У Львові 91-річний пацієнт поборов Covid-19 і мобільні бригади вакцинуватимуть українців. Головне за вчора

1864 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: CDC for unsplash

Фото: CDC for unsplash

Вакцина від Covid-19. 5 грудня Глобальний альянс із вакцин та імунізації отримав від України першу частину заявки до світової ініціативи COVAX, другу частину заявки Україна подасть 14 грудня.

Читайте також: Священник з УКУ просить про фінансову допомогу для лікування дружини і новонародженої доньки

Міністерство охорони здоров’я розглядає кілька сценаріїв для проведення вакцинування від Covid-19 в Україні. Основні з них потребують формування мобільних бригад та залучення стаціонарних пунктів щеплень.

90-річна жінка з Північної Ірландії стала першою людиною, яка отримала щеплення від коронавірусу в Британії, що першою серед країн Заходу у вівторок почала масову вакцинацію населення.

Польща закупила понад 60 мільйонів доз вакцин проти Covid-19 у шести різних виробників, заявив прем’єр країни Моравецький.

Читайте також: ТОП-5 подарунків зі Львова. Як місцеві компанії популяризують українське Різдво

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 612 осіб (344 – напередодні). Разом 50 787. Одужало – 33 862 (+ 587), померло – 1 383 (+ 10).

В Україні Covid-19 виявлено у 10 811 осіб (8 641 за попередню добу). Загальна кількість 832 758 пацієнтів. Одужало – 436 564 (+ 12 860), померло – 13 928 особи (+ 195).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 82 810 (+ 1 475), Харківська – 59 739 (+ 346), Одеська – 52 853 (+ 1 043) та Львівська області – 50 787 (+ 612).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 475), Одеській (1 043), Запорізькій (948), Полтавській (916) та Черкаській (746) областях.

Читайте також: Як зробити, щоб гроші працювали на вас, або Декілька фінансових порад під кінець року

Covid-19 – Головне. Найстаршим пацієнтом, якого у Львові пролікували від коронавірусу та успішно виписали додому, є 91-річний чоловік. Директор інфекційної лікарні Сергій Федоренко повідомив, що у нього хвороба була середньої тяжкості, з ознаками серцевої недостатності, але під дією препаратів, насичення легенів киснем – лікування дало позитивний результат.

Через стан пандемії коронавірусу у Європі Світовий економічний форум, один з найбільших майданчиків для лідерів бізнесу та політики, у 2021 році перенесли в Сінґапур.

Іспанія має амбітні плани на 2021 рік і сподівається знову приймати туристів вже в березні.

Читайте також: Землю біля Винниківського озера продадуть «Академії футболу» за 10,9 тис. грн за сотку

Кримінал за брехню – Офіс Президента. Євросоюз нагадав Україні про необхідність вирішити ситуацію, що виникла внаслідок рішення Конституційного суду, та про важливість відновлення кримінальної відповідальності за брехню посадовців у деклараціях. Віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель зазначив, що ухвалений закон щодо декларування хоча і є кроком у правильному напрямку, проте містить деякі недоліки та не створює необхідного ефекту для стримування і запобігання корупції.

Заступник керівника Офісу президента Татаров, якого підозрюють у причетності до фальсифікації експертизи, й проти якого провели мітинг під ОПУ, провів зустріч з робочою групою щодо реформування кримінальної юстиції.

Читайте також: В Раді зареєстрували законопроєкт про відновлення роботи НАЗК

Відновлюються авіаперельоти. Лоу-кост авіаперевізник Wizz Air оголосив про відновлення низки рейсів з та до українських міст – зокрема, у грудні компанія відновлює перельоти з Києва, Львова і Харкова до 19 міст 10 країн світу. Зі Львова компанія планує літати до Берліна, Щецина, Братислави, Пардубіце та Вільнюса.

Нова пошта Глобал створила хаб для міжнародних відправлень у Львові, компанія запустила чартерні рейси до львівського аеропорту та відкрила другу центральну сортувальну станцію. Раніше ці авіарейси прибували лише до аеропорту Бориспіль.

Читайте також:  Цілющі вода й повітря. Де на Львівщині зміцнити імунітет і відновитись після хвороби

Зірки у грудні. У грудні над Землею пройде відразу кілька цікавих астрономічних подій: повне сонячне затемнення і два метеоритних дощі.  Зокрема, повне сонячне затемнення відбудеться 14 грудня і завершить коридор затемнень, який іде з початку місяця.14 і 22 грудня астрономи також очікують два метеоритних дощі: Гемініди і Урсиди.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!