Підвищення плати за проїзд у Львові та різке зростання Covid-19 на Закарпатті. Головне за добу

2224 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Matteo Jorjoson for unsplash

Фото: Matteo Jorjoson for unsplash

Марш жінок. У Львові відбувся феміністичний марш, присвячений Міжнародному жіночому дню. Учасники закликали державу відповідально ставитися до належного забезпечення прав жінок різних соціальних статусів. Марш розпочався на площі Ринок, після цього учасники вирушили ходою по місту.

На Марші жінок у Києві. Лунали гасла «Свобода, рівність, солідарність», «Щоб я не носила, це не ваше діло». Окрему колону на ньому сформували білоруски. Вони подякували Україні за гостинність і нагадали про політичну кризу в Білорусі, яка почалась після виборів.

Читайте також: Чи зберігся стереотип, що чоловік керує на роботі, а жінка – вдома. Опитування

8 березня – не вихідний? Глава Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович вважає, що вихідний день в Україні на свято 8 березня виглядає нелогічним. За його словами, позиція Інституту така: якщо це був день, в тому числі, боротьби за трудові права жінок, то вихідний день у день перемоги трудових прав жінок виглядає не правильно.

Covid-19 – Головне. Головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк заявив, що ситуація з коронавірусом на Закарпатті найгірша за весь час пандемії – щодня помирає по 12 осіб. За його словами, протягом минулого тижня кількість хворих в регіоні зросла на 24%, і кожен день виявляють понад 500 нових випадків Covid-19. Усі палати інтенсивної терапії в обласній клінічній лікарні заповнені.

Читайте також: Львівські медики вивели пацієнта зі стану клінічної смерті. Подробиці

«Укрзалізниця» відкрила продаж квитків на спеціальні рейси в напрямку Закарпаття, яке перебуває в «червоній» зоні карантину, та від нього.

Мільйони дітей в Англії повернулися до школи після більш ніж двох місяців навчання вдома в умовах останнього карантину.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Вінницькій (460), Івано-Франківській (433), Чернівецькій (409), Львівській (351) областях та у Києві (201).

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 351 осіб (507 – напередодні). Разом 83 211. В Україні коронавірус виявили у 3 261 осіб (5 572 за попередню добу). Загальна кількість 1 410 061 пацієнтів.

ДТП в Польщі. Дев’ять громадян України, які потрапили у ДТП в Польщі під час подорожі автобусом, перебувають у важкому стані в лікарнях. Прокуратура країни висунула звинувачення одному з водіїв українського автобуса, який зазнав аварії у Підкарпатському воєводстві. Йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Читайте також: У Львові патрульні допомогли встигнути у лікарню сім’ї, в яких народжувалася двійня

Проїзд за 14 гривень?  – Новий генплан. 12 березня у великій сесійній залі Львівської міськради пройдуть публічні обговорення пропозицій перевізників про зростання тарифу на проїзд у громадському транспорті. З огляду на карантинні обмеження, більшість бажаючих зможуть взяти участь в обговоренні лише через Zoom, а у залі будуть знаходитися представники приватних і комунальних перевізників, депутати, керівники відповідних структурних підрозділів ЛМР та представники ЗМІ. За раніше представленими розрахунками львівських перевізників новий тариф на проїзд у транспорті мав би зрости до 14 гривень.

Цього року у Львові планують закласти кошти на розробку нового містобудівного документу – комплексного плану розвитку міської територіальної громади. На ньому базуватимуться зонінги, детальні та генеральні плани всіх населених пунктів. У Львові є затверджений генеральний план, який залишається чинним до 2025 року.

Жінка–легенда. Ванда Горчинська – членкиня УПА на псевдо «Домовина», прозвана так, бо до кінця уміє зберігати таємниці. Жінка мешкає у місті Копичинці, що на Тернопільщині. Скоро їй буде 97 років. Жінка пережила безліч втрат, знущань, принижень, зраду подруги, каторгу, смерть близьких, але ні на мить не втратила бажання жити.

Читайте також: Про право, віру і талант. Топ-25 фільмів про сильних жінок

На час арешту Ванда уже два роки була в підпіллі. Там вона лікувала людей, була медичною сестрою в УПА. «Я нікого не зрадила, нікого не здала, ні на кого не свідчила. Я своє життя провела чесно. Я була переслідувана весь час», – говорить жінка. Натомість її зрадили: подруга Софія, якій Ванда довіряла.

На питання, якби у неї була можливість змінити щось у своєму житті, то чи вона зробила би це, відповідає: «Я вже такою буду до кінця життя. Навіть до другого життя».  Більше – тут.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!