В Україні ще більше послаблять карантин, та правила, за якими діти зможуть поїхати в табори. Головне

1549 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Edi Libedinsky for unsplash

Фото: Edi Libedinsky for unsplash

Covid-19 – Головне. Вся територія України перейшла у «зелену» зону за показниками захворювання на коронавірус.

Міністр охорони здоров’я Ляшко повідомив, що рівень захворюваності в Україні може вивести державу до країн зі сприятливою епідситуацією та забезпечити вільні подорожі українців до країн ЄС цього літа.

Читайте також: Як і де можна отримати другу дозу вакцини від коронавірусу. Пояснення МОЗ

Він також заявив, що планує послабити карантин, але продовжити його до кінця літа. Зокрема, скасувати вимоги щодо заповненості залів, дозволити повноцінне функціонування спортзалів, а також спростити процес проходження кордону після повернення з літніх відпусток.

12-13 червня понад 30 центрів масової вакцинації працюватимуть у 13 областях України та у Києві. Зокрема, у Львівській області – функціонуватимуть 8 центрів (3 – у Львові, по одному в Трускавці, Дрогобичі, Стрию та Червонограді).

Читайте також: У Львові вперше в Україні провели операцію за допомогою методики віртуальної реальності

60 100 доз вакцини «AstraZeneca» доставили на Львівщину. Цю партію використають лише для вакцинації тих людей, які отримали перше щеплення цією ж вакциною.

У мешканця Львівщини лабораторно підтвердили бразильський штам коронавірусу. Натомість у людей, з якими він контактував у Львові, інфекції не зафіксували. Цей штам вважають більш заразним і опірними до вакцин.

Читайте такожУ Львові хочуть збільшити кількість відділень в управлінні охорони здоров'я

Перший міський пологовий будинок, що на вул. Мечнікова, який приймав вагітних із коронавірусною інфекцією, повернувся до надання звичної допомоги. Ковідні ліжка у пологовому згорнули. Куди мають поступати жінки із коронавірусною інфекцією, ще не вирішили.

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (216), Харківській (128), Львівській (128) Дніпропетровській (119) та Київській (102) областях.

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 128 особи (55 – напередодні). Разом 136 708. В Україні коронавірус виявили у 1 785 осіб (1 385 за попередню добу). Загальна кількість 2 219 824 пацієнтів.

Читайте також: Два львівські виші потрапили до світового рейтингу найкращих університетів

Правила для дітей в таборах – Закриють школи. У МОЗ видали постанову про протиепідемічні заходи в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Щоб потрапити до літнього табору, дитина має пройти медогляд і мати медичну довідку форми 079/о, видану не пізніше, ніж за 3 дні до заїзду. В разі виявлення вищої за 37,2 температури дитину, яку привезли батьки, до закладу не приймають. У таборах заборонено використовувати м’які іграшки та багаторазові тканинні рушники.

У Львівській області до початку нового навчального року планують закрити щонайменше 23 школи. Ще кілька реорганізують, об’єднавши чи понизивши їх у ступені. Перелік тут.

Читайте також: У Львові змінили голову обласної виборчої комісії

Байден – Путін. Президент США Байден та президент РФ Путін проведуть переговори 16 червня у Женеві на віллі XVIII століття з видом на Женевське озеро. Швейцарська поліція та армія закрили два парки, що оточують віллу Ла-Гранж, та встановили барикади та колючий дріт.

Бунт у «Голосі». Нардеп з фракції «Голос» Ярослав Юрчишин повідомив, що щонайменше десять парламентарів розглядають варіант виходу з партії та фракції, пояснюючи це узурпацією та зловживанням влади з боку керівництва політсили. Серед них львів’яни Галина Васильченко, Роман Лозинський та Наталя Піпа.

Читайте також: Від завтра на все літо у Львові перекриють рух на вулиці Лісній

Читайте також: У Винниках планують облаштувати пішохідний міст на висоті майже 20 метрів

Будівництво у центрі міста – Засклений балкон – Готель без документів. У Львові можна буде через суд скасувати містобудівні умови та обмеження на будівництво у центрі міста. Раніше Львівський окружний адміністративний суд визнав протиправною та нечинною ухвалу Львівської міської ради «Про затвердження детального плану території у районі площі Ринок», прийняту ще у вересні 2019 року.

У Львові на вулиці Братів Рогатинців, 28 демонтували засклений балкон та обшиту пластиком стіну.

Поблизу «Чебуречної» у Брюховичах зводять багатоповерховий готель без належно оформлених дозвільних документів.

Читайте також: У Львові планують створити парк біля Лікарні швидкої допомоги

Не видаватимуть посвідчень водія. В Україні найближчими днями через відсутність бланків не видаватимуть посвідчення водія, а також документи про реєстрацію транспорту. Про поновлення надання послуг у сервісних центрах обіцяють повідомити додатково.

Новий океан. Картографи офіційно визнали та додали на мапу світу ще один океан – Південний. Тепер на планеті їх п’ять. Рішення прийняло National Geographic Society.

Читайте такожЛьвів'ян запрошують у Ботанічний сад на святкування ювілею Франкового університету

Молитва перед унікальною іконою. Львів'ян протягом червня запрошують до молитви перед унікальною іконою авторства Софії Фредро-Шептицької – матері митрополита Андрея Шептицького. Молебні у Соборі святого Юра проводитимуть із понеділка по п'ятницю після Божественної Літургії о 18.00 год та у неділю після Вечірньої о 17.00 год. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!