Як працюватимуть школи на локдаун та одужав пацієнт з ураженими 80% легень. Головне за 9 грудня

1997 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Жорсткий локдаун. Кабінет міністрів продовжив загальний карантин в Україні до 28 лютого 2021 року, з 8 до 25 січня діятиме жорсткий локдаун, щоб стримати розповсюдження коронавірусу і сезонних грипу та ГРВІ.

Читайте також: У МОЗ планують розширити коло людей, яких тестуватимуть на Covid-19

Роботу ресторанів у новорічну ніч буде продовжено до 01.00 години 1 січня 2021 року. При цьому забороняються будь-які розваги та дійства біля ялинок на площах.

Транспорт не зупинятимуть під час дії посиленого карантину в січні 2021, зате будуть певні обмеження. Зокрема, маршрутні таксі, тролейбуси, трамваї та залізниця перевозитимуть пасажирів у кількості місць для сидіння. Це стосується також міського, приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення.

Через запровадження локдауну, під час якого заборонється відвідування навчальних закладів, крім дошкільної освіти та спеціальних закладів, школярам можуть змістити канікули. Різні школи у Львові по-різному відреагували на рішення Кабміну і вже готують зміни в навчальному процесі.

Читайте такожЗ 1 січня у школах планують запровадити нове харчування – без сосисок і чипсів

Повний перелік, що буде заборонено на час дії жорсткого карантину можна прочитати тут.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 588 осіб (612 – напередодні). Разом 51 375. Одужало – 34 626 (+ 764), померло – 1 404 (+ 21).

В Україні Covid-19 виявлено у 12 585 осіб (10 811 за попередню добу). Загальна кількість 845 343 пацієнтів. Одужало – 451 118 (+ 14 554), померло – 14 204 особи (+ 276).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 84 538 (+ 1 728), Харківська – 60 273 (+ 534), Одеська – 54 123 (+ 1 270) та Львівська області – 51 375 (+ 588).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 728), Одеській (1 270), Київській (943), Черкаській (815) та Запорізькій (813) областях.

Читайте такожУкрзалізниця відновлює курсування ще одного поїзда через Львів на зимові свята

Covid-19 – Головне. Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що статистика поширення Covid-19 покращилася не через зменшення кількості тестувань, і повідомив, щоб буде розширено коло тих, кого потрібно тестувати методом ПЛР та експрес-тестами.

Прем’єр Шмигаль вважає, що «карантин вихідного дня» – це українська розробка, якою починають користуватись європейські країни.

У Центрі легеневого здоровְ’я, що на вул. Зеленій, успішно пролікували хворого на Covid-19 пацієнта, ураження легень в якого було більше 80%. При поступленні лікарі йому не давали більше 1% шансу на одужання, та чоловік таки поборов хворобу.

Читайте також: «Моє тіло – моє діло». Як у Львові запроваджують сексуальну освіту для дошкільнят

На Львівщину надійшов препарат для лікування коронавірусу «Ремдесивір», який закупило МОЗ. Ним зможуть пролікувати 125 пацієнтів, хворих на коронавірус. Раніше ВООЗ з’ясувала, що він «майже не впливає» на ризик померти через ускладнення Covid-19 та не допомагає швидше одужати.

Багаті країни, які представляють усього 14% населення світу, закупили 53% усіх найбільш перспективних вакцин від Covid-19, а бідні країни можуть отримати недостатньо доз – і Україна в їх числі.

Брехня в деклараціях – НАБУ. У Євросоюзі вважають рішення Верховної ради, яким повернули відповідальність посадовців за брехню в деклараціях, недостатнім кроком у ситуації, що виникла після скандального рішення Конституційного суду.

Читайте також: Додаткові тести ЗНО абітурієнти можуть складати за власний кошт

НАБУ затримала на хабарі у 52 тисячі доларів начальника одного з теруправлінь Держгеокадастру, хабар мали передати голові відомства.

Страйкують шахтарі. 75 гірників шахти «Лісова» ДП «Львіввугілля» оголосили підземний страйк з вимогою виплатити їм зарплати та погасити борги за вересень-жовтень. Також у Нововолинську гірники уже дві доби відмовляються виїхати з шахти. В уряді заявили, що 1,4 млрд грн почнуть надходити на рахунки вугільних підприємств з 20 грудня.

Starship розбився. Перший прототип міжпланетного багаторазового космічного корабля компанії Ілона Маска Spacex Starship, який мав здійснити «стрибок» на 12,5 кілометрів, розбився при посадці в центрі стартового поля.

Читайте також: «Зустріти Різдво на лижах у Львові». Ресторатори кличуть на «гори» без підйомників та комфортні «колиби»

Футбол. Українська асоціація футболу оскаржила у спортивноому арбітражному суді в Лозанні рішення Апеляційного комітету УЄФА про зарахування збірній України технічної поразки в матчі Ліги націй зі Швейцарією.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!