Заборона на роботу непродовольчих ринків та скільки триватиме ремонт вулиці Бандери. Головне за добу

2689 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Atoms for unsplash

Фото: Atoms for unsplash

Річниця «ковіду». Рік тому, 16 березня 2020 року, львівські інфекціоністи з 4-го діагностичного відділення Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні почали приймати перших пацієнтів з коронавірусом. Завідувачка відділення Таміла Алексанян розповідає, що змінилось за цей рік поруч з Covid-19 – не лише у лікарні, а в роботі, думках та очікуваннях медиків. Більше – тут.

Читайте також: Чи будуть у Львові об'єднувати Лікарню швидкої допомоги із дитячою лікарнею на Орлика

Посилення карантину – Львів. Комісія з питань ТЕБ і НС посилила карантинні обмеження у Львові, заборонивши роботу непродовольчих ринків, закладів харчування, крім онлайн-замовлення та «на виніс», торгово-розважальних центрів та нічних клубів.

Водночас у місті продовжать працювати:

  • аптеки;
  • зоомагазини;
  • квіткові та насіннєві магазини;
  • магазини з продажу засобів зв’язку;
  • майстерні для ремонту одягу, взуття та електроприладів;
  • салони краси, фітнес-центри, спортивні зали, басейни – лише за попереднім записом.

Читайте такожУряд підтримав оновлені норми харчування у школах. Що змінюють

Школи залишаються на дистанційному навчанні. А транспорт продовжить працювати у посиленому карантинному режимі.

Через те, що Львів опинився у червоній зоні карантину, підприємцям, які облаштують літні майданчики, нададуть пільги із оренди конструкцій. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Львова.

Держава готова виплатити ФОПам та працівникам, які постраждають внаслідок карантинних обмежень у червоних зонах, по 8 тис грн, відповідне рішення ухвалив Уряд.

Читайте такожНа Львівщині та Франківщині звільнили 50 людей, яких утримували у нібито реабілітаційних центрах

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (1 267), Одеській (1 235), Житомирській (1 136), Львівській (1 032) та Хмельницькій (989) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 032 осіб (939 – напередодні). Разом 97 440. В Україні коронавірус виявили у 16 669 осіб (14 174 за попередню добу). Загальна кількість 1 596 575 пацієнтів.

Covid-19 – Головне. Наприкінці березня кількість хворих на Covіd-19 в Україні за добу може перевищувати 15 тисяч. А на початку квітня цей показник ймовірно зросте до 20 тисяч. Про це йдеться у прогнозі розвитку епідемій від Національної академії наук. 

Читайте такожКіпр відкриває кордони для українців із 1 квітня. Які умови

У Польщі за добу зареєстрували майже 30 тисяч нових заражень коронавірусом, що є найбільшим показником за увесь час епідемії.

Вакцинація. Мінздоров’я планує до кінця року закупити 7,89 мільйона доз вакцини від Covid-19 на 4 мільярди гривень для вакцинування 3,95 мільйона осіб. Про це повідомляє експертна організація StateWatch, яка проаналізувала бюджетну програму МОЗ України.

«Львівгаз» – Тарифи на електрику. Посадовців АТ «Львівгаз» викрили на масштабному механізмі зловживання. Зокрема, співробітники обласних управлінь СБУ та прокуратури з’ясували, що посадовці «Львівгазу» умисно звинувачували абонентів у нелегальному використанні газу, навіть якщо такого факту не було. Вимагали за це хабарі.

Читайте також: Депутати розглянуть бюджет розвитку і мирову угоду з родиною Козловського. Порядок денний

Ціна на електроенергію для українців в березні зростати не буде й залишаться на рівні 1 грн 68 коп. за кВт-год. 

Ремонт вулиці Бандери. У Львові розпочали реконструкцію другої частини вулиці Бандери – від вулиці Городоцької до вулиці Героїв УПА. Роботи тут триватимуть до 30 вересня. Через реконструкцію тут шість автобусів, два трамваї та два тролейбуси змінили рух. Йдеться про автобуси № 7, 15, 24, 41, 42, 43. А також про трамваї № 4 та № 9 та тролейбуси № 27 та № 32.

Читайте такожВелосипедисти завтра пікетуватимуть міську раду Львова. Які вимоги

Папа Римський. Папа Римський Франциск наказав скоротити зарплату кардиналам на 10% і знизити зарплату більшості інших священнослужителів, що працюють у Ватикані, щоб зберегти робочі місця службовців, оскільки пандемія коронавірусу вдарила по доходах Святого Престолу.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!