Які обмеження скасували в Україні та чи запрацює ще колись кінотеатр у Стрийському парку. Головне

1565 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: engin akyurt for unsplash

Фото: engin akyurt for unsplash

Що буде з кінотеатром у Стрийському парку. Кінотеатр «Львів» з’явився у 1960 році. Це був перший широкоформатний кінотеатр України зі стереозвуком. Після спаду виробництва широкоформатних фільмів його переобладнали системою монозвуку. Кілька років тому мешканці вже намагалися його врятувати, а після передачі на баланс Палацу мистецтв запланували повноцінну реконструкцію. Tvoemisto.tv дізналося, які нині плани на будівлю колишнього кінотеатру і чи зможуть львів’яни невдовзі завітати туди знову. Більше – тут.

Читайте також: Львівське ательє шитиме хустини на підтримку дівчинки з рідкісною хворобою. Фото

Covid-19 – Головне. Кабінет міністрів послабив карантинні обеження в Україні. Відтепер культурні, розважальні, релігійні й інші заходи можна проводити із заповненістю на дві третини, а закладам харчування працювати цілодобово. Також дозволили роботу нічних клубів, дискотек, проведення святкових заходів, роботу готелів, хостелів і кемпінгів. Уряд також пом’якшив в’їзд в Україну. Тепер іноземці можуть пред’явити не лише негативний ПЛР-тест, а й негативний тест на антиген чи міжнародний сертифікат про проходження повного курсу вакцинації.

На Львівщині планують збільшити кількість локацій для облаштування Центрів вакцинації. Зокрема, вони з’являться Дрогобичі, Трускавці, Стрию, Червонограді.

Читайте також: На благодійному аукціоні УКУ зібрали близько 1,5 мільйони гривень

 В Україну доставили 117 тисяч доз вакцин Pfizer-BioNTech від Соvid-19 у рамках нової поставки в межах глобальної ініціативи COVAX.

Україна запровадить цифрові Covid-сертифікати через 10-14 днів після того, як такі ж сертифікати будуть введені у дію у Європейському Союзі.

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували У Києві (262), Київській (142), Харківській (87), Дніпропетровській (75) та Рівненській (75) областях.

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 55 особи (59 – напередодні). Разом 136 580. В Україні коронавірус виявили у 1 385 осіб (1 602 за попередню добу). Загальна кількість 2 218 039 пацієнтів.

Читайте також: Укрзалізниця відновлює потяг зі Львова до Черкас

Україна – НАТО – Північний потік-2. Однією з причин зволікання НАТО з наданням Україні плану дій щодо членства є небажання урядів деяких країн дратувати президента РФ Путіна. Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Стефанішина назвала це «найбільшою помилкою союзників».

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що завершення російського газопроводу «Північний потік-2» є «доконаним фактом», захищаючи рішення відмовитись від деяких санкцій, і пообіцяв відповідь, якщо Москва спробує використовувати газ як зброю.

Читайте також: Від сьогодні Wizz Air частіше літатиме зі Львова до Ларнаки

Читайте також: Авіакомпанія SkyUp відкриває прямий рейс зі Львова до Баку

Трагічна смерть. Учора ранком у Львові з вікна гуртожитку, що на вул. Лисеницькій, випала 17-річна Ірина Квас. Дівчина була студенткою одного з коледжів Львова і переможницею чемпіонатів області та призеркою чемпіонатів України з пауерліфтингу. Від отриманих травм дівчина загинула.

Робоча група для Під Голоском – Детальний план Львова – «Пікассо» для Козловського. Цього тижня у Львові створять оновлену робочу групу для вирішення проблем мікрорайону Під Голоском. Наступного понеділка відбудеться спільний виїзд посадовців та мешканців на місце. Раніше міська рада вже збирала робочу групу щодо проблем цього мікрорайону та після кількох зустрічей вона припинила свою роботу.

Львівський окружний адмінсуд визнав протиправною та нечинною ухвалу Львівської міської ради «Про затвердження детального плану території у районі площі Ринок», яку депутати міської ради затвердили ще у вересні 2019 року. Позивачем виступив львів’янин, стоматолог третьої комунальної стоматполіклініки та учасник бойових дій Юрій Казмірчук.

Читайте також: У Львові цього року немає коштів на облаштування простору Кузьми

ПП «Клуб Пікассо» звернувся до Львівської міської ради за продовженням оренди без аукціону – на старих умовах та за попередньою вартістю. Таку можливість мають підприємства, які надають соціально важливі послуги. Згідно з даними системи Youcontrol, власниками ПП «Клуб Пікассо» є креативний продюсер НТА Віталій Крутяков і генпродюсерка каналу Наталія Струк. У судах юридичну підтримку їм надає депутат від «ЄС» Олексій Різник, який є соратником бізнесмена Козловського.

«Лагідна» українізація Ткаченка. Міністр культури та інформаційної політики Ткаченко підтримує ідею відтермінувати початок дії статей закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», що стосуються обов’язкового дубляжу фільмів українською мовою.

Читайте також: У Львові виставлять до почитання мощі святого Папи Івана Павла ІІ

Кіноагенція Wiz-Art скасувала 14-ий Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів, програму яких готувала ще з жовтня минулого року. Організатори заявили, що це рішення їм далось непросто, однак вони прийняли його в знак протесту, зважаючи на ситуацію довкола українського культурного процесу. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!