Велика шана жінці-донорці, яка врятувала чотири життя та газета «Твого міста». Головне за 29 грудня

1624 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Ira Ostafiichuk for unsplash

Фото: Ira Ostafiichuk for unsplash

Covid-19Головне. Дружина львівського священника Петра Терлецького – Катерина, яка потрапила в лікарню з коронавірусною інфекцією ще в листопаді і народила донечку, почувається краще. З палати інтенсивної терапії її вже перевели в терапевтичне відділення, а ось маленька Даринка, яка передчасно народилася і мала позитивний тест на Covid-19, уже подолала його, але досі стабільно важка.

Читайте також: Менше популізму, більше технологій. Як 2020 рік змінив траєкторію світу

Читайте такожСон і «швейцарський сир», або Як все встигнути до Нового року

Міністерство охорони здоров’я сподівається в лютому отримати перші 150-200 тисяч доз вакцин від Covid-19.

З 1 січня у Центрі легеневого здоров’я, що на вул. Зеленій, планують розгорнути додаткові 200 місць для хворих на коронавірус.

Депутати на засіданні Львівської міськради прийняли програму безоплатного харчування дітей та учнів у закладах освіти Львова. Цього року у перелік також внесли дітей медиків, які померли внаслідок епідемії коронавірусу.

Українці, які тимчасово чи на постійній основі живуть у Польщі, зможуть безкоштовно отримати вакцину від Covid-19.

Читайте такожДобрі новини твого міста. Підсумки року

Німеччина передасть Україні 18 апаратів ШВЛ для лікарень, що надають допомогу хворим на коронавірус.

Пневмонія, гострий респіраторний дистрес-синдром, зупинка серця, гострий міокардит – тільки деякі із ускладнень, які пов’язують з Covid-19. Це визначили учені – свій аналіз вони опублікували у журналі Canadian Medical Association Journal.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 555 осіб (207 – напередодні). Разом 60 560. Одужало – 45 842 (+ 752), померло – 1 747 (+ 15).

В Україні Covid-19 виявлено у 6 988 осіб (4 385 за попередню добу). Загальна кількість 1 037 362 пацієнтів. Одужало – 681 835 (+ 16 106), померло – 18 081 особи (+ 232).

Читайте також: У Львові прийняли бюджет на 2021 рік

Читайте також: Депутати визначили зарплату Андрію Садовому

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 109 008 (+ 953), Одеська – 69 863 (+ 792), Харківська 68 395 (+ 404) та Львівська області – 60 560 (+ 555).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (953), Одеській (729), Полтавській (644), Львівській (555) та Запорізькій (514) областях.

Шана жінці-донору. Медики Львівської лікарні швидкої медичної допомоги, що на вул. Миколайчука, зі скорботою та повагою віддали останню шану донорці органів, яка «поділилася» своїм серцем, печінкою та нирками з чотирма різними реципієнтами. Доноркою стала 47-річна жінка, яка померла від крововиливу в мозок (розрив аневризми). Після констатації смерті мозку її мама, брат і син дали згоду на донорство.

Читайте такожУ Львівській лікарні швидкої допомоги вперше провели трансплантацію печінки

Справа Микитася. Колишньому керівнику компанії «Укрбуд», фігуранту справи про розкрадання майна Нацгвардії Микитасю повідомили про чергову підозру. Пізніше Нацполіція повідомила, що підозрюваний у грудні 2020 року через кримінального авторитета домовився про викрадення людини.

У НАБУ заявили, що не володіють інформацією щодо доказової бази цієї справи. Також нагадали, що Микитась є викривачем, який надав детективам інформацію щодо корупції у вищих ешелонах влади. Зокрема, за однією із них заступнику керівника Офісу Президента Татарову повідомлено про підозру у вчиненні тяжкого злочину.

ГПУ – ПриватБанк. НАБУ передало підозри по справі Приватбанку на погодження особисто генпрокурорці Венедіктовій. Вже два тижні поспіль від неї немає відповіді. Венедіктова затягування справи заперечила: «Усі необхідні кроки зроблені, процесуальні рішення прийняті, справа почала рухатись в потрібному руслі».

Читайте такожУ Львові на киянина відкрили кримінал за шапку з комуністичною символікою

Зеленський – Конституційний суд – РНБО. Президент Зеленський підписав указ про відсторонення голови Конституційного Суду Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці. В КС обіцяють призначити з цього приводу «спеціальне засідання».

З посади заступника секретаря РНБО указом звільнено легендарного командира Сергія Кривоноса. Раніше Кривонос розкритикував ідею президента Зеленського щодо мобілізації і жінок, і чоловіків у разі нападу РФ. За його словами, це не має сенсу, оскільки для бою потрібно мати військовий вишкіл.

Читайте такожНа Львівщині завершили ремонт прикордонної дороги Мостиська – Краковець

Газета «Твого міста». Медіа-хаб Тvoemisto.tv випустив четверту – святкову газету для Друзів, прихильників та партнерів «Твого міста», щоб привітати наших читачів із Новим роком та Різдвом Христовим, адже свята цього року пройдуть в особливих умовах. Дякуємо, що ви з нами!

Гарного  Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!