У Львові можуть знищити ще одну віллу та перелік музичних та художніх шкіл міста. Головне за добу

1683 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Alan Rodriguez for unsplash

Фото: Alan Rodriguez for unsplash

Covid-19 – Головне. Україна бере участь у двох робочих групах щодо запровадження Covid-сертифікатів – від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та від Європейського союзу (ЄС). Влада буде готова запустити документи з 1 липня.

У Львові та Києві Міністерство охорони здоров'я планує відкрити вакцинальний центр. Щеплення тут проходитимуть усі, хто записався у лист очікування вакцинації у застосунку «Дія».

Читайте також: Від сьогодні українцям не потрібен буде ПЛР-тест для в’їзду в Туреччину

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко відмовився коментувати інформацію про своє можливе призначення на посаду міністра охорони здоров’я. Він максимально уникав уточнювальних запитань щодо цього.

Нтомість повідомив, що приблизно з 24 травня в Україні почнуть розвозити в регіони вакцину Pfizer та щеплювати нею всіх працівників освіти. Вона надходитиме чотирма поставками з 18 травня, загальна кількість доз – понад 473 тисячі.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Донецькій (190), Рівненській (182), Сумській (137), Дніпропетровській (134) та Одеській (134) областях.

Читайте також: Заправки тимчасово призупиняють продаж дизпалива та бензину А-95

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 104 осіб (113 – напередодні). Разом 133 304. В Україні коронавірус виявили у 2 136 осіб (3 620 за попередню добу). Загальна кількість 2 156 000 пацієнтів.

Знищення ще однієї вілли. Питання про реконструкцію вілли на вулиці Коновальця, 21 зняли з розгляду виконкому Львівської міськради. Долю будівлі мали вирішувати 14 травня. Як повідомив начальник управління об’єктів історико-культурної спадщини департаменту архітектури то розвитку містобудування ЛОДА Василь Петрик, у Міністерстві культурі вже попереджені про загрозу пам’ятці. Від 2020 року у цьому відомстві перебувають документи про її внесення до Державного реєстру пам’яток.

Читайте також: Коментар дня. У 2021 році у центрі Львова відкриють туалет, як тобі таке, Ілон Маск

Домашній арешт Медчедчука. Секретар РНБО Олексій Данілов не виключає, що у разі засудження Медведчука його можуть обміняти на українців, ув’язнених в російських тюрмах. Водночас він наголосив, що таке рішення може прийняти лише президент.

Україна – НАТО. Члени НАТО не поспішають надавати Україні членство в Альянсі, побоюючись спровокувати нову агресію з боку РФ. Як заявив почесний член Атлантичної Ради, заступник Генерального секретаря НАТО в 2012-16 роках Александр Вершбоу, саме вагання НАТО і брак єдності додало Росії сміливості в її діях.

Читайте також: 24 дитини львівського мера, або Що таке любов

На дитину з рушницею. В одній із груп соціальної мережі Фейсбук з’явилася інформація, що у мікрорайоні Львова, на Білогорщі, відбулася стрілянина. Начебто через зауваження підлітка до водія «Мерседеса», який став викидати сміття, чоловік накинувся на нього з рушницею. Як заявила речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська, що насправді трапилося, встановлюють правоохоронці.

Допомога дітям. До міжнародного дня захисту дітей у Львові стартувала благодійна акція «Подаруй дитині свято». Небайдужих просять приносити найнеобхідніші речі – одяг, миючі, засоби особистої гігієни та деякі медичні прилади.

Читайте також: У Львові займуться благоустроєм простору синагог

Анна-Марія Рутковська, якій зараз 1 рік і 3 місяці, народилася незрячою. Її діагноз – вроджена анофтальмія обох очей. Дівчинці потрібна поетапна імплантація в очні ямки саморозширювальних імплантів на кшталт експандера. Для цього потрібно назбирати 420 тис. грн.

Музичні та художні школи Львова. Аби не втрачати інтерес дитини до навчання, а також розвивати її здібності, все більше батьків задумуються над спеціалізованими навчальними закладами для своїх дітей.Тvoemisto.tv склало перелік музичних та мистецьких шкіл Львова, куди можуть вступити діти. До речі, більшість творчих шкіл уже оголосили прийом на навчання. Більше – тут.

Читайте також: Панорами Твого міста. Топ-10 оглядових майданчиків у Львові

Відпочинок з квітами. У Парку культури цього року висадили кілька десятків дерев та багато різноманітних квітів. Як Tvoemisto.tv розповів директор Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького Олександр Молодий, у парку з’явились магнолії, таксодіуми, хвойні дерева. З квітів відпочинкову зону прикрашатимуть троянди, клематиси, азалії, гіацинти та ще багато інших сортів. Також керівник парку розповів, що на території зараз працює 40 камер, які допомагають відслідковувати, аби люди не нищили насаджень.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!