Що саме не працюватиме під час карантину у Львові та як змінять Привокзальний ринок. Головне за добу

19196 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Vitolda Klein for unsplash

Фото: Vitolda Klein for unsplash

Карантин у Львові. У Львові продовжили посилений карантин до 12 квітня. У місті діятимуть такі обмеження:

  • транспорт переходить в режим спецперевезень, безкоштовний проїзд пільгових категорій призупинено;
  • усі дитячі садки переходять в режим чергових груп для дітей, батьки яких працюють;
  • школи продовжують навчання у дистанційному режимі;
  • магазини непродовольчої групи та будівельних товарів працюють лише на виніс та за попереднім замовленням;
  • непродовольчі ринки, а також змішані ринки, повинні бути зачинені;
  • відкриття літніх майданчиків відтерміновується до 12 квітня;
  • заборонено проведення усіх масових заходів;
  • усі заклади харчування працюють лише на виніс та адресну доставку.

Читайте також: Чому у Львові продовжили локдаун

Читайте такожВуличним музикантам заборонили виступати на час локдауну у Львові

За окремим поданням поліції комісія з надзвичайних ситуацій призупиняє роботу «Епіцентру» на вул. Б.Хмельницького, 188; магазину «Єва» на просп. Чорновола, 1; ресторанів «МакДональдз» на просп. Шевченка, 7 та «Йокі»; нічного клубу «Малевич», пабу «Братиська» та бару «Гребуче Ябко».

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували в Києві (1 100), Одеській (1 012), Харківській (906), Львівській (833) та Запорізькій (737) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 961 осіб (961 – напередодні). Разом 103 670. В Україні коронавірус виявили у 11 226 осіб (10 533 за попередню добу). Загальна кількість 1 674 168 пацієнтів.

Вакцинація. Найбільш проблемним районом щодо захворювання на Covid-19 в області є Львівський. Натомість, певна стабілізація спостерігається на Дрогобиччині. Зараз в області середній показник інтенсивності захворюваності на Covid-19 складає 597. Натомість у Львівському районі, куди входить і місто Львів, він наближається до 900.

Читайте також: Не здавалися, поки не минула небезпека. Львівські медики понад 40 хвилин реанімували пацієнта

Україна отримала підтвердження від глобальної ініціативи з розподілу вакцин COVAX про виділення мільйона доз вакцини Pfizer до кінця червня.

Верховна Рада. Парламент підтримав законопроєкт  №5300, яким пропонується виплатити 8 тис. грн підтримки для ФОП та найманих працівників, діяльність яких обмежена через локдаун.

Декларація Садового. Міський голова Львова Андрій Садовий подав щорічну декларацію про доходи за 2020 рік. Торік на посаді міського голови Львова він заробив 694 992 грн, натомість його дружина Катерина Кіт-Садова отримала майже 6 млн грн сукупного доходу.

Читайте такожAstrazeneca перейменувала свою вакцину. тепер вона – Vaxzevria

«Запад 2021» на кордоні. Під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань «Запад 2021» РФ стягує війська до кордону з Україною – у Брянську і Воронежську області РФ та до окупованого Криму. За словами головнокомандувача Збройних сил Хомчака, зараз на кордоні перебувають 28 батальйонних тактичних груп Росії. Найближчим часом РФ збере ще «до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрозу безпеці України».

Привокзальний ринок – Пелчинський став. У Львові напрацьовують концепцію змін «Привокзального» ринку та території, що поруч. Там планують облаштувати підземний паркінг, вивільнити від автівок площу Липневу і перетворити її на громадський простір.

Привокзальний залишиться важливим продовольчим ринком. На першому поверсі продаватимуть продовольчі товари. Що стосується суміжних територій, то у західній частині, ближче до Палацу залізничників, будуть офіси, готелі. 

Читайте такожКерівником галицької митниці став колишній працівник СБУ

З бюджету розвитку ЛМР  виділили мільйон гривень на розвиток території Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького, зокрема відновлення Пелчинського ставу. Попередньо, за словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, цього року планують виготовити проєктно-кошторисну документацію.

Трагічна смерть. У квартирі на вулиці Личаківській знайшли мертвою 19-річну студентку, про пошук якої раніше оголосили у Львові. Дарія Косенок вийшла з гуртожитку, що на вул. Медової Печери, та не повернулася. Дівчину знайшли вбитою. Встановлено особу, яка причетна до злочину.

Євробачення-2021. Стало відомо, в яких півфіналах та якому порядку країни виступатимуть на Євробаченні-2021. Український гурт GO_A вийде на сцену у першому півфіналі під номером 15. Перший півфінал Євробачення-2021 у Роттердамі пройде 18-го травня, другий – 20-го і фінал відбудеться 22-го травня.

Читайте також: У Львові пропонують підписати меморандум для запуску міської електрички

Весна у Стрийському парку. В одному з найстаріших та найкрасивіших парків Львова, Стрийському парку, зацвіли крокуси та підсніжники, а найближчим часом тут можна буде споглядати за цвітінням магнолій та жовтої форзиції.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!