Україна хоче тестувати вакцину зі США та чи зросли ціни на квартири у Львові. Головне за 7 грудня

1610 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kristine Wook for unsplash

Фото: Kristine Wook for unsplash

Вакцина від Covid-19. Міністр охорони здоров’я Степанов попросив у США розглянути Україну як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин від Covid-19 в «режимі тестування та використання у надзвичайних ситуаціях».

Читайте також: Центр екстреної допомоги у Львові поповнить свій парк ще на 10 автомобілів

Глава МЗС Кулеба запевнив, що завдяки участі в програмі COVAX і дружнім відносинам з партнерами – США та Німеччиною, Україна «не залишиться в кінці черги на вакцину».

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що місто почало готувати логістичну базу для прийому вакцини від коронавірусу.

Представник Литви в Європейській комісії Віргініюс Сінкевічюс повідомив, що перші вакцини проти коронавірусу можуть бути доставлені в держави-члени ЄС через три-чотири тижні.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 344 осіб (451 – напередодні). Разом 50 175. Одужало – 33 275 (+ 150), померло – 1 373 (+ 19).

Читайте також: Медики розповіли про стан 3-річної дівчинки, яка випала з 4 поверху у Львові

В Україні Covid-19 виявлено у 8 641 осіб (11 590 за попередню добу). Загальна кількість 821 947 пацієнтів. Одужало – 423 704 (+ 5 123), померло – 13 733 особи (+ 145).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 81 335 (+ 1 374), Харківська – 59 393 (+ 108), Одеська – 51 810 (+ 662) та Львівська області – 50 175 (+ 344).

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Києві (1 526), Дніпропетровській (960), Одеській (662), Київській (635) та Сумській (477) областях.

Covid-19 – Головне. Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я надає у безоплатне користування кисневі концентратори.  За словами голови комісії с. Севастіяни, концентратори першочергово закуплялися для потреб духовенства та монашества, але нині їх надають у безкоштовну оренду людям, які потребують кисню.

Читайте також: На території колишнього табору у Брюховичах збудують вісім багатоповерхівок

Українські епідеміологи не встигають відстежувати людей, які контактували з хворими на Covid-19. За словами в.о. голови Центру громадського здоров’я МОЗ Ігора Кузіна, це може бути однією з причин швидкого поширення коронавірусної хвороби.

Громадський транспорт під час локдауну, який пропонується запровадити на початку січня 2021 року, працюватиме зі значними обмеженнями. Зокрема, йдеться про користування виключно сидячими місцями.

Нерухомість у Львові. За рік ціна житла на первинному ринку у Львові зросла, якщо розглядати її у гривні, орієнтовно на 20%. Якщо ж говорити про ціну у доларах, до якого прив’язані учасники ринку, то вона залишилась практично незмінною – лише змінився курс. Загалом, якщо дивитись на динаміку цін у Львові, то за три роки вони виросли усього на 8%. У Києві ж і Одесі, до порівняння, на 19 і 15% відповідно.

Найвищі ціни – у Галицькому районі Львова. Найдешевші новобудови – у Сихівському районі Львова та у мікрорайонах Рясне, Рясне-2.

Читайте також: Вчительку, яка вдарила учня 6-го класу на Львівщині, звільнили

Зрада України. Печерський районний суд за скаргами Центру протидії корупції зобов’язав генеральну прокурорку України Венедіктову відкрити кримінальні провадження щодо ймовірного вчинення державної зради нардепами Дубінським і Деркачем.

Угорщина – Молдова – США. Угорський міністр закордонних справ Сійярто на засіданні глав МЗС Євросоюзу порушив питання угорської меншини в Україні, однак ніхто з європейських колег не підтримав обговорення.

Конституційний суд Молдови призупинив дію поправок до закону про Службу інформації та безпеки, які передали спецслужбу під контроль парламенту, зменшивши повноваження президента. Дію поправок призупинили до остаточного рішення суду.

Після третього перерахунку голосів виборців, у штаті Джорджія офіційно затвердили результати виборів президента США, які відбулися ще 3 листопада. Переміг демократ Байден. Чинний президент США Трамп знову заявив про фальсифікації.

Читайте також: Філомени та Саяни. Як у 2020 році незвично називали дітей у Львові

Футбол. Національна збірна України дізналася суперників у кваліфікації до ЧС-2022 з футболу, що пройде в Катарі. Підопічні Андрія Шевченка будуть грати у групі D разом з командами Франції, Фінляндії, Боснії та Герцоговини та Казахстану.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!