Львів'ян просять обмежити пересування містом та інтриги у Верховній Раді. Головне за добу

1493 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Harry Peters for unsplash

Фото: Harry Peters for unsplash

Covid-19 – Головне. Попри впевненість влади в початку вакцинації від коронавірусу в Україні в «районі 15 лютого або пізніше», списки людей на щеплення ще повністю не готові.

Читайте такожУ Львові 13-річний хлопчик зателефонував на 102 і попросив їсти і відшукати батьків

Фармакологічна компанія АТ «Лекхім» подала в Державний експертний центр МОЗ заявку на реєстрацію вакцини виробництва китайської компанії Sinovac Life Sciences.

Науковці інституту проблем математичних машин і систем НАН України опублікували дані про подальший приріст хворих на Covid-19 в Україні до 22 лютого – кількість нових випадків за день буде зменшуватися. Регіонами з найбільшою очікуваною кількістю інфікованих коронавірусом є Вінницька, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Чернівецька області та місто Київ.

Кабмін дозволив приймати відвідувачів у закладах культури та проводити публічні наукові, освітні та професійні заходи – за наповненості до 50% місць (розміщення з вільним місцем поруч, спереду та позаду) у залі або з розрахунку одна людина на 5 кв м.

Читайте також: У Львові планують закласти мільйон гривень на проєкт відновлення Пелчинського ставу

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 97 осіб (119 – напередодні). Разом 73 046. Одужало – 64 462 (+ 631), померло – 2 145 (+ 10).

В Україні Covid-19 виявлено у 2 656 осіб (2 141 за попередню добу). Загальна кількість 1 249 646 пацієнтів. Одужало – 1 084 608 (+ 8 865), померло – 23 771 особи (+ 127).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 130 567 (+ 243), Одеська – 82 629 (+ 90), Харківська 79 403 (+ 124) та Львівська області – 73 046 (+ 124).

Читайте також: Лікарі у Львові прооперували чоловіка з гострим запаленням підшлункової. Фото

Найбільше підтверджених випадків за добу зареєстрували в Івано-Франківській (525) і Закарпатській (276) областях, Києві (243), Чернівецькій (194) та Запорізькій (164) областях.

«Свіжі» рейтинги – Оновлення Ради. Зеленського продовжує очолювати президентський рейтинг, водночас відрив від його найближчих суперників скорочується. Як свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова, за нього готові проголосувати 23% тих, хто візьме участь у виборах. За співголову фракції «ОПЗЖ» Бойка – 20% опитаних, за лідера «Євросолідарності» Порошенка – 18%.

Президент Зеленський хотів би бачити на посаді голови Верховної Ради чинного віцеспікера Стефанчука. Його спеціально для цього готують. Причина заміни спікера – самостійність чинного голови Разумкова. Той начебто має власні політичні амбіції та намагається не залежати від Офісу президента. 

Читайте також: Тарифи на тепло і гарячу воду в Україні залишаться без змін до кінця цього сезону

Порошенко – Обама – Байден. Адвокати п’ятого президента Порошенка заявили про закриття в Україні справи за фактом розкрадання $100 млрд діючим президентом США Байденом / колишнім Обамою та Порошенком. «Ця історія – яскравий приклад того, як фабрикуються агентами впливу держави-агресора – РФ – ці провокаційні заяви та розслідування», – заявили вони.

Білорусь – РФ. У Білорусі розпочався суд над журналістками «Белсату» Катериною Андрєєвою і Дариною Чульцевою, яких звинувачують в організації порушень порядку. Їм загрожує до трьох років позбавлення волі. Журналістки визнані політв’язнями.

Національна рада Латвії з електронних ЗМІ вирішила виключити 16 телеканалів РФ зі списку тих, що ретранслюються на території країни.

Читайте також: На варті у будь-яку пору за 4 тисячі гривень. Як львівська прибиральниця бореться зі снігом

Відставка Борреля. Понад 80 депутатів Європейського парламенту підписали листа із закликом до відставки високого представника з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепа Борреля через провальний візит до Москви. Натомість Боррель, звітуючи про свій візит до Москви перед депутатами Європарламенту, заявив, що готовий запропонувати нові санкції проти РФ.

Негода у місті. У Львові знову сніжить. Через стихію міська влада закликає львів’ян обмежити пересування містом та не користуватись приватним транспортом. За статистикою Львівського гідрометцентру, протягом останніх трьох діб у Львові випало 106% місячної норми опадів.

Як інформує патрульна поліція Львівської області, складено 16 адмінматеріалів на посадовців Львова і області за неналежне утримання доріг.

Читайте також: Закоханий у ліру. Історія львів’янина, який може стати Голосом країни

Нині за прогнозами синоптиків буде часом сніг та мокрий сніг, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний 7-12 м/с, слабкі хуртовини. Температура вночі 4-9 морозу, а вдень -2 до +3.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!