У Львові хочуть забудувати територію дитячого санаторію та скільки коштує оренда житла за містом. Головне

1836 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Sandra Seitamaa for unsplash

Фото: Sandra Seitamaa for unsplash

Оренда за містом. Із початком карантину серед львів'ян стала більш популярною оренда житла за містом. Спеціалістка з нерухомості Аліса Семенюк каже, що через коронавірус попит на заміські будинки зріс, тож знайти житло в хорошому стані у межах 6-10 тисяч за місяць стало складніше, ніж до пандемії. Tvoemisto.tv дізналось, скільки тепер коштує винайняти будинок біля Львова, які умови пропонують орендодавці та чому люди їдуть з міста. Більше – тут. 

Читайте також: Патріарший дім у Львові розпочне реабілітацію медичних працівників

Covid-19 – Головне. Громадян України, які їдуть до Польщі працювати, вакцинуватимуть від коронавірусу на кордоні препаратом Johnson & Johnson, який вимагає тільки одного уколу.

Посли країн Європейського союзу схвалили рішення дозволити в’їзд громадянам третіх країн, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу.

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Дніпропетровській області (489), Києві (433), Харківській (429), Запорізькій (311) та Київській (295) областях.

Читайте такожЛоукостер Skyup скасував авіарейси зі Львова на Кіпр

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 283 осіб (239 – напередодні). Разом 133 944. В Україні коронавірус виявили у 5 165 осіб (5 138 за попередню добу). Загальна кількість 2 170 398 пацієнтів.

Ляшко стане міністром – Нардеп з паспортом РФ – Вірастюк таки нардеп? До Верховної Ради надійшло подання від фракції «Слуга народу» про призначення міністром охорони здоров’я головного санлікаря країни Віктора Ляшка. Сам майбутній міністр пообіцяв за літо вакцинувати від коронавірусу 5 мільйонів українців.

Читайте такожДля продовження реконструкції площі Галицької знову обиратимуть підрядника

У Верховній Раді під крики ганьба склав присягу нардепа колишній мер Добропілля Андрій Аксьонов, який має російський паспорт і підтримував ідею незаконних референдумів.

ЦВК склала новий протокол за результатами виборів в окрузі №87, визнавши переможцем кандидата від «Слуги народу» Василя Вірастюка.1 травня Велика палата Верховного суду визнала протиправним та скасувала перший протокол ЦВК про перемогу Вірастюка.

Читайте також: Медична стратегія і 390 млн запозичень до бюджету. Що розглядатимуть на сесії ЛМР

США – РФ. Держсекретар США Ентоні Блінкен під час перемовин з міністром закордонних справ РФ Лавровим у столиці Ісландії Рейк’явіку заявив, що «якщо Росія буде діяти агресивно проти нас, наших партнерів, наших союзників, ми відповімо». На що Лавров відповів, що готовий обговорити всі питання.

Земля для Avalonа – Сміттєпереробний завод. У порядок денний засідання сесії Львівської міськради, яке відбудеться нині, винесли шість питань про надання дозволів на розроблення нових детальних планів або ж змін до існуючих. Серед них два питання стосуються майбутнього будівництва компаніями, пов’язаними з Avalon, в тому числі забудова житлом території дитячого санаторію, яка віднесена до лікувальних зон.

Читайте також: Із переходу на Митній вивозять зіпсуті продукти. Завтра обіцяють почати ремонт

Цим літом планують розпочати будівництво сміттєпереробного заводу у Львові. Договір з виконавцем будівництва планують укласти упродовж місяця. І після цього вже розпочнуться будівельні роботи на ділянці, які триватимуть близько двох років.

Нові сквери – Сад Труша. Комісія землекористування та агломерації одноголосно підтримала облаштування зелених зон для відпочинку львів’ян у Шевченківському та Галицькому районах Львова. Один зі скверів площею 0,0965 га облаштують на вул. Щурата, одразу поруч із храмом Святого Першомученика архидиякона Стефана ПЦУ. Другий – на вул. Кримській, 57. Він матиме площу 0, 0151 га.

Читайте також: На Львівщині висадили лавандове поле для підтримки літніх людей

Художньо-меморіальний музей імені Івана Труша, що на вулиці Труша, 28, доєднався до святкування Днів музеїв. Тут висадили нові квіти у саду, який є важливою частиною експозиції музею. Сам Іван Труш хотів, щоб його діти зростали поряд з природою, тому купив ділянку саме тут. Сад став для нього місцем натхнення і темою багатьох картин.

А організатори джазового фестивалю «Leopolis Jazz Fest» оголосили про продаж квитків, який розпочнеться з 31 травня. При цьому вхід на подію можливий тільки за наявності ПЛР-тесту з негативним результатом. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!