Чому у Львові продовжують забудовувати історичний центр та коли очистять річку Зубра. Головне

2456 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Daniil Shlive for unsplash

Фото: Daniil Shlive for unsplash

Covid-19 – Головне. В Україну прибула 117 000 доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech – це перша партія, яку закупили за кошти державного бюджету. Усього до кінця цього тижня в країну доставлять 167 310 доз цього препарату.

Також учора до України привезли 500 тисяч доз вакцини CoronaVac виробництва Sinovac Biotech. 

Читайте такожУ компанії Moderna заявили про 100% ефективність своєї вакцини від Covid-19 для підлітків

Мінкульт пропонує пом’якшити карантинні вимоги у сфері культури та туризму. Зокрема, хочуть розширити можливості для проведення концертних, масових, культурних заходів, зняти часові обмеження для закладів громадського харчування та самоізоляції громадян України.

Діти віком до 18 років матимуть можливість комплексно обстежитися після перенесеного Covid-19 у дитячій міській клінічній лікарні Львова на вул. Пилипа Орлика.

Читайте такожЛьвів’ян просять допомогти зібрати кошти на лікування дослідниці Софії Палюх

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєструвалиу Києві (454), Дніпропетровській (284), Львівській (278), Харківській (233) та Київській (194) областях.

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 278 осіб (172 – напередодні). Разом 135 329. В Україні коронавірус виявили у 3 509 осіб (3 395 за попередню добу). Загальна кількість 2 193 367 пацієнтів.

Партизанський рух в Білорусі. Офіс екскандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської, координаційна рада, народне антикризове управління та інші представники білоруської опозиції заявили про підготовку до нової активної фази протестів і нарощування партизанського руху всередині країни.

Читайте також: Flixbus запускає новий рейс між Україною та Польщею через Львів

Засновник батальйону «Азов» Андрій Білецький повідомив, що затриманий у Мінську Роман Протасевич працював як журналіст на Донбасі. Він був під Широкиним, де отримав поранення. «Але його зброєю як журналіста був не автомат, а слово», – сказав Білецький.

Саміт НАТО без України – «Північний потік-2». Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна не може зрозуміти, чому НАТО не знайшов формату для участі української сторони в червневому саміті лідерів країн Альянсу на тлі російської агресії в регіоні.

Читайте такожУ Львові триває ювілейний фестиваль «Віртуози». Програма другого тижня

Заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський сзаявив, що рішення США не вводити санкцій проти оператора «Північного потоку-2», – це рішення в неправильному напрямку, і Польща продовжить чинити тиск, щоб його скасували.

Забудовують історичний центр – Личаківський парк. Через відсутність історико-архітектурного опорного плану у Львові суд скасував заборону Мінкульту на будівництво житлового комплексу «Avalon Prime». Його почали зводити на перетині вул. Кастелівка – вул. Академіка Сахарова, поруч із Парком культури імені Богдана Хмельницького. Львів мав свій опорний план отримати ще на початку 2020-го. Однак він досі перебуває на повторному погодженні в області і ще навіть не дійшов до Мінкульту.

Читайте такожЩо може з’явитися на місці колишнього винзаводу біля Погулянки, який належить священнику

Личаківський парк є пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення площею 12,36 га. Реконструкцію парку почали ще у 2018-му році, і вона досі триває. За словами архітекторки і проєктантки парку Ольги Криворучко, підрядник зупинив роботи у парку, оскільки йому були неоплачені акти виконаних робіт.

Як річка Зубра впливає на львів’ян. Скоро починається літо і львів’яни знову говоритимуть про брак у місті водойм. Tvoemisto.tv дізналось, що потрібно для того, аби львівська річка Зубра, що тече через Сихівський ліс, стала чистою, на якому етапі перебуває її відновлення і чим вона важлива для міста. Більше – тут.

Читайте такожНа Сахарова нарешті відкрили унікальне панно, яке 10 років ховали під вагонкою

Також Tvoemisto.tv зробило підбірку львівських скверів, які доповнюють архітектуру міста і в яких можна трішки відпочити. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!