Санкції проти львівських підприємств та вілли у місті, які можуть зникнути. Головне за добу

2517 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Alina Fedorchenko for unsplash

Фото: Alina Fedorchenko for unsplash

Вілли Львова на межі виживання. Tvoemisto.tv зібрало підбірку з давніх віл Львова, які дуже скоро можуть зникнути, якщо про них не подбати. Історик архітектури та доцент Українського католицького університету Ігор Жук розповів про цінність осель, у якому стані вони перебувають та чи можна їх відновити. Серед них – Вілла Люсія на вулиці Свенціцького, 16, а також вілли на вулицях Горбачевського, 19, Генерала Чупринки, 2 та 21, Коновальця, 21, Квітневій, 6. Більше тут.

Читайте також: У березні, у лікарнях Львова від пневмоній померло 218 людей

Covid-19 – Головне. Президент Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО від 2 квітня «Щодо Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року». Кінцевою метою його є охоплення щепленнями більшості дорослого населення України не пізніше грудня 2021 року для формування колективного імунітету до коронавірусу.

Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що Україна має виготовляти власну вакцину від Covid-19, адже нині у світі триває справжня війна за вакцини.

У Львові 4 квітня внаслідок ускладнень коронавірусної хвороби померла відома художниця, лауреат Державної премії ім. Лесі Українки Вікторія Ковальчук. Вона перебувала у реанімації у вкрай важкому стані.

Читайте також: Прокуратура не скасувала продаж землі, через який Садовому оголошували підозру

У Нідерландах Міністерство охорони здоров’я призупинило вакцинацію препаратом компанії AstraZeneca осіб, молодших 60 років. Таке рішення уряду Нідерландів викликане тим, що у країні виявили 5 випадків тромбозу в жінок віком від 25 до 65 років після щеплення препаратом AstraZeneca.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Харківській (1 155), Львівській (1 121), Дніпропетровській (1 003), Одеській (660), Київській (619) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 121 осіб (865 – напередодні). Разом 110 003. В Україні коронавірус виявили у 10 179 осіб (20 341 за попередню добу). Загальна кількість 1 755 888 пацієнтів.

Читайте також: Психіатричну лікарню «Заклад» хочуть приєднати до обласної психлікарні

Війська РФ на кордоні. Група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) знайшла відео, які підтверджують, що Росія перекидає на кордон з Україною військову техніку, при цьому маскує її номерні знаки.

Німеччина і Франція стурбовані збільшенням порушень режиму припинення вогню на Донбасі. «Ми уважно стежимо за ситуацією, зокрема за пересуваннями російських військ, і закликаємо сторони до стриманості та негайної деескалації. Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», – йдеться у їх спільній заяві.

Понад тисяча військовослужбовців з 5 країн НАТО і України візьмуть участь в українсько-британських навчаннях Cossack Mace, що відбудуться за кілька місяців на Миколаївщині.

Читайте також: Будівлі колишнього «Алмазінструменту» розбудують у торгівельну алею

Звільнили митників – Санкції РНБО. Після засідання РНБО, яке відбулось 2 квітня понад 100 митників відсторонили від виконання посадових обов’язків. Найбільше працівників відсторонили від роботи на Галицькій митниці – 46. Такі заходи застосовують через можливу причетність митників до контрабанди та корупції. Нагадаємо, до списку Топ-10 контрабандистів, проти яких були введені санкції, потрапили двоє львів’ян Володимир Дідух (кримінальний авторитет, відомий за прізвиськом «Вова Морда») та ексначальник Рава-Руської митниці, ексдепутат Львівської облради від «Сильної України» Іван Бокало.

У списку підприємств, які потрапили під санкції, є 10 компаній зі Львова і 3 із Львівської області.

Папа Франциск згадав про Україну. Під час проповіді в базиліці Святого Петра у неділю, 4 квітня, Папа Римський назвав продовження воєн та гонку озброєнь «скандальним» у контексті пандемії, а також закликав міжнародну спільноту ділитися вакцинами з найбіднішими країнами. Під час промови Папа закликав звільнити в’язнів конфліктів та Нагірному Карабасі та в Україні. Щодо пандемії, то Папа, віддавши шану лікарям та медсестрам на передовій, нагадав, що «вакцини є важливим інструментом у цій боротьбі».

Читайте також: Сьогодні – день народження Квітки Цісик. 10 цікавих фактів про співачку

У Бразилії у місті Куритиба українські греко-католики, які там проживають, святкували Пасху. У місті діє локдаун, тож священник освячував їм великодні кошики через вікна автівок. Відео та фото освячення опублікував львівський іконописець художник, який зараз працює у Бразилії, Святослав Владика.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!