З'явився англомовний сайт про Львів та хто зможе подорожувати без обмежень. Головне

958 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу, або що могли проспати.

«Твоє місто» запустило англомовну версії сайту для іноземців у Львові. Медіа-хаб Тvoemisto.tv запустив англомовну версію свого сайту – Lviv NOW. Тут можна буде прочитати переклади новин зі сайту «Твоє місто» та еклюзивні матеріали про життя, історію, культуру та бізнес Львова англійською мовою. Контент насамперед розрахований на іноземців, які живуть у Львові, на туристів, які відвідують Львів чи планують відвідати, на іноземних бізнес-партнерів. Редактором англомовного контенту є американський журналіст Джо Ліндслі. Детальніше про це читайте за посиланням.

Читайте також: Шлях вакцини. Як у Львові зберігають і перевозять «щит» від коронавірусу. Репортаж

Вищі зарплати для директорів львівських шкіл. Із вересня директорам львівських шкіл підвищать зарплати із 10-15 до 27 тисяч гривень. Для цього на підвищення зарплат у бюджеті із вересня закладуть 15 млн грн, а на наступний рік – 45 млн гривень.

Розбудова «Шувару». ТзОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Шувар» придбав з аукціону у Львові три приміщення виправної колонії за 30 мільйонів гривень. Йдеться про територію за адресою вул. Хуторівка, 4 загальною площею 0,9 га. У компанії кажуть, що планують використати її під потреби ринку та розвиток територій.

Палати підвищеного комфорту в Львівському ОХМАТДИТі. У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ, що на вул. Лисенка, 31, уже відкрили дві оновлені комфортні палати. У них є невеличка кухня, вся необхідна побутова техніка, санвузол, ліжка з новенькими матрацами, стіни пофарбовані в яскраві кольори. У найближчих планах лікарні відкрити ще три такі палати. Для пацієнтів лікарні перебування у палатах є безкоштовним. Детальніше про це читайте за посиланням.  

Читайте також: У львівському ОХМАТДИТі відкрили палати підвищеного комфорту. Фото

Аварія автобуса з українцями у Румунії. Унаслідок ДТП автобуса у Румунії загинули двоє громадян України, ще двоє госпіталізовані у важкому стані. Стан решти пасажирів – задовільний, загроз їхньому життю немає. ДТП трапилося у ніч на 14 червня поблизу румунського міста Недлак біля кордону з Угорщиною.

Водія автобуса затримали, він дає свідчення в поліції. За попередньою версією, водій не впорався з керуванням – мікроавтобус зіткнувся із вантажним транспортним засобом, який рухався попереду.

Подорожі без обмежень для власників паспортів вакцинації. Рада ЄС затвердила рішення про скасування обмежень на подорожі в межах блоку для власників цифрових сертифікатів Covid-19.

Власники сертифікатів про вакцинацію, виданих відповідно до регламенту ЄС, не повинні проходити тестування або карантин/самоізоляцію, якщо вони повністю вакциновані вакциною, схваленою Європейським агентством з лікарських засобів, і минуло щонайменше 14 днів з моменту повної вакцинації. Держави-члени також можуть зняти такі обмеження після першої дози у випадку дводозових вакцин.

Читайте також: Коли дитина боїться дихати. Як Covid-19 впливає на дитячу психіку

Також скасовані обмеження для осіб, які мають сертифікат, що свідчить про те, що минуло менше 180 днів з дати позитивного результату тестування.

Водночас внутрішній український Covid-сертифікат має з’явитися в додатку «Дія» 1 липня. Наразі триває робота над його створенням.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!