Чи відновлять у Львові пасаж «Міколяша» та нові санкції РНБО щодо зрадників України. Головне за добу

1705 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Vadym Lebedych for unsplash

Фото: Vadym Lebedych for unsplash

Як шукають заблукалих в горах. Більшість пошукових-рятувальних робіт на Львівщині закінчуються в перші декілька годин і успішно: люди залишаються живі-здорові, без обморожень. Однак про такі випадки знають мало, більше говорять про трагічні.

Читайте також:  МОЗ оновило список країн «зеленої» зони, після повернення з яких не потрібна самоізоляція

Очільник групи львівських рятувальників, які працювали у Закарпатті, рятувальник пошуково-рятувальної частини загону технічної служби ГУ ДСНС у Львівській області, викладач в пункті підготовки гірських рятувальників Володимир Яворівський розповів Tvoemisto.tv про те, хто найчастіше губиться у горах, як триває день у пошуках та що треба мати з собою, аби здоровим повернутися додому. Деталі  тут

Вакцинація – Головне. Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко повідомив, що від початку вакцинації надійшло 7 повідомлень про несприятливі події після імунізації. Однак, за його словами, усі вони несерйозні.

Читайте також: SkyUp відкрив продаж квитків за новими напрямками Львів – Тбілісі та Львів – Батумі

Мобільна бригада 2-ї міської поліклініки провакцинувала 79 медиків 8-ї міської лікарні. «Вакцина вироблена на індійському заводі, де є потужності компанії AstraZeneca, і це не означає, що вона індійська, тому ми адекватно оцінюємо ці речі», – прокоментував керівник 8-ї міської клінічної лікарні Василь Трунквальтер.

У Чернівецькій області посилюють карантинні обмеження через погіршення ситуації з Covid-19. 

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували в Івано-Франківській (892), Львівській (696), Вінницькій (694), Чернівецькій (670) та Закарпатській (621) областях.

Читайте також«Не хочемо лишатися невидимими». У Львові батьки дітей із хворобою дюшена роздавали підсніжники

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 696 осіб (474 – напередодні). Разом 78 519. В Україні коронавірус виявили у 8 172 осіб (8 003 за попередню добу). Загальна кількість 1 342 016 пацієнтів.

Унікальна операція. Лікарі обласної дитячої лікарні Охматдит видалили 4-річному хлопчику пухлину у вусі. Таке втручання дитячі ЛОРи провели у Львові вперше без підтримки закордонних колег. Ця хвороба загрожувала життю хлопчика, бо з часом вона росте і може нагноїтися, а гній може потрапити у мозок. 

Читайте також: На Львівщині мешканці протестують проти закриття Підкамінського хоспісу

Нові санкції РНБО – «канал Медведчука». РНБО ухвалила максимальні санкції, які дозволяє законодавство, щодо посадових осіб, які зрадили Україну. Зокрема, щодо: контрадмірала Березовського; генерал-майора юстиції Сергія Няньчура; генерал-майорів: Шапортова, Котовського, Якименка, Тоцького, Ганжи; віцеадмірала Єлісєєва; контрадмірала Шакури; генерала внутрішньої служби Захарченка. 

Рада національної безпеки і оборони також доручила Кабінету міністрів протягом двох місяців розробити законопроєкт про виявлення українців з подвійним громадянством.

Телеканал «Перший незалежний», куплений представником медіагрупи Козака, відключили за годину після виходу в ефір. Телекомунікаційні та кабельні провайдери, а також супутникові оператори отримали вимогу від СБУ не надавати ніяких послуг телеканалу.

Читайте також«Нам треба навчитися здобувати те, про що мріємо». До дня народження Любомира Гузара

США – РФ. На Одеському авіаційному заводі почнуть ліцензійну збірку американських військових гелікоптерів Bell UH-1 Iroquois. Перший борт повинен бути зібраний до 30-річчя Незалежності України, тобто влітку 2021 року.

Федеральне бюро розслідувань США оголосило в розшук російського бізнесмена Євгена Пригожина, відомого як «шеф-кухар Путіна».

41% росіян не хотіли б бачити Путіна на посаді президента РФ після 2024 року. За даними «Левада-центр», це найвищий показник з 2014 року.

Пасаж «Міколяша». Виконком Львівської міської ради не затвердив містобудівні умови та обмеження для проєктування відновлення пасажу «Міколяша» на вул. М. Коперника, 1. Проєкт відправили на доопрацювання, також проведуть консультації з мешканцями, бо ті бояться, що під час будівельних робіт можуть постраждати кам'яниці, які поруч. 

Читайте також: У Львові виставлять до почитання мощі святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії

Відновити частину критого проходу між вулицями Коперника та Вороного – Пасаж Міколяша – планують уже понад 10 років. Історично в цій будівлі розташовувались ресторани, магазини та аптека відомого чеського підприємця Петра Міколяша.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!