Тотального локдауну в Україні не буде, але на вихідні хочуть ввести суттєві обмеження. Головне за 4 листопада

2159 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Usman Yousaf for unsplash

Фото: Usman Yousaf for unsplash

Covid-19 – Головне. Уряд не планує запроваджувати тотальний локдаун на всій території України, але посилить карантинні обмеження, якщо ситуація з поширенням коронавірусу погіршиться.

Читайте також: Чи закривати школи у випадку локдауну та що роблять у Європі

Міністр охорони здоров'я Степанов допускає введення в Україні «карантину вихідного дня» у зв’язку зі зростанням кількості хворих на Covid-19. Це означає, що більшість магазинів у суботу та неділю будуть зачинені. Також не працюватимуть повноцінно заклади харчування – замовлення будуть можливі тільки на виніс.

На запитання, чи можливе введення комендантської години, Степанов сказав, що ні. Він нагадав, що для цього потрібно ввести надзвичайний стан, а це робиться за рішенням РНБО, указом президента і Верховною Радою.

Через збільшення хворих на коронавірус у Львові у Лікарні швидкої допомоги розгортають резерв на 300 ліжок. Зараз у лікарні лежать 266 хворих із запаленням легень.

У Львові, в ОХМАТДИТі, збільшується кількість дітей із ускладненим перебігом коронавірусної хвороби через супутні патології.  «Зараз контингент пацієнтів став важчим. Почали поступати діти з різною супутньою патологією», –  каже директорка медзакладу Олександра Бурда.

Читайте також: У Чорнобильську лікарню перевели 15-річного хлопця із синдромом Кавасакі

Діти медпрацівників, які загинули через ускладнення від коронавірусної хвороби, користуватимуться такими ж пільгами під час вступу до ВНЗ як і абітурієнти, один з батьків яких поліг на Донбасі.

Влада Польщі заявила про запровадження нових обмежень в країні після того, як було підтверджено майже 25 тисяч нових випадків зараження коронавірусом. Вони діятимуть з 7 до 29 листопада. Кінотеатри, театри та установи культури зачинять. Готелі прийматимуть тільки тих, хто у відрядженні. У торгових центрах працюватимуть тільки продуктові магазини та аптеки. Учні 1-3 класів переходять на онлайн-навчання.

Пацієнти з коронавірусом, які перенесли легку або безсимптомну інфекцію, мають «клітинний імунітет» до вірусу протягом шести місяців. Це показало дослідження Бірмінгемського університету, у якому взяли участь 100 людей у Великої Британії.

4 листопада у світі за добу померла рекордна кількість хворих на Covid-19 – 9 063 людини (попередній антирекорд  1 жовтня – 8 831 особи).

Читайте також: Чи будуть стаціонари поліклінік у Львові приймати хворих із Covid-19

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 505 особи (433 – напередодні). Разом 31 639. Одужало – 14 001 (+ 1 295), померло – 921 (+ 20).

В Україні Covid-19 виявлено знову у рекордних 9 524 осіб (8 899 за попередню добу). Загальна кількість 420 617 пацієнтів. Одужало – 176 404 (+ 7 536), померло – 7 731 особи (+ 199).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 40 390 (+ 856), Харківська – 39 559 (+ 850), Львівська – 31 639 (+ 505) та Одеська області – 26 332 (+ 547).

Читайте також: Кабмін ліквідував державну соціальну службу в Україні

Конституційний суд – Кабмін. Провідні євродепутати, які опікуються в Європарламенті питаннями України, виступили проти ініціативи президента Зеленського розпустити нинішній склад Конституційного суду України. Разом з тим посли країн G7 наголосили на важливості швидких дій для врегулювання ситуації навколо КСУ.

Кабмін погодив звільнення голів Івано-Франківської, Одеської та Сумської ОДА – Федоріва, Куцого та Грищенка.

Марків уже в Україні. Гвардієць Віталій Марків, якого раніше несправедливо засудили до 24 років позбавлення волі, повністю виправданий і вже повернувся в Україну. Він заявив, що хоче продовжити свою військову кар'єру.

Читайте також: Важливі новини та екслюзивні тексти про Львів можна прочитати у Viber

Байден – Трамп. Кандидат в президенти США Джо Байден обійшов чинного президента Дональда Трампа у ключових штатах Мічиган та Вісконсині. Трамп назвав «дуже дивним» таке лідерство, а його штаб подав позови до судів з вимогою зупинити підрахунок голосів.

Дискусії про майбутнє Львова. Медіа-хаб Тvoemisto.tv нині розпочинає серію публічних дискусій серед різних середовищ містян, аби допомогти сформувати порядок денний для нових голови та депутатів Львівської ОТГ. Активні середовища львів’ян визначать та озвучать, які очікування вони мають щодо подальшого розвитку Львова і Львівської ОТГ.

Нині о 12:00 год у студії медіа-хабу «Твоє місто» відбудеться перша публічна дискусія за участі бізнесу та представників кандидатів на голову Львівської ОТГ на тему «Розвиток Львова після виборів. Очікування бізнесу».

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!