Скільки людей вакцинували за вихідні на Арені-Львів та болотяний парк у Рясному. Головне за добу

3202 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Maxime Bhm for unsplash

Фото: Maxime Bhm for unsplash

Covid-19 – Головне. Голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я сестра Севастіяна Карвацька двічі перехворіла на коронавірусну інфекцію. «Були моменти, коли мені настільки було важко психологічно, що, здавалося, я не хочу нікого чути, бачити, з ніким спілкуватися. Насправді це було дуже важко, – важко було навіть зосередитися, щоб помолитися», – розповіла вона.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти онкохворому хлопчику зібрати кошти на ліки

Вакцинація. У Центрі вакцинації на Арені-Львів у Львові за суботу та неділю вакцинували 1 041 мешканця Львівщини, зареєстрованого у додатку «Дія». У Києві в Центрі вакцинації, створеного на базі Міжнародного виставкового центру, вакциновано 3 467 людей.

Новопризначений міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко переконаний, що його ціль вакцинувати від коронавірусу 5 мільйонів українців за літо є реалістичною.

Також міністр прогнозує послаблення карантинних обмежень на літній період.

Віктор Ляшко анонсував зміни індикаторів для «зелених» зон. За його словами, вони будуть такими, що і в Європейському Союзі. «Бо якщо країна перейде в зелену зону, зелений рівень епідемічної небезпеки, це буде свідченням того, що ми навіть без паспортів вакцинації можемо відвідувати країни ЄС», – сказав він.

Читайте також: Цього року стрільбище СКА, яке погоріло 3 роки тому, не відбудують

У червні в Україну прибуде кілька сотень тисяч вакцини Pfizer, закупленої за держкошт, та 700 тисяч доз AstraZeneca від механізму COVAX.

Два українські інститути, які займаються розробкою вакцини від коронавірусу, презентують перші результати роботи вже у вересні 2021 року. Зокрема, інститути Сибірного (Інститут біології клітини у Львові – УП) і Комісаренка (Інститут біохімії ім. Палладіна у Києві).

Читайте також: «Покажіть нам справедливість». У Львові відбулася акція на підтримку Стерненка

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Дніпропетровській (134), Миколаївській (107), Запорізькій (69), Харківській (68), областях та Києві (63).

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 46 осіб (48 – напередодні). Разом 135 905. В Україні коронавірус виявили у 1 022 осіб (1 703 за попередню добу). Загальна кількість 2 202 494 пацієнтів.

Білорусь – РФ – ЄС – Україна. Прессекретар президента РФ Пєсков за підсумками переговорів Путіна з Лукашенком зазначив, що керівники двох країн обговорювали транш в 500 млн доларів, ситуацію з літаком Ryanair та інші питання. Лукашенко на переговори з Путіним привіз свого молодшого сина.

Читайте також: Топ 5 незвичайних експонатів Шевченківського гаю. Фото

Глава Європейського парламенту Давід Сассолі, якому Росія нещодавно заборонила в’їзд, закликав до посилення санкцій проти російський чиновників.

Україна першою серед держав-партнерів отримає оновлений пакет цілей Партнерства з НАТО до 2025 року.

Немає підручників – Помер Михайло Слабошпицький. Міністерство освіти і науки України оприлюднило перелік шкільних підручників, в яких виникне потреба в 2022 році. Загалом у відомстві визначають потребу у понад 140 назвах підручників для українських шкіл.

Український літературознавець, публіцист, громадський діяч і письменник Михайло Слабошпицький помер на 75-му році життя. Про причини смерті не повідомляється.

Читайте такожУ Палаці культури ЛОРТА планують створити центр технічної освіти для молоді

Грибовицьке сміттєзвалище – Рекреаційна зона в Брюховичах – Болотяний парк. У Львові, і зокрема в ЛКП «Зелений Львів», почали активно обговорювати альтернативні варіанти того, як має виглядати Грибовицький полігон після рекультивації. Серед варіантів не лише сквер, а й лавандове поле чи скейтодром.

У Брюховичах, на території колишньої військової частини, заплановано будівництво великої рекреаційної зони із дитячим парком розваг та масштабними спортивними спорудами. Влітку у Львові планують оголосити архітектурний конкурс, зараз у Львівській міській раді завершують напрацьовувати технічне завдання для конкурсу.

Читайте такожЛьвів’янин, який став останнім алхіміком Європи

У Рясному створять перший у Львові болотяний парк, йдеться про територію між Рясним-1 та Рясним-2. Після розробки детального плану території у місті виготовлять проєкт парку, встановлять його межі і після цього оголосять архітектурний конкурс на його облаштування.

Також на вулиці Величковського у Рясному-2 почистять замулений закинутий потічок і зроблять доступним.

Автобус на Тустань. Від нині до Тустані розпочинає курсувати новий автобус зі Львова. Його запускає перевізник ТзОВ «Львівське АТП-14631» на маршруті «Львів-Східниця-Урич». Зі Львова автобус вирушатиме о 8:45 та 14:00, із Трускавця – о 10:40 та 15:55, зі Східниці – об 11:35 та 17:00 та з Урича на Львів – о 12:05 та 18:30.

Читайте також: Від зоряних до універсальних. У Львові можна побачити колекцію давніх годинників

Унікальні краєвиди, замки та розкішні фортеці, від яких перехоплює подих, також є зовсім поруч. Одне з таких місць – монастир у Підкамені. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!