В Україну ввезли ліки під виглядом вакцини та Зеленський на Буковелі без маски. Головне за 8 січня

2667 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Jens Maes for unsplash

Фото: Jens Maes for unsplash

Covid-19 – Головне. Прем’єр Шмигаль звернувся до Єврокомісії з проханням допомогти Україні отримати раніше березня вакцини від коронавірусу в рамках програми COVAX.

Читайте також: У МОЗ пояснили, чим можна торгувати в магазинах та кіосках

Читайте також«Навколо цієї вакцини багато політики», – Степанов про заявку на реєстрацію російської Covid-вакцини

Українці менше проходять тестувань на Covid-19 і часто звертаються до лікаря вже коли їм стає гірше. За словами міністра охорони здоров'я Степанова, лабораторні центри в деяких областях працюють лише на 25-30% своєї потужності.

Міністр заявив, що МОЗ обрало компанію «Лекхім» посередником для закупівлі вакцини від Covid-19, бо це була вимога китайського виробника Sinovac Biotech. Власником заводу АТ «Лекхім» є Печаєв – соратник ексміністерки часів Януковича – Богатирьової.

Читайте також: Перший день локдауну у Львові. Фоторепортаж

У Тернополі з 8 січня не ввели нових обмежень: у місті працює багато крамниць і кав’ярень, а також «Зимове містечко». За рішенням комісії з ТЕБ і НС при міській раді Тернополя карантин у місті не посилили. До 11 січня кожен підприємець працює на свій розсуд: одні вийшли на роботу, інші – зачинились.

СбУ розслідує ввезення в Україну, зберігання та застосування отруйних або сильнодіючих лікарських засобів під виглядом вакцини Pfizer від Covid-19. Правоохоронці перевіряють обставини застосування цих засобів, вакцинації окремих громадян як в медичних закладах, так і за їх межами.

Двох посадовців Варшавського медичного університету, де поза чергою вакцинували від коронавірусу низку знаменитостей, звільнили після скандалу.

Читайте такожЦей промінь світла застиг у часі навічно. Історія про Різдво в Сибіру

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 311 осіб (287 – напередодні). Разом 64 229. Одужало – 49 471 49 350 (+ 121), померло – 1 853 (+ 7).

В Україні Covid-19 виявлено у 5 676 осіб (8 997 за попередню добу). Загальна кількість 1 105 169 пацієнтів. Одужало – 778 345 (+ 5 131), померло – 19 588 особи (+ 83).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 116 469 (+ 438), Одеська – 74 918 (+ 274), Харківська 72 003 (+ 191) та Львівська області – 64 229 (+ 311).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (438), Миколаївській (418), Донецькій (384), Дніпропетровській (376) та Київській (371) областях.

Читайте такожУчені заявили про ефективність тесту на Covid-19, що дає результат протягом 10 секунд

Зеленський на Буковелі. Президента Зеленського помітили на лижному курорті «Буковель», фотографії з ним постять користувачі соцмереж. Знімки продовжують з’являтися 8 січня, коли в Україні почав діяти посилений карантин через епідемію Covid-19. Як пишуть користувачі соцмереж, на «Буковелі» лижники утворюють черги на підйомники і не дотримуються дистанції. При цьому на фотографіях президент Зеленський без маски.

Провали РФ. Проєкт Єврокомісії EUvsDisinfo оприлюднив дайджест найбільш ганебних провалів кремлівських пропагандистів у 2020 році. Першу позицію посідає ситуація з отруєнням опозиціонера Навального. На другому місці – інформаційна атака проти вакцин від Covid-19. За рік зібрано понад 700 випадків дезінформації, найбільш огидна з них про здатність західних вакцин перетворювати людей на мавп. Третю позицію ганьби автори віддали режисеру Микиті Міхалкову, який намагався видати підроблені спецслужбами знімки білоруських протестів за доказ маніпуляцій. Четверта сходинка дісталася диктатору Лукашенку, який намагався переконати білорусів у змові Заходу. П’яте місце – у  пропагандиста Соловйова, який намагався представити аудиторії бої у Нагірному Карабасі за допомогою комп’ютерної гри. Шосту позицію автори віддали одному з вірменських видань, яке примудрилося знайти витівки «ілюмінатів» у війні у Нагірному Карабасі.  Сьому ганебну сходинку у депутатів Держдуми, які розповсюджували безглузді фейки, на зразок «Данських борделів для зоофілів».

Читайте також: 7 фільмів, що створюють святковий настрій. Перелік, опис

Блискавичний імпічмент Трампа. Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі та її команда розглядають можливість блискавичної процедури імпічменту, якщо віцепрезидент Майк Пенс і його кабінет відмовляться вжити кроки щодо відсторонення президента Трампа з посади.

Локдаун у Львові. Tvoemisto.tv підготувало для Вас Гід по локдауну у Львові та в Україні. Перейшовши за посиланням, Ви отримаєте оперативну та найважливішу інформацію про локдуан у Львові та в Україні – стислу, точну і своєчасну.

Для читачів зараз доступні наступні розділи: Оперативна інформація про локдаун; Загальні правила локдауну. Офіційна інформація; Локдаун у Львові: як працюють найбільші торгові мережі, ТРЦ, лікарні, церкви, спортивні заклади і транспорт; Доставка у Львові: де і як замовити продукти та готові страви; Корисні лінки.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!