Чому потрібно захистити парки Львова та яким пенсіонерам у червні збільшать виплати. Головне за добу

1426 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Liana Mikah for unsplash

Фото: Liana Mikah for unsplash

Захистити межі львівських парків. Дев’ять парків Львова нині не захищені від «апетитів» недоброчесних забудовників, бо не мають встановлених меж. Це парки «Снопківський», Архангела Михаїла, «Погулянка», «Скнилівський», «Майорівка», «Білогорща», «Кольонія», «Кортумова гора» і Парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького. Чому важливо укласти ці межі і яка ситуація загалом із парками Львова, розповіла народна депутатка Наталя Піпа. Більше – тут.

Читайте також: МОЗ зареєструвало вакцину Astrazeneca, вироблену в ЄС. Вона прибуде до кінця тижня

Covid-19 – Головне. Міністр освіти та науки Шкарлет допускає введення в майбутньому обов’язкової вакцинації працівників освіти для допуску до професії.

ВООЗ схвалила використання вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac, саме цього препарату наразі найбільше отримала Україна. Тепер, за словами міністра охорони здоров'я Ляшка, тепер українці, які отримали щеплення цим препаратом, зможуть отримати міжнародне свідоцтво.

Читайте також: У Львові стартувала перша хвиля зарахувань у дитсадки

Сім країн Європейського Союзу – Болгарія, Чехія, Данія, Німеччина, Греція, Хорватія і Польща – 1 червня почали видавати цифрові сертифікати вакцинації, за місяць до запуску програми по всьому блоку.

Туреччина з 1 червня повернула вимогу щодо необхідності мати негативний ПЛР-тест для пасажирів з України.

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (473), Київській (178), Харківській (139), Запорізькій (124) та Донецькій (112) областях.

Читайте також: У дитячій лікарні на Орлика охрестили хлопчика, якого залишили у «Вікні життя»

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 70 осіб (111 – напередодні). Разом 136 086. В Україні коронавірус виявили у 2 205 осіб (2 137 за попередню добу). Загальна кількість 2 206 836 пацієнтів.

Чоловік став донором для трьох людей. У Лікарні швидкої допомоги жінці і двом чоловікам провели трансплантацію органів. Як повідомив гендиректор лікарні Олег Самчук, донором нирок став 32-річний чоловік із Львівщини, у якого була травма голови, несумісна із життям.

Читайте також: Львівські виші увійшли до десятки найкращих рейтингу «Топ-200 Україна»

Нещасний випадок чи лікарська помилка. Майже 2,5 роки спочатку у Жидачівському, а тепер у Миколаївському районному суді, розглядається справа щодо смерті 12-річного тернополянина Романа Кулака. Батько Володимир Кулак увесь цей час намагається добитися справедливості і покарання для лікарів Жидачівської районної лікарні, які, за його словами, не змогли поставити сину правильний діагноз і надати необхідну медичну допомогу.

Хабар посадовцю «Нафтогазу». На Львівщині на хабарі в 1 млн гривень викрили директора філії ТзОВ «Нафтогаз Тепло» одного з міст районного значення Львівської області, яка, серед іншого, займається електропостачанням.

Читайте такожНа Шевченка почали ремонт третьої частини дороги. Чи облаштували там належний об’їзд

Тесть Дубневича – Обвалилася дорога. У Львові розпочали роботи в одній із веж Цитаделі, що на вулиці Грабовського, 11. Що саме відбувається з історичною будівлею, у Львівській міській раді не знають. Власник будівлі, а це ТзОВ «Передзвін», яке зареєстроване на тестя нардепа Ярослава Дубневича Мирослава Швидкого, розпочав роботи, не отримавши містобудівні умови та обмеження.

На дорозі Бориня – Боберка, у селі Н. Яблунька, що на Львівщині, після дощів обвалилось приблизно 1,5 метри щойно відремонтованої дороги. Ця дорога є частиною Малого карпатського кола.

Білорусь – РФ. Прем’єр Білорусі Головченко після наради з самопроголошеним президентом країни Лукашенком заявив про фінішну пряму узгодження інтеграції з Росією.

Читайте такожУ центрі Львова планують врегулювати рух на двох проблемних перехрестях

В російській армії запланували провести понад 4 500 навчань і тренувань до кінця літа. Головним підсумком стануть спільні російсько-білоруські стратегічні навчання «Захід-2021». На них планують створити складну повітряну обстановку і масово застосовувати авіацію.

Збільшать пенсії. З 1 червня близько 700 тисяч працюючих пенсіонерів отримають перерахунок пенсій, у середньому зростання буде на 170-180 грн. Як заявив радник міністра соціальної політики Микола Шамбір, такий перерахунок щорічний. Він буде проведений з 1 квітня і, відповідно, у червні пенсіонери отримають не тільки підвищений розмір, але і доплату за квітень-травень.

Читайте також: 55-річний львів’янин зійшов на Еверест

Медіа-хаб «Твоє місто» започатковує аудіопроєкт «Слухай українською». Першою начитаною книгою стане «Мед і Паштет – фантастичні вітрогони» видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га», яку озвучить музикант і актор Місько Барбара. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!