Чи будуть обмеження на Великдень та як записати свою фірму на вакцинацію. Головне за добу

1530 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Vitolda Klein for unsplash

Фото: Vitolda Klein for unsplash

Вакцинація у США. Вакцинують усіх, байдуже на спосіб та мету перебування у США, наявність міграційних документів тощо. Все, що потрібно, це будь яке ID (паспорт, посвідка водія, будь-що), аби довести, що ти це ти. Саме щеплення проходить за кілька секунд, далі обов’язково пропонують 15 хвилин посидіти в окремо відведеному місці. Чому? Реакція організму на вакцину може бути різною.

Керівник дизайн офісу однієї зі львівських софтверних компаній Олег Слюсарчук, який працює в Чикаго, США, розповів Tvoemisto.tv про те, як там організована масова вакцинація від коронавірусу. Більше тут.

Читайте також: Львів звернеться до Кабміну з проханням дозволити роботу музеїв, книгарень та театрів

Чи бдуть обмеження на Великдень. Додаткових обмежень на Великдень не планують. Однак попри те, що пік пандемії пройдено і навіть Київ після 30 квітня, ймовірно, перейде до «жовтої зони» – розслаблятися рано. «Я не хочу, щоб одразу після свят у нас знову був сплеск захворюваності», – заявив очільник МОЗ Степанов.

Вакцинація. Він також розповів, що нова партія вакцини проти Covid-19 виробника AstraZeneca, яка надійде в Україну 23 квітня, буде розподілена по двох напрямках. Зокрема, частину планують виділити на щеплення другою дозою. Іншу частину препарату розподілять по регіонах. «Вона (вакцина. – Ред) йде у нашу загальну програму вакцинації через кабінети щеплень згідно з тими етапами вакцинації, які йдуть: люди, які входять до груп ризику, люди старші 60 років», – заявив міністр.

Читайте також: Львівська залізниця відновила курсування потяга Львів – Чернівці

На Львівщину цю вакцину мають доставити наступного тижня – це понад 21,5 тисяч доз. Нею відразу почнуть щепити працівників підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста, а також продавців продовольчих ринків та супермаркетів.

Відтепер компанії за бажанням можуть записати своїх працівників у чергу на щеплення проти Covid-19. Для цього вони повинні мати у своєму штаті понад 50 людей, які хочуть вакцинуватися. При цьому не має обмежень щодо профілю компаній, про це розповіли у Центрі громадського здоров’я.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Дніпропетровській (1 296), Києві (1 269), Харківській (1 137), Львівській (926) та Київській (922) областях.

Читайте також«Надра України» передумали продавати «Будинок книги»

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 926 осіб (804 – напередодні). Разом 126 096. В Україні коронавірус виявили у 14 277 осіб (16 235 за попередню добу). Загальна кількість 2 004 630 пацієнтів.

Лікарні у Львові. Для Лікарні швидкої допомоги, 8-мої міської лікарні та дитячої лікарні на Пилипа Орлика закуплять на умовах лізингу апарати ШВЛ, кисневі станції та обладнання для них. Відповідні рішення ухвалили учора, 22 квітня, депутати Львівської міської ради.

Депутати Львівської міськради також виділили земельну ділянку на вул. І. Миколайчука, 9 під будівництво дитячого медцентру біля Лікарні швидкої допомоги. Площа ділянки – 9,3 га, її поділять на дві – одну (1,3 га) відведуть для інвестора, а інша залишиться за лікарнею (7,9 га).

Читайте також: У Львові хочуть створити живий парк пам’яті загиблих у російсько-українській війні

Читайте також: Одну із вулиць Львова назвали на честь захисників України

Агресія РФ. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу доручив з 23 квітня починати відведення військ, які скупчилися біля кордонів з Україною і в окупованому Криму. Він заявив, що всі поставлені цілі навчань досягнуті.

Разом з тим, РФ залучила до військових навчань в окупованому нею Криму 10 тис. військових і 40 бойових кораблів. А спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала за допомогою безпілотника 12 реактивних систем залпового вогню «Град» поза лініями відведення на непідконтрольній владі України території Донбасу.

У НАТО заявили, що заява РФ важлива і своєчасна, однак блок продовжить зберігати пильність і відстежувати ситуацію.

Зуустріч Зеленського і Путіна. Президент РФ Путін відповів на пропозицію глави України Зеленського про зустріч і запропонував зустрітися в Москві «в будь-який зручний час», але відмовився обговорювати на ній проблему Донбасу.

Як захиститися від кібер-шахраїв. Навіть якщо тримати свої дані в секреті, все одно є досить високі шанси, що шахрай вас знайде. Жертвами таких злочинів можуть ставати окремі люди, цілі компанії чи організації. Зловмисники полюють на банківські рахунки, персональні дані, паролі тощо.

Читайте такожНе вплутуйте Церкву, або Чому саме місто має відповідати за культуру поховань

 Tvoemisto.tv дізналося, якими зараз є найпоширеніші інформаційні злочини і чи можливо виграти справу в боротьбі з інтернет-шахраєм. Більше - тут.

Кисень на Марсі. Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) вдруге провело успішні випробування вертольота Ingenuity, який доставили на Марс марсоходом Perseverance. Перед цим на планеті вперше отримали кисень із атмосфери. Вдалось це зробити за допомогою марсоходу, на борту якого встановлений апарат MOXIE. Він і зміг переробити вуглекислий газ на кисень. Швидкість вироблення кисню апаратом становила – 6 грам на годину. Загалом MOXIE встиг виробити 5,4 грами кисню. Його б вистачило на 10 хвилин активного дихання.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!