Знищення джерел Трускавця та МОЗ закликає українців працювати з дому. Головне за минулу добу

2084 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Serhat Beyazkaya for unsplash

Фото: Serhat Beyazkaya for unsplash

Covid-19 – Головне. У Львові через хворобу педагогів на карантин закриті 3 садки – №57, №44 та №153. Ще у 2 дошкільних закладах не працює по 1 групі.

Читайте також: Чи почався сезон грипу на Львівщині

Якщо в Україні будуть підтверджувати близько 20 тис. випадків захворювання на коронавірус за добу, то лікарі вирішуватимуть, кого лікувати, а кого – ні. А розгортати тимчасові ковідні шпиталі поза медзакладами планують при щоденній кількості хворих з Covid-19 на рівні 11-15 тисяч або при різкому стрибку хвороби в певному регіоні.

МОЗ закликає роботодавців організувати роботу у віддаленому режимі, а громадян припинити відвідувати концерти, дні народження та весілля.

Як заявила колишня міністерка здоров’я Уляна Супрун, якщо розробки вакцин зараз в активній фазі, і принаймні 10 з них уже на третій стадії клінічних випробувань, то жоден препарат від Covid-19, який досліджували, не показав ефективності.

Уряд Ірландії з 21 жовтня поверне безпрецедентні обмеження для стримання епідемії коронавірусу, майже ідентичні тим, що діяли навесні 2020 року під час «першої хвилі».

Читайте такожМОЗ обіцяє, що українці будуть менше очікувати на результати ПЛР-тестів

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 289 особи (259 – напередодні). Разом 25 392. Одужало – 9 671 (+ 205), померло – 717 (+ 13).

За добу лабцентри зробили 1 040 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику немає.

В Україні Covid-19 виявлено у 5 469 осіб (4 766 за попередню добу). Загальна кількість 309 107 пацієнтів. Одужало – 129 533 (+ 3 044), померло – 5 786 особи (+ 113).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 31 310 (+ 462), Харківська – 29 559 (+ 446), Львівська – 25 392 (+ 289) та Одеська області – 19 343 (+ 264).

Зеленський – «Слуги народу» – Вибори. Президент Зеленський заявляє, що сам хоче знати і на всіх нарадах питає, коли ж почнуться обіцяні ним посадки.

Читайте також: Президент закликає перевести богослужіння в онлайн-режим

Ініціативна група Львівської організації Національної спілки письменників України висловила недовіру голові Гургулі через скандальне фото, де йшлося про підтримку від всієї організації партії «Слуга народу».

Відповідно до нових умов голосування на місцевих виборах 2020 батьків просять не брати з собою на виборчі дільниці дітей. Окрім цього, слід мати свою ручку.

Знищення Трускавця – Палац Мистецтв. У Трускавці попередили знищення унікальної екології курорту. В СБУ встановили, що понад 20 інженерних споруд Трускавецького басейну мінеральних вод були у аварійному стані. Зловмисники свідомо порушували порядок використання і охорони надр, що призвело до забруднення родовищ. Кінцевим власником комерційних структур, що експлуатували свердловини, є нардеп однієї з політичних партій.

Читайте також: На Львівщині виявили масові зміни виборчих адрес. Поліція відкрила кримінал

Львівська обласна прокуратура через суд скасувала передачу в оренду арт-майданчика у Палаці Мистецтв ТОВ «Львівські події», які є власниками нічних клубів Malevich Rafinad та «Білий кролик».

Медведчук – Стус – Білорусь. До Києва знову приїхав телеведучий «Россия-1», гендиректор релігійного телеканалу «Спас» Корчевніков, який відвідував окупований Росією Крим. Росіянин літав Україною на вертольоті кума Путіна Медведчука. 

Увечері 20 жовтня під Печерським райсудом Києва провели акцію з читання книги про поета-дисидента Василя Стуса. Таким чином небайдужі кияни висловили протест проти цензури в Україні.

Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко заявив, що залишається при владі не для себе, а «заради своїх прихильників, яких опозиція може порвати на шматки».

Читайте також: Як швидко збудувати у Львові першу лінію метро

Новостворені «Карпати». Уже літом наступного року команда заявиться у Другу лігу чемпіонату України. Щодо назви, то це не буде ФК «Карпати», її оберуть футбольні легенди різних років цієї команди.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!