Які обмеження запровадять після нового року та ВООЗ прогнозує продовольчу кризу. Головне за 6 грудня

2015 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Heather Morse for unsplash

Фото: Heather Morse for unsplash

Повний локдаун. Під час карантину, який Кабмін може запровадити з початку січня, швидше за все  працюватимуть гірськолижні курорти, готелі та церкви. За словами головного санітарного лікаря Ляшка, курортам можуть дозволити працювати, щоб люди виїхали з мегаполісів. Церкви працюватимуть з обмеженням одна людина на 5 квадратних метрів. Громадський транспорт не закриватимуть. Як і під час весняного карантину, працюватимуть продуктові магазини. Закрити планують школи, садочки, спортзали, ресторани та інші розважальні заклади. При цьому закладам харчування дозволять працювати на доставку і видачу замовлень.

Читайте також: Львів’ян просять про молитву за дружину священника, яку рятують у лікарні із Covid-19

Це попередній перелік обмежень, остаточне рішення, як заявив прем’єр Шмигаль, уряд має ухвалити на засіданні 9 грудня.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 1 012 хворих (451 за попередню). Разом 49 831. Одужали – 33 125 особи (+ 1 179 за дві доби), померло – 1 354 (+ 29).

В Україні за дві доби с виявлено у 25 415 осіб (11 590 за попередню). Загальна кількість 813 306 пацієнтів. Одужало – 418 581 (+ 20 694 за дві доби), померло – 13 588 особи (+ 393).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 79 809 осіб (плюс 3 059 за дві доби), Харківська – 59 285 (+ 1 255), Одеська – 51 148 (+ 2 017 за дві доби) та Львівська області – 49 831 (+ 1 012).

Читайте також: Львівські лікарі показали, як лікують найважчих хворих. Фоторепортаж

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 518), Одеській (1 002), Запорізькій (817), Київській (809) та Дніпропетровській (798) областях.

Covid-19 – Головне. Міністерство охорони здоров’я розглядає варіанти залучення приватних клінік до боротьби з Covid-19, в тому числі до проведення вакцинації.

19 грудня в Миколаєві відкриється перший мобільний госпіталь на 60 ліжкомісць для пацієнтів із Covid-19.

У 2021 році людству загрожує найважча з часів закінчення Другої світової війни гуманітарна криза. Виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі, під час свого виступу на спеціальній сесії Генасамблеї ООН  наголосив, що через пандемію кількість людей, які можуть померти від голоду, зросла з прогнозованих 135 млн до 270 млн.

Читайте також: Як захистити дітей від коронавірусної інфекції. Поради епідеміолога

У США вакцинація від коронавірусу має початися уже цього тижня. У Німеччині, як заявив міністр охорони здоров’я країни Єнс Шпан, масова вакцинація від коронавірусу буде проведена не пізніше літа 2021 року.

Протести в Білорусі. У Білорусі в неділю пройшли «дворові марші» протесту проти фальсифікації президентських виборів і насильства силовиків. У міліції Мінська повідомили, що за порушення законодавства про масові заходи в місті затримано понад 300 осіб.

Серед затриманих – відома 73-річна активістка Ніна Богинська, до квартири якої минулого тижня увірвалися люди без розпізнавальних знаків, 79-річна мати журналістки «Радые Свабода» Анни Соусь – Лариса, відомий поет і співак Влад Ленкевич, журналістка агентства «Інтерфакс-Захід» і ряд інших особистостей.

Читайте також: Коли в Україні будуть святкові вихідні, та скільки днів доведеться відпрацювати

Ватикан – США – Китай. Секретар Ватикану зі зв’язків з державами Пол Річард Галлахер в ексклюзивному інтерв’ю російському виданню ТАСС наголосив, що те, що відбувається на Донбасі, не є громадянським конфліктом.

Держдепартамент CША тепер вважає уродженцями Японії людей, що народилися на Південних Курилах. У відповідь на це РФ закликала Сполучені Штати «знати червоні лінії».

Час Різдвяного посту. Тиша – це молитва. Так вважає, правлячий архиєрей єпархії святого Миколая у Чикаго Преосвященніший владика Венедикт Алексійчук. У час Різдвяного посту він рекомендує знайти час на тишу, усвідомити і відмовитись від своїх залежностей, і задуматись куди ж ми «інвестуємо» своє життя.

Читайте також: «Виделка, а не вилка». У Львові 4-річна дівчинка стане героїнею роликів про українську мову

Знайдіть час для Бога, себе і ближніх. Якщо це дозволяє професійна діяльність, то по можливості відкладіть комп’ютери, смартфони… щоб мати більше часу для Бога, себе та ближніх, радить владика Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ у час різдвяного посту.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!