Як цього року будуть зараховувати дітей у перший клас та де у Львові зацвіли сакури. Головне за добу

1630 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Hitomi Bremmer for unsplash

Фото: Hitomi Bremmer for unsplash

Covid-19 – Головне. Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що РФ поширює у світі фейки про інші вакцини, щоб проштовхнути власний «Спутник», але в Україні російської вакцини не буде.

Тепер батьки, дотримуючись протиепідемічних правил безпеки, можуть відвідувати заклади освіти. Корективи у відповідну постанову внесло Міністерство охорони здоров’я.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти зібрати кошти на лікування хлопчику із ДЦП

Європейське агентство з лікарських засобів оголосило про початок огляду китайської вакцини проти коронавірусу Sinovac з метою оцінки її ефективності та безпеки, що є першим кроком до можливого схвалення для використання у ЄС. Україна уклала контракт на постачання 1,8 мільйона доз вакцини від Sinovac Biotech ще наприкінці минулого року. Але зареєстрували вакцину в Україні лише 9 березня.

Європейський Союз запустить паспорти вакцинації від коронавірусу для туристів з другої половини червня.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Харківській (405), Донецькій (287), Одеській (216), Дніпропетровській (213) та Черкаській (177) областях.

Читайте також: Львів’ян просять долучитися до збору речей для жителів Сходу

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 48 осіб (55 – напередодні). Разом 130 414. В Україні коронавірус виявили у 2 576 осіб (2 472 за попередню добу). Загальна кількість 2 090 986 пацієнтів.

Діти у перший клас. У Міністерстві освіти повідомили, що під час зарахування дітей до навчання у початковій школі заборонено проведення будь-яких заходів для перевірки знань, умінь, навичок чи інших компетентностей дитини. Вступні конкурси для першачків можуть проводити лише спеціалізовані заклади освіти та приватні школи. Дату початку прийому документів на зарахування у школу визначають органи місцевого самоврядування. Термін прийому документів не може бути меншим одного місяця.

Читайте також: На Львівщині розпочали ремонт дороги Острів – Луки. Фото

Зруйнований «Високий замок» – Джерело у парку «Залізна вода». Найвищу львівську вершину – парк «Високий Замок» – вже давно полюбили містяни та гості міста. І з настанням теплого сезону тут завжди збирається багато людей, оскільки звідси відкривається вид на місто. Єдине, що може зіпсувати враження від прогулянки – це зруйновані сходи, тріщини у доріжках та поламані поручні.

Львів’яни обурені виглядом нового джерела у парку «Залізна вода», яке з’явилося на місці старого. Незрозуміла бетонна стіна на місці, де було джерело, обкладене мармуром. Завершити роботи торік не вдалось. Через нестачу фінансування, ймовірно, не вдасться і цього року, повідомила у коментарі Тvoemisto.tv керівниця управління екології Львівської міськради Олександра Сладкова.

Читайте також: Львівська «Тарасова верба» відтепер буде рости у Києві. Фото

Досьє на Трампа. Колишній британський розвідник Крістофер Стіл, який склав «досьє» на 45-го президента США Дональда Трампа, надав ФБР другий такий документ. Перше «досьє» оприлюднено у січні 2017. У ньому йшлося про змову представників передвиборного штабу Трампа із російськими спецслужбами, які ділилися з командою Трампа «компроматом» на Хілларі Клінтон.

Друге «досьє» містить нові дані про втручання Москви в американські вибори – зокрема, зв’язки з РФ екскерівника передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта. Також у ньому повідомляється про компрометуючі дані РФ на Трампа.

Читайте також: У центрі Львова відпав шмат балкона

Партія Ахметова – Компромат на Порошенка. Борис Колесніков, колишній нардеп від «Партії регіонів» та «Опозиційного блоку», міністр уряду Азарова, підтвердив створення нової політичної партії. Вона матиме назву «Україна – наш дім». Раніше олігарх Ахметов та Колесніков заперечили, що працюють над створенням нової партії.

Петро Порошенко контролював щонайменше 6 офшорних компаній, які користувалися послугами австрійського «Райффайзен Банк Інтернешнл», ще 11 офшорних компаній мали зв’язки з бізнес-імперією Порошенка, про це йдеться у розслідуванні Центру із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Читайте також: У Львові відкрили виставку «Оліймпійська писанка». Де оглянути

У Львові зацвіли сакури. Наприкінці квітня у Львові почали цвісти сакури, дерева японської вишні. Одним з таких місць є парк імені Івана Павла ІІ, що біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Сихівському районі. Ще одним місцем у Львові, де можна подивитися на сакури, є алея на вулиці Городоцькій, неподалік Церкви святої Анни. Ще кілька сакур цвітуть біля ринку «Добробут». Також цвітінням дерев японської вишні можна помилуватися на території церкви Архистратига Михаїла, біля кафе «Кармель». На площі Петрушевича, на перетині вулиць Руставелі та Зеленої, сакури почали квітнути на Великдень.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!