У МОЗ прогнозують понад 10 тис. хворих та обмеження на вихідні уже 14-15 листопада. Головне за минулу добу

2924 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Ruslan Bogdanov for unsplash

Фото: Ruslan Bogdanov for unsplash

Covid-19 – Головне. Міністр охорони здоров’я України Степанов заявив, що карантин вихідного дня в Україні може почати діяти 14-15 листопадаВін пояснив, що працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та транспорт. Степанов припустив, що уже нині показник захворюваності на коронавірус в Україні перевищить 10 000 випадків.

Читайте такожЯк у Львові терміново розгортають новий Covid-корпус. Фоторепортаж

Мінздоров’я також пропонуватиме повністю заборонити масові заходи, закрити спорт-комплекси й басейни, у ТРЦ дозволити працювати виключно магазинам, закривати порушників карантину.

При цьому у відомстві хочуть дозволити функціонування дитсадків у «червоній» зоні. А також дати можливість  учням початкових класів відвідувати школу. Учнів 5-11 класів у міністерстві рекомендують відправляти на дистанційну освіту. 

У Польщі зафіксували новий антирекорд – 27 143 нових випадків коронавірусу – найбільше з початку епідемії.

Вчені вважають, що мутації коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає хворобу Covid-19, у гризунів і диких тварин можуть призвести до нової пандемії в світі.

Читайте також: У Львові виявили шахраїв, які незаконно захопили комунальні приміщення в центрі міста. Оновлено

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 430 особи (505 – напередодні). Разом 32 069. Одужало – 16 197 (+ 2 196), померло – 939 (+ 18).

В Україні Covid-19 виявлено знову у рекордних 9 850 осіб (9 524 за попередню добу). Загальна кількість 430 467 пацієнтів. Одужало – 184 782 (+ 8 378), померло – 7 924 особи (+ 193).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 41 373 (+ 983), Харківська – 40 330 (+ 771), Львівська – 32 069 (+ 430) та Одеська області – 26 838 (+ 506).

Читайте такожУ Львові невідомі знищили мурал із зображенням Катерини Гандзюк

Держбюджет – Пільги для готелів. Верховна Рада у першому читанні ухвалила проєкт Держбюджету на 2021 рік. Зокрема, передбачено зростання ВВП на рівні 4,6%, інфляція – 7,3%, держборг до ВВП закладається 64,6%. Середньорічний курс долара – 29,1 грн за долар.

Також Рада знизила ставку ПДВ із 20% до 7% для закладів зі сфери культури та готелів.

Вибори на Донбасі. План спільних кроків для Тристоронньої контактної групи, яку підготувала Україна, містить пропозицію створити всі необхідні умови для проведення на окупованому Донбасі місцевих виборів 31 березня 2021 року. Серед заходів, припинити збройний конфлікт і провести повну демілітаризацію ОРДЛО. Після цього Україна повинна взяти під контроль кордон і забезпечити на цих територіях життєдіяльність. Україна пропонуватиме створення на Донбасі до 2050 року Вільної економічної зони. Створення ВЕЗ планується також і на заході України.

Читайте також: У Львові відкрили кримінальну справу через ймовірну фальсифікацію виборів

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил загострилась. Збройні формування РФ та її найманці вісім разів порушили перемир'я, поранено військового.

Відновлення е-декларування. Верховна Рада змушена перенести на наступний пленарний тиждень розгляд законопроєкту про відновлення е-декларування через нардепа Дубінського, який подав у Раду альтернативний законопроект.

Самопроголошений Лукашенко. «Президент» Білорусі заявив, що не пустить назад у країну лікарів, які відгукнуться на заклик Польщі допомогти в боротьбі з коронавірусом.

Читайте також: Під горою Парашка на Львівщині знайшли гриба-велетня. Фотофакт

Байден – Трамп. Глава штабу Джо Байдена Дженніфер О'Меллі Діллон висловила впевненість у тому, що демократ у кінцевому підсумку переможе на виборах, однак закликала до терпіння. При цьому президент Трамп пообіцяв оскаржити результати виборів у штатах, де перемогу перебрав його опонент.

Етнічна українка і представниця республіканців Вікторія Спартц перемогла на виборах до Палати представників Конгресу США від 5 округу штату Індіана.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!