У Зеленського валиться рейтинг та відключення електроенергії. Головне за 26 січня

1733 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Daria Rom for unsplash

Фото: Daria Rom for unsplash

Covid-19 – Головне. До кінця січня Україна очікує першу поставку вакцин від COVAX обсягом 100-200 тисяч доз. Як заявив прем’єр Шмигаль, уряд готує медичну систему для розгортання кампанії з вакцинації. Уже сформовано спеціальні мобільні бригади та готуються пункти щеплень. Відповідальні щодо вакцинування у регіонах визначені на місцях.

Читайте також: В Україні зростуть тарифи на хіміотерапію, радіологічне та гематологічне лікування

Директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я Райан попередив про ризик подальшого поширення нового коронавірусу навіть після масштабної вакцинації.

Велика Британія стала першою європейською країною, в якій офіційно зареєстровано понад 100 000 смертей від коронавірусу.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 167 осіб (138 – напередодні). Разом 69 570. Одужало – 58 110 (+ 225), померло – 2 042 (+ 10).

Читайте також: За сім хвилин до лікарні. Львівська бригада швидкої за короткий час довезла пацієнтку з інсультом

В Україні Covid-19 виявлено у 2 779 осіб (2 516 за попередню добу). Загальна кількість 1 197 107 пацієнтів. Одужало – 965 835 (+ 12 538), померло – 22 057 особи (+ 133).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 126 639 (+ 375), Одеська – 80 431 (+ 211), Харківська 76 671 (+ 207) та Львівська області – 69 570 (+ 167).

Найбільше підтверджених випадків за добу у Києві (375), Запорізькій (276), Івано-Франківській (255), Одеській (211) та Харківській (207) областях.

Читайте також: «Задовбала» війна? Чому інсталяція про «кіборгів» у Парку культури викликає суперечки серед львів’ян

Відключення електроенергії – тарифи за газ. Попри рекордно низькі запаси вугілля на електростанціях, основний період холодів пройшов без віялових відключень, тож наразі їх не передбачається. Водночас, в.о. міністра енергетики Вітренко підкреслив наявність системних проблем в енергетиці.

Як заявив головний диспетчер НЕК «Укренерго» Зайченко, запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій становлять 455 тис. тонн, що не може гарантувати енергетичну безпеку країни.

В.о. міністра енергетики Вітренко повідомив, що зниження ціни газу до 6,99 грн за кубометр станеться у лютому, тому знижені платіжки за лютий прийдуть тільки у березні. На питання, чи не призведе це до нових протестів у регіонах, Вітренко відповів, що сподівається на певне розуміння.

Читайте також: Штрафи і пеню за невчасно сплачені газ чи тепло нараховувати не будуть

«Слуги народу» – Вибори. Якби вибори президента України відбувалися в другій половині січня 2021 року, то як свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, за чинного президента Зеленського проголосували б 19,8% серед тих, хто визначився, за колишнього главу держави Порошенка – 15,7%.

На виборах до Верховної Ради найбільше голосів отримала б ОПЗЖ – 20,7%. На другому місці – «Європейська солідарність» – 15,3%, треті-четверті: «Батьківщина» – 12,6% і «Слуга народу» – 11,2%.

Дубінський – Портнов – Шкарлет. Нардеп від «Слуги народу» Дубінський, якого президент закликав вийти з фракції, попросив про особисту зустріч з Зеленським. Нардеп заявив, що «продовжує і продовжуватиме системно боротися за те, щоб зберігався рейтинг» і президента, і «Слуги народу».

Читайте також: Маячок, що відганяє темряву, або Як американець відшукав серце української музики в Карпатах

Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов ексзаступника керівника адміністрації президента Януковича Портнова і зобов’язав Міністерство освіти переглянути підручник з історії щодо висвітлення подій Революції Гідності.

Міносвіти не спромоглося на жодну конкретику, коментуючи висловлювання викладачки університету національного педагогічного університету імені Драгоманова Більченко, яка назвала Україну «американською колонією».

Тарифи на проїзд та електронний квиток. У Львові перевізники вимагають збільшити вартість проїзду  у міському автотранспорті до 14 грн, а також справедливо розподіляти кошти за відшкодування перевезення пільговиків.

У Львові електронний квиток повноцінно запрацює у січні 2022 року. Як розповів Тvoemisto.tv начальник управління транспорту Львівської міськради Олеськів, цього року лише розпочнуть тестувати валідатори. Запровадити е-квиток у львівському транспорті намагалися ще у 2012 році. 

Читайте також:  Йорданія скасувала карантин для туристів. Оновлені правила в'їзду

США – РФ. Президент США Байден вперше з моменту вступу на посаду розмовляв з президентом РФ Путіним. Зазначається, що Байден висловив стурбованість щодо ув’язненого Навального. Говорили про продовження нового договору СНО з РФ і підтримку суверенітету України. На сайті Кремля повідомили, що співрозмовники розмовляли про продовження Договору СНО-3 та обговорили ряд питань. Про Навального не згадується.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!