Вакцинація мешканців у Стрию, центр реабілітації птахів біля Львова та нові послуги в Дії. Головне за добу

893 0
Коротко розповідаємо про головні новини минулої доби.
Фото: Iryna Olar on Pexels

Фото: Iryna Olar on Pexels

У Львові на вулиці Городоцькій загорівся вагон. Причина пожежі невідома. До місця події виїхали пожежно-рятувальні підрозділи. Загорання відбулося у старому вагоні, який стоїть на відстої.

Міністерство охорони здоров’я затвердило перелік медичних протипоказань для вакцинації від коронавірусу. Довідки почнуть видавати на початку листопада. У документі зазначені такі типи протипоказань:

  • абсолютні протипоказання, якщо існує чітко певна можливість виникнення серйозної побічної реакції;
  • застереження (вакцинація з обережністю), коли остаточне рішення щодо щеплення приймається лікарем з урахуванням переваг над ризиками;
  • тимчасові протипоказання (у довідці вказується термін дії) чи протипоказання для вакцин лише конкретного типу (якщо є можливість щеплення іншим типом вакцини – довідка не надається).

 

Читайте також: «Посидіть дома, почитайте книжку». Андрій Садовий про нові обмеження у Львові

Загалом визначили 16 причин для відмови від вакцинації (постійної або тимчасової), або для її проведення із застереженням.

У Стрию серед населення провакцинували вже 71,47% людей. Із цих 51 233 тисяч однією дозою щеплено 30 462 (42, 49%) людей, а двома – 20 790 (29%). Загалом вакцинації у Стрию підлягають 71 682 людини.

Щодо карантинних обмежень, то у всіх закладах харчування, готелях, ринках, непродовольчих магазинах, салонах краси тощо вимагатимуть Covid-сертифікат, ПЛР-тест, тест на антиген або довідку про протипоказання до вакцинації. Обов’язковим також є носіння масок та дотримання дистанції.

Перевізники ГО «Міжнародні автомобільні перевізники України» та ГО «Перевізники західного регіону» влаштували попереджувальну акцію. У Львові автопробіг відбувся на вулиці Городоцькій біля «Епіцентру», а також паралельно протестували на Волині на трасі Луцьк – Ягодин. У акції взяли участь десятки фур. 

Читайте також: Нова відмітка у посвідченні водія. У МВС попереджають про важливі зміни

Протестувальники вимагали від влади врятувати галузь автомобільних вантажних перевезень.

Європейський союз залишив Україну в списку країн, із яких можливий прийом подорожніх через поширення коронавірусної хвороби нового типу. Рада ЄС рекомендувала відкрити кордони для несуттєвих подорожей із Аргентини, Намібії, Перу й Колумбії. Це рішення має рекомендаційний характер. Слідувати йому чи ні – кожна європейська країна вирішує самостійно.

Порушення карантину два заклади у Львові закрили, ще декільком – дали попередження. Враховуючи звернення Держпродспоживслужби, міська комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення відзавтра призупинити роботу двох закладів до усунення порушень. Ще 11 закладам дали попередження. Натомість інших два, діяльність яких раніше призупинили, відновили роботу, бо усунули порушення.

Нові послуги. Сертифікати про одужання від коронавірусу та ПЛР-тести, дійсні протягом 72 годин, мають з’явитися в мобільному додатку й на порталі «Дія» в листопаді 2021 року.  Також у листопаді Міністерство цифрової трансформації представить нові послуги на порталі, які дозволять оформити онлайн пенсії та субсидії.

Куди поїхати на вихідні зі Львова. У селі Кожичі, що у 12 км від Львова, понад 18 років працює реабілітаційний центр для птахів «Вільні крила». Тут на цей момент загалом перебуває 236 птахів понад 45 видів, зокрема червонокнижні. Усі вони вільно розташовуються на території серед численних ставів та відпочинкових зон. ;Tvoemisto.tv розповідає про це місце, куди привозять на реабілітацію птахів з усієї України. Тут можна побачити червонокнижні види, відпустити на волю птаха після реабілітації та насолодитися атмосферою райського саду.

Гарних вихідних!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!