 (+ 7).

В Україні Covid-19 виявлено у 13 882осіб (12 287 за попередню добу). Загальна кількість 661 858 пацієнтів. Одужало – 307 778 (+ 8 420), померло – 11 492 особи (+ 229).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 62 620 (+ 980), Харківська – 52 538 (+ 546), Львівська – 42 874 (+ 824) та Одеська області – 39 742 (+ 976).

Читайте також: У підручнику з хімії радять лікувати рак і відбілювати зуби розчином соди. Що кажуть фахівці

Найбільшу кількість підтверджених випадків за добу зареєстрували у Дніпропетровській (1 255), Запорізькій (1 086) областях, Києві (980), Одеській (976) та Київській (961) областях.

«Кадри» ради Львівської ОТГ. Міська ТВК оприлюднила офіційні результати виборів голови Львівської ОТГ, за якими Садовий отримав 62,25% підтримки виборців, відповідно, Синютка – 37,75%.

Депутат від «Європейської солідарності» Петро Адамик у коментарі Tvoemisto.tv розповів, що «Варта» і «Свобода» та деякі депутати «Голосу» підтримують кандидатуру «свободівця» Маркіяна Лопачака на посаду секретаря ради Львівської ОТГ. За його словами, якщо Садовий подасть іншу, то «ЄС» голосуванням покаже свою позицію.

Читайте також: «Двері відчинені». як вирішують скандал у Львівській міській раді

Також Адамик повідомив, що головою депутатської комісії фінансів та планування бюджету ради Львівської ОТГ може стати депутатка від «Варти» Наталія Шелестак. «Є дві менші фракції «Свобода» та «Варта». Нехай «Варта» візьме контроль над бюджетом. Вони хочуть контролювати, щоб кошти витрачалися прозоро. Комісію може очолити Наталія Шелестак. В неї є відповідна освіта і бажання», – заявив він.

Допомога ФОПам – Ціна на газ. Фізичні особи підприємці (ФОПи), які на період карантину обмежили свою роботу, отримають 2 тис. гривень на забезпечення дітей, віком до 10 років. Програма діятиме з 1 листопада по 31 грудня цього року.

«Нафтогаз України» обіцяє не підвищувати ціну газу для населення на грудень. У компанії пояснили, що залишити ціни на рівні листопада дозволяє європейська кон’юнктура, доволі тепла погода і той факт, що оптова ціна блакитного палива не змінилася.

Читайте також: Укрзалізниця відновила рух низки поїздів зі Львова та призначила додаткові на зимові свята

100 днів Байдена. Обраний президентом США Байден заявив, що впродовж своїх перших 100 днів перебування на посаді хоче провести імміграційну реформу, скасувати укази Трампа про навколишнє середовище і допомогти владі штатів у боротьбі з Covid-19.

Технічна поразка. Збірній України присудили технічну поразку з рахунком 0:3 у матчі Ліги Націй зі Швейцарією, рішення ухвалив Апеляційний комітет УЄФА. Україна заявила, що оскаржить це рішення у Спортивному арбітражному суді у місті Лозанна.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!