Скасували незаконне збагачення та Садовий і Синютка будуть дебатувати. Головне за минулу добу

1980 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

Вибори 2020. Чинний мер Львова і один із фіналістів в першому турі виборів Андрій Садовий хоче дебатувати із іншим фіналістом, кандидатом від «ЄС» Олегом Синюткою. У свою чергу, нардеп Олег Синютка теж заявив, що перед голосуванням у другому турі мають відбутися дебати і сподівається, що чинний мер не уникатиме їх.

Читайте також: «Сьогодні я не поцілую тебе на ніч». Репортаж із Covid-відділення у Львові

За результатами підрахунків у «Європейській солідарності», Синютка відстає від Садового на 7,99%:  31,8% проти 39,79%, відповідно. Водночас, за результатами опрацьованих протоколів у «Самопомочі», відрив між ними – 8,94% (40,13% і 31,19%).

До Львівської міськради попередньо проходить п’ять партій. Зокрема, «Європейська солідарність» із результатом у 30,8% виборців, другою є «Самопоміч» – 19,6%. Від них пройдуть 26 та 17 депутатів. «Голос» матиме 8 депутатів (8,97%), «Варта» – 7 (7,03%), ВО «Свобода» – 6 (6,79%). Натомість «УГП» не набирає 5% (4,59%), аби подолати бар’єр.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 478 особи (335 – напередодні). Разом 28 086. Одужало – 10 948 (+ 207), померло – 797 (+ 14).

Читайте також: До Львова їде вакцина від грипу

За добу лабцентри зробили 1 460 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику немає.

В Україні Covid-19 виявлено у 6 677 осіб (5 426 за попередню добу). Загальна кількість 355 601 пацієнтів. Одужало – 145 336 (+ 2 799), померло – 6 590 особи (+ 126).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 34 887 (+ 525), Харківська – 33 806 (+ 556), Львівська – 28 086 (+ 478) та Одеська області – 22 640 (+ 461).

Covid-19 – Головне. Можливість введення нових карантинних обмежень буде розглядатися в разі виявлення 15 тис. нових випадків Covid-19 на добу. За словами головного санітарного лікаря Ляшка, до цієї цифри є запас міцності, який дозволить відреагувати без колапсу для системи охорони здоров’я.

Читайте також: У Львові внаслідок коронавірусу помер 44-річний священник

У Львові готові відновити навчання в школах із наступного тижня, про це заявив міський голова Садовий. Він переконаний, що навчання для школярів, особливо молодших класів, має бути у звичному форматі. Однак остаточне рішення Кабмін прийматиме нині.

У дружини та тещі Андрія Садового виявили коронавірус. Сам міський голова Львова отримав негативний ПЛР-тест, проте наступних кілька днів проведе на самоізоляції.

Закриття шкіл мало сприяє боротьбі з Covid-19, тому їх варто залишати відкритими, заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге.

У Львівській області зафіксували рекордну кількість викликів бригад швидкої допомоги хворих із коронавірусної інфекцією чи підозрою на неї – понад сто викликів.

У медзакладах Львова облаштували 300 точок доступу до кисню. Зараз у львівських лікарнях є 116 кисневих концентраторів і їх продовжують закуповувати щодня.

Від нині хворих із коронавірусною інфекцією чи підозрою на Covid-19 прийматимуть Перемишлянська райлікарня та 5-та міська лікарня Львова.

Читайте також: У Львові кількість дітей у черзі в садок зросла на тисячу. Чому так

Тільки частина населення Європейського Союзу зможе отримати щеплення від нового коронавірусу до 2022 року, про це заявили чиновники Євросоюзу на внутрішньому засіданні.

Гроші з онкології на дороги. Уряд передав на розвиток доріг у Львівській області 61,55 млн гривень з проєкту бюджетної програми Мінздоров’я з удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкозахворювань. Ще 33,2 млн гривень пішло Міносвіти – зокрема, на реставрацію головного корпусу ЛНУ імені Івана Франка.

Скасували незаконне збагачення. Конституційний Суд скасував е-декларації, незаконне збагачення та конфіскацію активів, повноваження НАЗК та ще низку антикорупційних норм. «Проєкт рішення був розданий лише вранці і проголосований. Такого не було навіть при Януковичі», – заявив журналіст Сергій Лещенко.

Читайте також: Чи вплинули місцеві вибори на курс гривні. Пояснення експерта

Мін’юст не буде виконувати рішення Окружного адмінсуду, який зобов’язав відомство видалити з Єдиного держреєстру відомості про Ситника як про директора НАБУ.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!