Критична ситуація з ковід у Львові та таємна нарада Зеленського з генералами. Головне за добу

5975 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Gabriella Clare Marino for unsplash

Фото: Gabriella Clare Marino for unsplash

Covid-19 – Головне. Під лікарнею швидкої допомоги у Львові вишикувалася черга зі «швидких» із хворими на Covid-19. Відповідне фото оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Садовий. За його словами, упродовж березня у львівських лікарнях померли 218 пацієнтів від пневмоній, які викликає коронавірусна інфекція.

Читайте також: Він буде літати. Анестезіолог львівської дитячої лікарні працюватиме в аеромедичній бригаді

Так званий «британський» штам коронавірусу спричинив найвищі показники смертності та зараження в Україні, проте в країні вже виявили ще агресивнішу мутацію захворювання. Як заявив голова Комітету ВРУ з питань здоров’я нації Радуцький, Україну очікують ще складніші випробування через «південноафриканську» мутацію коронавірусної хвороби… Він підтвердив, що «південноафриканський» штам вже зареєстрований у двох регіонах України, «британський» – у всіх.

РНБО на одному з найближчих засідань розгляне ситуацію в сфері охорони здоров’я, в тому числі і питання вакцинації.

Читайте також: У Львові першу дозу вакцини від Сovid-19 отримали більше 8,5 тис. людей

Виробництво рідкого медичного кисню на хімічному заводі, що у Львові, на вулиці Рахівській, за останній рік збільшилося учетверо, а газифікованого – у сім разів. Тут сьогодні працюють близько 200 осіб. Щоб повністю забезпечити киснем лікарні, працівникам доводиться працювати у 2-3 зміни та практично без вихідних.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (2 053), Львівській (1 538), Одеській (1 521), Харківській (1 470) та Дніпропетровській (1 433) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 538 осіб (1 668 – напередодні). Разом 108 017. В Україні коронавірус виявили у 20 341 осіб (19 893 за попередню добу). Загальна кількість 1 731 971 пацієнтів.

Читайте також: Як пом'якшити повідомлення міськради у трамваях про коронавірус

Ескалація з РФ. У президента Зеленського 1 квітня допізна була таємна нарада щодо загострення на Донбасі та можливого нападу РФ на територію України, про яку не повідомляв Офіс президента.

Агресія РФ лише зростає, а ескалація військового конфлікту, можливо, – неминуча. Про це заявив міністр оборони України Таран у розмові із британським колегою Беном Воллесом. Він вважає, що світова спільнота має не дати Росії вийти за межі міжнародного права.

Посли країн-членів НАТО провели термінову зустріч у Брюсселі, щоб обговорити сплеск насильства на Донбасі та накопичення російських військ біля українських кордонів.

Глава МЗС Німеччини Гайко Маас заявив, що Берлін уважно стежить за ситуацією на українсько-російському кордоні.

Читайте також: Кабмін запланував будівництво нових пунктів пропуску на Львівщині

Протягом п’ятниці ситуація на Донбасі бойовики 14 разів відкривали вогонь по силам ООС і цивільній інфраструктурі. Отримали поранення двоє бійців Об’єднаних сил і одна цивільна особа.

Байден – Зеленський. Президент США Джо Байден у першій телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським обговорив підтримку України на тлі агресії РФ, питання реформ та епідемію коронавірусу.

Як повідомив керівник Офісу президента Єрмак, розмова тривала близько 50 хвилин. Джо Байден запевнив, що США не залишать Україну без підтримки. «За словами президента США у нього є повна інформація про те, що відбувається в Україні і навколо неї.»

Читайте також: На Львівщині планують за державний кошт реставрувати до пів сотні пам'яток

Санкції проти контрабандистів. На засіданні РНБО ввели санкції проти топ-десятки української контрабанди. Зокрема, заблоковані їхні активи та майно. У переліку два представники зі Львова: Іван Бокало та Володимир Дідух.

Після засідання РНБО від роботи відсторонили понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких – 17 керівники митниць і митних постів. Зокрема, на Галицькій митниці – 46 працівників.

Читайте також: У неділю у Соборі Святого Юра відбудеться молитовна хресна хода. Як долучитися

Католицький Великдень. Римо-католицькі храми Львівської громади оприлюднили розклад онлайн-трансляцій великодніх богослужінь у неділю. Тут розклад Богослужінь.

На озері у Стрийському парку знову житимуть лебеді. Птахи вже повернулися після зимівлі. Водночас адміністрація парку просить відвідувачів не годувати лебедів, адже це може зашкодити їхньому здоров’ю. Весна перемагає – гарного і теплого Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!