Через Covid можуть зупинити транспорт та чи дешевшає у Львові нерухомість. Головне за добу

6125 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Ola Dybul for unsplash

Фото: Ola Dybul for unsplash

Ринок нерухомості у час пандемії. Львів’яни міняють великі квартири на менші, використовують нерухомість як інструмент для інвестування, а також все частіше переїжджають за місто. Про те, що за рік пандемії коронавірусу змінилось на львівському ринку житлової нерухомості, в експрес-інтерв’ю Тvoemisto.tv розповіла незалежна експертка ринку Аліса Семенюк. Більше – тут.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 17-річну дівчину, в якої було 90% ураження легень

Covid-19 – Головне. Штаб із протидії коронавірусу в понеділок розгляне питання закриття садочків у Львові. Як заявив міський голова Садовий, ситуація із захворюваністю у місті – складна і має тенденцію до погіршення впродовж наступних кількох тижнів, відтак може виникнути потреба у введенні додаткових карантинних обмежень.

У Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебувають 224 пацієнти з коронавірусом, водночас ліжок у медзакладі – 200. Як заявив лікар-інфекціоніст медзакладу Михайло Річняк, незважаючи на те, що в медзакладі доставили додаткові ліжка, є випадки, коли двоє пацієнтів перебувають на одному ліжку. Тільки-но одного пацієнта записують, на його місце одразу потрапляє інший.

Читайте також: Як у Львові спостерігають за пацієнтами, яких вакцинували від коронавірусу

Уряд може зупинити транспорт, якщо ситуація з пандемією Covid-19 почне «виходити з-під контролю». За словами міністра охорони здоров’я Степанова, карантинні обмеження в Україні будуть діяти до кінця року. Крім цього, за його словами, зростання захворюваності в Україні триватиме ще два-три тижні. Протягом цього часу, за розрахунками МОЗ, може бути 25 тисяч хворих на добу.

У Тернополі та Хмельницькому вирішили посилити карантинні обмеження, щоб запобігти розповсюдженню коронавірусу. Натомість з 29 березня на Івано-Франківщині послаблять карантин – у школах та дитсадках.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Львівській (1 407), Одеській (1 282), Київській (1 273), Дніпропетровській (1 171), областях та Києві (1 226).

Читайте також: Давидко, якому львів'яни збирали кошти на ШВЛ, уже вдома. Відео

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 407 осіб (1 304 – напередодні). Разом 100 151. В Україні коронавірус виявили у 17 424 осіб (18 132 за попередню добу). Загальна кількість 1 632 131 пацієнтів.

Вакцинація. Першочергово китайським препаратом CoronaVac, який надійшов в Україну, будуть вакцинувати маломобільних людей похилого віку та їхніх опікунів. Як розповів головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, кожна доза цієї вакцини зберігається окремо, на відміну від препарату Covishield, який є 10-дозним. Цей фактор вплинув на рішення стосовно розподілу препарату.

Повторне вакцинування проти Covid-19 другою дозою препарату від виробника AstraZeneca розпочнеться наприкінці травня 2021 року. Для цього будуть використовувати вакцину CoviShield з наступних поставок. 

Читайте також: В Україні збільшили тариф на допомогу при пологах

Загострення в АТО. Через обстріл окупантів в районі селища Шуми загинуло 4 українських військовослужбовців, ще 2 отримали поранення. Одним з убитих був підполковник Збройних сил Сергій Коваль.

Через загибель українських військових, посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс закликала РФ забезпечити припинення вогню на Донбасі. Президент Зеленський анонсував розмови з президентами Франції та РФ Макроном і Путіним, а також з канцлеркою Німеччини Меркель.

47 країн країн ООН з нагоди сьомої річниці схвалення Генасамблеєю ООН резолюції «Територіальна цілісність України» визнали РФ стороною конфлікту на Донбасі, а не посередником.

Читайте також: У Львові оголосять архітектурний конкурс на облаштування території біля Привокзального ринку

ЗНО не скасують? Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні не планують скасовувати, однак його формат можуть змінити залежно від епідемічної ситуації в країні. Водночас, за словами міністра освіти та науки Шкарлета, закиди щодо скасування зовнішнього незалежного оцінювання є фейками.

Не забудьте перевести годинник. Україна в ніч на 28 березня перейде на літній час, оскільки нормативних документів про скасування цієї норми уряд не прийняв. У ніч на неділю 28 березня о 3:00 стрілки годинника переведуть на годину вперед.

Дискусія «Твого міста». В Україні анонсували будівництво оновленої системи приміських експресів у столиці. Після запуску у Києві проєкт електричок запустять у інших містах, Дніпрі та Харкові. Львова наразі у планах немає, хоча мешканці Львова вважають транспортну проблему топовою у місті.

Читайте також: УКУ відкрив новий колегіум. Фото

Тvoemisto.tv у понеділок, 29 березня, о 17.00 год організовує публічну дискусію на тему «Як Укрзалізниця може допомогти вирішити транспортні проблеми Львова».

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!