Львів може розгорнути тимчасові госпіталі, а школам рекомендують дистанційку. Головне за добу

14219 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Izzy Park for unsplash

Фото: Izzy Park for unsplash

Covid-19 – Львів. Закладам середньої, позашкільної, фахової передвищої та вищої освіти Львівщині рекомендували із 9 березня перейти на віддалений режим навчання. Таке рішення ухвалили на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Окрім цього, школярам рекомендують із 15 березня піти на канікули.

Читайте також: На ремонтні роботи у пологовому на Некрасова потрібно ще 4,5 млн гривень

Дитячі садочки та спеціальні заклади освіти можуть продовжувати працювати у звичному режимі.

Через збільшення кількості нових інфікованих на Covid-19, з наступного тижня у Львові можуть розгорнути два тимчасові госпіталі. У міській раді наразі не уточнюють, де саме їх встановлять.

Як розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Чемерис, епідеміологічна ситуація на Львівщині погіршується. За кількістю підтверджених випадків, звернень пацієнтів за медичною допомогою, кількістю госпіталізованих, ми повертаємося до показників середини-кінця жовтня 2020 року.

Читайте такожВчасно приїхати, щоб допомогти. Скільки на Львівщині стається серцевих нападів

На вихідних на Львівщині розпочнуть вакцинацію у Червонограді, Самборі та Золочеві. Загалом, в області вакцинували вже 420 медиків.

Covid-19 – Україна. В Україні на 10 тисяч проведених вакцинацій від коронавірусу зафіксовано 126 незначних алергічних реакцій. Був лише один випадок, який вимагав нагляду лікарів. Але за кілька днів вакцинованого відпустили додому в здоровому стані.

Прем’єр Шмигаль прогнозує, що комерційна ціна вакцин від Сovid-19 для споживачів може скласти 300-1200 гривень. Він заперечив, що вакцина від Pfizer може коштувати 1 тис євро за дві дози. Зараз ціна цієї вакцини у виробника коливається від 15 до 20 доларів.

Читайте також: У львівській лікарні померла жінка, яка постраждала від вибуху гранати у Дрогобичі

Регіональна комісія з ТЕБ та НС ввела в окремих населених пунктах Закарпатської області додаткові обмеження у зв’язку із критичною ситуацією, яка склалася через Covid-19.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (682), Житомирській (749) Вінницькій (714), Івано-Франківській (676) та Закарпатській (665) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 531 осіб (646 – напередодні). Разом 81 752. В Україні коронавірус виявили у 9 144 осіб (10 155 за попередню добу). Загальна кількість 1 394 061 пацієнтів.

Читайте також: На ремонтні роботи у пологовому на Некрасова потрібно ще 4,5 млн гривень

Подвійне громадянство. Україна планує затвердити ліберальну політику щодо подвійного громадянства, але з обмеженнями для високопосадовців. Як заявив глава МЗС Дмитро Кулеба, буде один виняток – це держава-агресор, з нею не може йтися про будь-яке подвійне громадянство. «Ми плануємо дозволити подвійне громадянство, з країнами Євросоюзу, з країнами, які є для нас дружніми, і список цих країн залежатиме від деяких критеріїв», – сказав він.

Також, за його словами, той хто декілька паспортів не зможе бути нардепом чи працювати міністром: «На такій посаді людина має бути громадянином однієї країни – України».

Читайте такожУ львівському транспорті почнуть монтувати валідатори для електронного квитка

Коломойський  Медведчук  Зеленський. США запровадили візові санкції проти українського олігарха Коломойського через його причетність до значної корупції. Зокрема, Коломойському і членам його родини заборонений в’їзд до Сполучених Штатів.

На Youtube заблокували трансляцію ефіру телеканалу соратника Медведчука «112 Україна», проти якого Україна ввела санкції.

Офіс президента подякував міжнародним партнерам, зокрема США, за допомогу в боротьбі з олігархами. «Ми невідступно рухатимемося на шляху реформування кожного сектора та зміцнення наших відносин, серед іншого і зі стратегічним партнером – США», – заявили там.

Читайте такожУ львівському транспорті почнуть монтувати валідатори для електронного квитка

Коновалець – Шухевич. Верховна Рада підтримала звернення до президента Зеленського про присвоєння звання Героя України Євгену Коновальцю.

На сесії Тернопільської міськради ухвалили рішення про присвоєння назви міському стадіону «Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича».

Ракетні катери для України. Британська промисловість спроєктує нові ракетні катери спеціально для України в рамках підписаного між двома країнами меморандуму, що передбачає переоснащення Військово-морських сил ЗСУ.

Читайте також: Із вандала, який пошкодив Меморіал Небесної Сотні, можуть стягнути 8 тисяч гривень

Брами Львова. Вулиця Котлярська – напрочуд самобутня, з єврейським колоритом. Кожен дім тут має свою історію, яка не зникла навіть під нашаруваннями фарби та попри зміну епох. Тут чи не кожна брама автентична. Та серед них є одна під номером 8 – Tvoemisto.tv розповідає, як виглядає відновлена унікальна каретна брама на вулиці Котлярській. А ще у неї є сестра, але досі у занедбаному стані на вулиці Ляйнберга. Більше - тут.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!