Стрімке поширення Covid-19 на Прикарпатті та «будівельний переворот» Козловського-2. Головне за добу

3970 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Christian Lue for unsplash

Фото: Christian Lue for unsplash

Covid-19 – Головне. Україна повертається до адаптивного карантину з наступного тижня. Як і минулого разу передбачається 4 рівні епідеміологічної небезпеки, кожен з яких має чіткі обмеження, критерії і визначення.

Івано-Франківська обласна комісія з питань ТЕБ і НС з 22 до 28 лютого запроваджує на території регіону карантин «червоного» рівня через стрімке поширення коронавірусу. На базі Богородчанської лікарні Івано-Франківщини вперше в Україні розгорнуть мобільний шпиталь для хворих на Covid-19.

Читайте також: У програму «Доступні ліки» додали ще три нові безкоштовні препарати

Лікарні Львова готові прийняти 100 пацієнтів з Covid-19 з Івано-Франківської області, де майже не залишилося місць для інфікованих. Як заявив міський голова Львова Садовий, йдеться насамперед про Лікарню швидкої допомоги, а також про 8-му міську лікарню. 

Натомість голова Львівської ОДА Козицький повідомив, що лікарні області уже прийняли сімох пацієнтів із Надвірнянського та Івано-Франківського районів. У дорозі ще троє хворих, які їдуть на Львівщину.

Щодня в Чернівецькій області госпіталізують по 100 осіб, хворих на Covid-19 – така ситуація в області склалася вперше за рік, доки триває пандемія.

Читайте також: У снігових заметах на Львівщині застрягли кілька «швидких»

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн здивована, що РФ пропонує низці країн вакцину «Спутник V» в той час, коли у самої справи з вакцинацією просуваються не надто швидко.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 183 осіб (115 – напередодні). Разом 74 769. Одужало – 66 523 (+ 151), померло – 2 207 (+ 3).

В Україні Covid-19 виявлено у 4 286 осіб (3 143 за попередню добу). Загальна кількість 1 280 904 пацієнтів. Одужало – 1 128 895 (+ 5 927), померло – 24 689 особи (+ 147).

Читайте такожУ Львівському перинатальному центрі допомогли народити жінці із множинними міомами

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 132 834 (+ 366), Одеська – 83 684 (+ 186), Харківська 80 827 (+ 243) та Львівська області – 74 769 (+ 183).

Найбільше підтверджених випадків за добу в Івано-Франківській (646) і Чернівецькій (386) областях, Києві (366), Вінницькій (351) та Закарпатській (275) областях.

Смерть дівчинки. У 11-річної Вероніки Гащак, яка померла у Городоцькій районній лікарні від двостороннього запалення легень, коронавірусу не підтвердили. Що саме спричинило смерть, встановлюють патологоанатоми у Львові. «Самі лікарі від побаченого були шоковані. Ми робили усе можливе, щоб дитину врятувати», – заявив директор Городоцької райлікарні Фалинський.

Читайте також: «Просив надіслати йому кенгуру». 5 маловідомих фактів про Патріарха Йосифа Сліпого

Верховна Рада. Напередодні роковин розстрілів на Євромайдані Верховна Рада ухвалила постанову, що визначає Революцію Гідності одним з ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи. Документ наголошує зокрема на недопустимості зволікання із розслідуванням «справ Майдану», важливості пам’яті про Героїв Небесної Сотні та  неприпустимості узурпації влади.

Пологовий Козловського. У Львові звели приватний пологовий будинок на вул. Раппопорта. Один із об’ємів прибудови мав бути нижчим на поверх, а став вищим, інший – навпаки. Окрім того, у порівнянні з проєктом, який було подано на затвердження, змінено естетичний вигляд забудови. У міськраді кажуть, що не мають впливу на це, тим паче, що проєкт вже не є в процесі будівництва.

Читайте також: У Львові на вулиці Театральній снігова брила впала на хлопця

Негода: Львів – Греція. Комунальники у Львові впоралися з негодою дуже добре. Натомість ті, хто критикував у соцмережах комунальні служби та міську владу, не розбирається у ситуації і «писали ахінею». Про це у своєму блозі на Ютюбі повідомив заступник департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Білий.

У Греції продовжують налагоджувати нормальне життя і рух на дорогах після потужного циклону «Медея», що приніс у країну снігопади. В Афінах найнижча температура повітря становила -5°C, проте у місті Флорина на північному заході зафіксували навіть -22 °C.

Читайте також: У Центрі Львова відреставрували каретну браму. Фото

Тут живе дух Львова. У місті один за одним закриваються давні крамнички. Спочатку це сталося з культовою «Українською книгарнею» на проспекті Шевченка,8. Пізніше – «не втримався» знаковий для середмістя магазин посуду на Краківській, 5. Причиною цього часто стає те, що через зміни у законодавстві місто зобов’язане продовжувати договори оренди виключно через аукціони.

Тvoemisto.tv побувало у майстерні «Айболить» на Дорошенка, де ремонтують парасолі та в «Юному техніку» на Руській, 18, аби з’ясувати, чи не втратить Львів також і їх.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!