Кого вакцинуватимуть на «Арені Львів» і які вулиці закриють у місті на ремонт. Головне за добу

3876 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Lena Borge for unsplash

Фото: Lena Borge for unsplash

Куди зникає дух Львова. У Львові одна за одною закриваються давні аптеки. Більшість історичних фармацій, включно з тими, які мали унікальні інтер’єри та цікаву історію, місто втратило. Залишились одиниці. Tvoemisto.tv побувало в аптеках на вулицях Київській, 23 та на Личаківській, 57 й довідалось, які ліки там готують і чому можуть закритись. Тут – більше.

Читайте також: Скільки з мільйона щеплених від covid-19 українців стикнулися з побічною дією вакцини

Covid-19 – Головне. Починаючи від цієї суботи, 29 травня, на «Арені Львів», що на вул. Стрийській, 199, запрацює великий центр вакцинації від Covid-19. За словами координатора із вакцинації у Львівській області Олега Когута, вакцинацію у центрі робитимуть лише у вихідні – у суботу та неділю. Першими почнуть вакцинувати людей, яким за 60 років.

Міністр охорони здоров’я Ляшко скасував наказ свого попередника Степанова, яким той призначив до Наглядової ради ДП «Медичні закупівлі» сумнівних осіб.

Читайте також: Левандівське озеро, яке обміліло, наповнять водою

Мінздоров’я Болгарії дозволило з 1 червня до 31 липня в’їжджати на територію країни громадянам України на певних умовах. Зокрема, при наявності сертифіката вакцинації проти Covid-19, або довідки, що показує негативний результат тесту на Covid-19, який зроблений за 72 години до перетину кордону або документу, що показує позитивний результат тестування на Covid-19 методом ПЛР чи швидкого антигенного тесту у період від 15 до 180 днів.

Нові дослідження показують, що імунітет до коронавірусу може зберігатися щонайменше рік, а, можливо, і все життя. Йдеться про людей, які перехворіли на коронавірус, а потім вакцинувалися, про це повідомляє The New York Times.

Читайте також: Стало відомо, які школи і садки відреконструюють цього року на Львівщині

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (384), Дніпропетровській (280), Львівській (251), Донецькій (228) та Київській (221) областях.

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 251 осіб (278 – напередодні). Разом 135 580. В Україні коронавірус виявили у 3 306 осіб (3 509 за попередню добу). Загальна кількість 2 196 673 пацієнтів.

Туреччина – Білорусь. Туреччина примусила союзників НАТО представити більш м’яку офіційну реакцію на примусову посадку літака Ryanair в Білорусі. 30 союзників НАТО опублікували заяву з двох пунктів, в якій засуджують примусову посадку рейсу Ryanair для арешту журналіста Романа Протасевича, але не передбачають жодних каральних заходів, на яких наполягали країни Балтії та Польща.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти сім’ї музикантів придбати інсулінову помпу для маленького сина

Козак не в Білорусі. Генеральний прокурор Венедіктова заявила, що підозрюваний у держзраді нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак не перебуває в Білорусі на лікуванні, про що раніше сказав його друг, також фігурант кримінального провадження, Медведчук.

Цитадель Дубневича – Ремонти вулиць. Одну із веж Цитаделі, що на вулиці Грабовського, 11 у Львові, почнуть реставрувати та планують там облаштувати офісно-мистецький простір. Йдеться про вежу, яка належить компанії «Передзвін», що зареєстрована на зятя Ярослава Дубневича Мирослава Швидкого.

Читайте також: На Львівщині за 1,5 млрд грн відремонтують дорогу єдності

Із 1 червня розпочнеться третій етап реконструкції вул. Шевченка у Львові. Роботи триватимуть на відрізку від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної.  А від нині і до кінця року перекриють рух транспорту на ще одній частині вул. Степана Бандери. Йдеться про відтинок від вул. Антоновича до вул. Героїв УПА.

Мозаїка Патика. Для створення мозаїки «Імпульс і контроль», яку зараз звільнили від панелей магазину на вулиці Сахарова, 45, автор Роман Патик намалював 300 ескізів. «Це мозаїчне панно створили ще у 1990 році на замовлення колишнього заводу «Львівприлад». Вони просили відобразити їхню діяльність, а саме радіоапаратуру різної конфігурації. Я тоді зробив 300 ескізів, щоб вийти на певну думку»,розповів у коментарі Tvoemisto.tv художник.

Читайте також: У парку культури встановлять копію гелікоптера, збитого під Слов'янськом

Нагорода за «Найкращу жіночу роль». Львівська акторка Наталія Половинка отримала нагороду «Найкраща жіноча роль» за повнометражний ігровий український фільм режисера Зази Буадзе «Мати Апостолів». Загалом стрічка перемогла одразу в трьох номінаціях: «Найкращий повнометражний фільм», «Найкраща жіноча роль» та «Найкращий сценарій» на 10-му Нью-Йоркському міжнародному кінофестивалі.

Гарного Вам дня! Одягайтеся тепліше і не забудьте парасольку – синоптики попереджають про погіршення погодних умов у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!