Чому у Львові зменшилась кількість хворих на Covid-19 та куди поїхати чи полетіти на відпочинок. Головне

2523 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Rickie-Tom Schünemann for unsplash

Фото: Rickie-Tom Schünemann for unsplash

Відставка Степанова і ще двох міністрів. До Верховної Ради України надійшло подання прем’єр-міністра України про відставку міністра охорони здоров’я Степанова. Також за даними медіа, заяви на звільнення за власним бажанням подали міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Зазначається, що на посаду міністра охорони здоров’я у владі розглядають державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, на міністра інфраструктури – голову «Укравтодору» Олександра Кубракова, на міністра економіки – очільника податкової Олексія Любченка.

Читайте також: Львівський обласний лабораторний центр зробив уже пів мільйона тестів на Covid-19

Covid-19 – Головне. Різке зниження захворюванності на Covid-19 в області зумовлене тим, що більшість людей вже перехворіли клінічно або безсимптомно. Як розповіла Tvoemisto.tv завідувачка кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького Наталія Виноград, оскільки масової вакцинації наразі немає, то покращення епідситуації на Львівщині відбулося завдяки колективному імунітету.

Уряд Литви надасть 200 тисяч доз вакцин від коронавірусу для країн Східного партнерства, в тому числі – 100 тисяч доз для України.

Читайте також: МОЗ планує безкоштовно протестувати на антитіла до коронавірусу 9 тисяч українців

Греція дозволила в’їзд мандрівникам із третіх країн з туристичною метою, в тому числі для громадян України. Туристи повинні надати документ, що підтверджує проходження повного курсу вакцинації не менше, ніж за 14 днів до поїздки, або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до в’їзду, або сертифікат про перенесену хворобу.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (544), Харківській (630), Дніпропетровській (518), Донецькій (480) та Львівській (432) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 432 осіб (350 – напередодні). Разом 133 087. В Україні коронавірус виявили у 6 796 осіб (7 562 за попередню добу). Загальна кількість 2 150 244 пацієнтів.

Читайте також: На Львівщині збирають гроші на лікування дівчини, в якої проблеми з хребтом

Допомога для Давидка. Для Давидка прибув із США стимулятор нерва, на який львів’яни допомогли зібрати 50 000 доларів. Львівські хірурги його імплантують і тоді хлопчик зможе дихати самостійно. Про це повідомили у львівській обласній дитячій лікарні ОХМАТДИТ.

Медведчук – Путін. На підозрюваного у держзраді кума Путіна голову політради ОПЗЖ Медведчука вдягнули електронний пристрій стеження.

Читайте також: Коментар дня. Парк культури у Львові пропонують перейменувати на парк Дубневичів

Президент РФ Путін заявив, що невідомі намагаються нібито перетворити Україну на антипод Росії. А домашній арешт свого кума Медведчука назвав «зачисткою політичного поля». Тим не менше у РФ розпочали процес ліквідації компанії «Новые проекты», яка фігурує у підозрі СБУ та Офісу генпрокурора нардепу Медведчуку.

Нові рішення РНБО. Рада національної безпеки та оборони запроваджує спеціальні санкції до 557осіб, які мають статус «вор в законі». Секретар Радбезу Данілов уточнив, що з цього списку – 542 це іноземні громадяни та 15 громадян України. Такі ж санкції ввели і щодо 111 кримінальних авторитетів.

Читайте також: Міністерство освіти не рекомендує проводити випускні. Як у львівських школах

Також на засіданні РНБО прийняли рішення про створення мультиплексу та виділення на нього коштів – він надасть безкоштовний доступ до щонайменше 12 цифрових каналів жителям усієї країни.

Забудова Брюхович – Туалети за 4 млн. Під виглядом реабілітаційного центру для АТОвців забудовники отримали понад 3 га під масштабний проєкт в Брюховичах. Як повідомила журналістка видання «Наші гроші. Львів» Олександра Губицька, під центр виділять лише 1% майбутнього масштабного будівництва. Натомість тут зведуть торговий центр і комерційне житло.

Читайте також: Біля парку Франка у Львові збудують 4-поверхівку з мансардою. Візуалізація

У Львові планують встановити автоматизовану модульну вбиральню. Вона стоятиме на проспекті Свободи, поблизу підземних туалетів. Модуль українського виробництва коштує приблизно 4 мільйони гривень. Тvoemisto.tv раніше писало, що у центрі Львова не працюють туалети, більшість громадських вбиралень, які були колись у місті, зачинені. 

Читайте також: Теренові ігри, футбол босоніж та етногурти. На Львівщині пройде фестиваль «Зашків»

Зі Львова на відпочинок. Нині в’їзд у країни Євросоюзу залишається доступним лише для окремих категорій громадян. Тож Tvoemisto.tv підготувало підбірку авіарейсів зі Львова у країни, куди українці можуть полетіти вже сьогодні.

А ще – розповіло про три ферми, де варять різні види сиру. Вони розташовані неподалік Львова і їх можна відвідати уже цими вихідними. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!