У львівських школах не вистачає вчителів та РНБО готує «більші і цікавіші» санкції. Головне за добу

2776 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Bao Menglong for unsplash

Фото: Bao Menglong for unsplash

Covid-19 – Головне. З 24 лютого на всій території України почне діяти адаптивний карантин із зонами, де діятимуть обмеження. На території Львівщини діятиме «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Що це означає детальніше тут.

Читайте такожДвоє лікарів стали лауреатами престижної премії за духовне та етичне лідерство

Перша партія вакцини AstraZeneca приїде в Україну 20-22 лютого. МОЗ перерахує кошти за неї, як тільки препарат прибуде в Україну.

В Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях через спалах Covid-19 на тиждень призупинять роботу розважальної інфраструктури і всіх закладів громадського харчування. На Прикарпатті розгортають перший в Україні мобільний Covid-шпиталь.

Найбільше підтверджених випадків за добу в Івано-Франківській (753), Вінницькій (581), Києві (544), Чернівецькій (458) та Львівській (422) областях.

Читайте такожУ лікарні на вулиці Орлика цьогоріч планують провести першу операцію з трансплантації у дітей

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 422 осіб (300 – напередодні). Разом 75 491. В Україні – виявили у 6 531 осіб (6 237 за попередню добу). Загальна кількість 1 293 672 пацієнтів.

У Чехії зобов’язали жителів носити респіратори або дві хірургічні маски одночасно у магазинах і громадському транспорті, щоб сповільнити поширення коронавірусу.

Санкції проти Медведчука. РНБО України включила в санкційний список 8 осіб і 19 компаній, зокрема нардепа ОПЗЖ Медведчука, його дружину Марченко та її подругу Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною нардепа Козака. Загалом санкції запроваджено на 3 роки до 8 фізосіб і 19 юросіб.

Читайте також: Аналіз соку, яким отруїлася семирічна дівчинка на Львівщині, провели аж у Чернівцях

Cанкції проти Медведчука і Марченко ввели за фінансування тероризму. Зокрема, Марченко і Лавренюк є власницями нафтопереробного заводу в Ростовській області, який фінансував бойовиків «Л-ДНР».

РНБО вирішила «вжити невідкладних заходів» для повернення у держвласність частини нафтопродуктпроводу, продаж якого пов’язували із Медведчуком.

Ще одне – ухвалено таємне рішення щодо перегляду сценаріїв щодо дій на Донбасі у зв’язку з загостренням ситуації в зоні Операції об’єднаних сил.

Читайте також: У Львові студенти на площі Ринок відтворили події Революції Гідності. Фото, відео

Секретар РНБО Данілов заявив, що найближчим часом введуть нові санкції, в тому числі й проти депутатів. «Далі будуть офшори, власність, все, що поцуплене з 1991 року... На наступному засіданні РНБО ви побачите більше і цікавіше. І там будуть депутати, там буде багато тих людей, які не працювали, а мають величезні статки – усі будуть повертати, і в тому числі, що стосується українських надр», – сказав він.

Не вистачає вчителів. Через недобір абітурієнтів з 1 вересня Львівський університет ім. Івана Франка може закрити програму підготовки викладачів фізики. Департамент освіти і науки ЛОДА вже звертався в університет з проханням цього не робити, проте наразі питання залишається відкритим. За словами директора департаменту Паски, це може призвести до того, що вже за 5-7 років матимемо низьку якість освіти. Не вистачає зараз у школах області також вчителів музики, трудового навчання і фізкультури.

Читайте також: Чого бракує львівським новобудовам?

Штрафи за паління трави. Верховна Рада у другому читанні і в цілому підтримала законопроєкт, який підвищує штрафи за паління рослинності в екосистемах. З цивільних будуть стягувати від 3 тис. до 6 тисяч гривень, з посадових осіб – від 15 тис. до 21 тисяч.

РФ – «Північний потік-2». Служба зовнішньої розвідки стверджує, що РФ нехтує технологічними процедурами та екологічними обмеженнями, будуючи «Північний потік-2», оскільки поспішає закінчити його до 12 червня – дня Росії.

Читайте також: Перегони до Марсу і повернення на Місяць. Як Україна освоює космос із іншими

Нові фото Марса. Марсохід американського космічного агентства NASA Perseverance (Наполегливість), який здійснив вдалу посадку в північній півкулі Марса, надіслав на Землю нові фото поверхні Червоної планети.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!