Як на «Електроні» для Львова роблять нові трамваї та коли у місті зведуть крематорій. Головне за добу

1552 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: elena popova for unsplash

Фото: elena popova for unsplash

Крематорій у Львові. У Польщі – 65 крематоріїв, в Україні – лише три, але соціологи кажуть, що попит на кремацію у нас зростає. Тvoemisto.tv з’ясувало, скільки коштуватиме Львову будівництво крематорію та розширення цвинтарів. Ми дізналися, чи є попит на такі послуги в Україні, як до появи крематорію ставляться львів’яни, що думають з цього приводу церковники і чи голосуватимуть за будівництво депутати. Відповіді на усі ці питання – тут.

Читайте такожЛьвів’ян просять приєднатися до благодійної здачі крові. Як це зробити

Covid-19 – Головне. Україна та Угорщина домовилися взаємно визнавати свідоцтва про вакцинацію від коронавірусу, що вже з 11 червня відкриває можливість подорожей. Про таке ж визнання домовилися Україна та Молдова.

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що ризик осіннього спалаху Covid-19 у Європі залишається високим – попри те, що інфікування, кількість госпіталізацій і смертей в регіоні швидко скорочуються.

Читайте такожВ Австрії до 1 липня скасують майже всі Covid-обмеження

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (217), Дніпропетровській (121), Львівській (113), Київській (105) та Запорізькій (97) областях.  

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 113 особи (128 – напередодні). Разом 136 821. В Україні коронавірус виявили у 1 603 осіб (1 785 за попередню добу). Загальна кількість 2 221 427 пацієнтів.

Читайте такожЛьвівських медиків запрошують у паломницьку поїздку до Манявського монастиря

Електронні лікарняні. До кінця літа в Україні медичні заклади поступово переходитимуть на формування електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність. А з 1 вересня цього ж року всі медзаклади мають формувати їх в електронному вигляді.

Літні табори для дітей – Олександра-Юрія хочуть усиновити. У Львові розпочали роботу пришкільні та позашкільні табори для дітей. Усі вони безкоштовні та проводитимуться у режимі прогулянкових груп. Також діятимуть у місті й позаміські табори для дітей пільгових груп. Проте, через карантинні обмеження кількість місць є обмежена. Перелік тут.

Читайте також: У Львові діткам проведуть операції на вусі за участі бельгійських лікарів. Як записатися

Олександра-Юрія, якого залишили у «Вікні життя», а згодом перевели у дитячий будинок, планують усиновити 18 подружніх пар. Оскільки дитина маленького віку, шанс отримати нових батьків у нього може з’явитися зовсім скоро.

Нові трамваї для Львова. На заводі «Електронмаш» розпочали виробництво десяти трамваїв для Львова. Вони будуть більш екологічними та матимуть кращий дизайн. Про це під час візиту голови Верховної Ради Дмитра Разумкова на підприємство розповіли Тvoemisto.tv працівники концерну. Корпуси для трамваїв виготовляють із нержавіючої сталі. У цеху уже можна побачити перші кузови, майбутні кабіни водія.

Читайте також: Разумкову у Львові нагадали за законопроєкт про підтримку вітчизняних виробників

США – РФ – Італія. Президент США Джо Байден почав свою першу закордонну поїздку з попередження РФ, що вона зіткнеться з «серйозними і значущими» наслідками, якщо буде займатися шкідливою діяльністю. Нагадаємо, президенти США і РФ зустрінуться 16 червня у Женеві на віллі XVIII століття з видом на Женевське озеро.

Читайте такожSkyUp відкриє рейс зі Львова до ще одного турецького міста

Глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо під час візиту до Києва заявив про підтримку Римом європейських прагнень України.

Медведчук заплатить 300 тисяч. Київський апеляційний суд постановив стягнути з кума Путіна і нардепа від ОПЗЖ Медведчука близько 300 тисяч гривень на користь видавництва «Віват» у судовому процесі, ініційованому ним самим щодо книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса».

Читайте також: У Львові перекрили рух транспорту на вулиці Лісній. Схема

Читайте також: На Львівщині розпочали ремонт дороги Куровичі – Рогатин. Фото

Небезпечні львівські маршрутки. На пішохідному переході, що на перехресті вулиці Під Дубом та проспекті Чорновола, маршрутний автобус збив дівчину. Це третя небезпечна подія за останні кілька днів за участі цього транспорту: вранці, 10 червня, водій маршрутки №183 у Львові в’їхав у знак та світлову конструкції автозаправки на пр. Червоної Калини. А у понеділок, 7 сервня, на вул. Левандівській маршрутка № 11заїхала у дерево. Унаслідок зіткнення постраждали п’ятеро пасажирів.

Читайте також: У Львові підготували проєкт ухвали про правила для електросамокатів

«Героям слава». Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін та співробітники американського посольства одягли нову форму збірної України на Євро-2020 з написом «Героям слава» та відзначили її чудовий вигляд.

А фігуру Івана Франка біля заповідника «Нагуєвичі» оновили, домалювавши чорні вуса. Раніше вона була однотонною. Конструкція розкладається. Всередині неї є інші персонажі, зокрема Захар Беркут, Мавка та інші. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!