Вакцинація дітей на Львівщині та електронна система керування навчанням. Головне за добу

980 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або що могли проспати.
Фото: Роман Кравчук

Фото: Роман Кравчук

На Львівщині від Covid-19 провакцинували понад пів сотні дітей. Наразі щеплення вакциною Pfizer можуть пройти лише діти, які мають супутні захворювання або ж виїжджають вчитися за кордон.

У Львові проведуть конкурс на розробку електронної системи керування навчанням. Йдеться про електронний журнал, щоденник для закладів загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади. Інформацію з електронного журналу за потреби дублюватимуть і у паперовій формі.

Читайте також: В Україну вперше прибув оригінал конституції Пилипа Орлика. Де можна побачити

На фасаді будинку у Львові, де жив Станіслав Лем, встановлять пам’ятну таблицю. Її встановлять у рамках відзначення 100-ліття з дня народження всесвітньовідомого письменника, філософа й фантаста.

До Львова везуть мощі Андрія Первозванного та цілителя Пантелеймона. Парафію з візитом відвідає Митрополит Львівський ПЦУ, Високопреосвященний Владика Макарій.

Читайте також: Як львівська Опера відкрила новий 122-й театральний сезон. Фото

Студентів та працівників Франкового вишу почали вакцинувати від Covid-19. Усі охочі могли заповнити гугл форму за посиланням та взяти з собою паспорт, ідентифікаційний код і студентський квиток або е-документи у застосунку «Дія». 

Компанія Dragon Capital стане новим власником заводу мінеральних вод під ТМ «Трускавецька» на Львівщині. 12 серпня АМКУ надав відповідний дозвіл. 

У Львові покажуть документальний фільм про героя України Тараса Матвіїва. Презентація відбудеться у середу, 18 серпня. Фільм представить автор стрічки, режисер Олег Василевський.

Читайте також: Львів’ян запрошують на дегустацію до першої в місті турецької пекарні

Сьогодні через тестування світлоформа на перехресті Шевченка - Левандівської можливе ускладнення світлофора. ЛКП «Львівавтодор» спільно з компанією «Сварко» буде проводити тестовий запуск світлофорного об’єкту для налаштування його роботи.

Читайте також: На паралімпійських іграх змагатимуться 8 спортсменів з Львівщини. Що відомо

На Львівщині відремонтували прикордонну дорогу Яворів - Грушів. Її ремонт відкладали кілька років через бюрократичні погодження кредиту уряду Польщі на рівні Кабміну. Протяжність дороги становить 19,5 км, а вартість – 7 млн. євро. Її ремонтують за польський кредит у межах програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні». Польща надає Україні кредит під 0,15% річних.

Гарного Дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!