Старших людей просять залишатися удома та в Україні дозволили незаконне збагачення. Головне за минулу добу

2329 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: National Cancer Institute for unsplash

Фото: National Cancer Institute for unsplash

Covid-19 – Головне. Кабінет міністрів продовжив дію режиму надзвичайної ситуації в Україні до 31 грудня 2020 року.

Читайте також: Локдаун повертається. Які країни посилюють карантин і вводять комендантську годину

Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав попросив людей, старших за 65 років, за можливості залишатися вдома через нову хвилю коронавірусної хвороби.

Ірландський лоукостер Ryanair скасував ще 8 рейсів з України на період з середини листопада до середини грудня, зокрема за напрямком Львів – Болонья.

Німеччина на місяць введе суворі обмеження через зростання випадків коронавірусу. Людям буде дозволено зустрічатися на публіці тільки з членами своєї сім’ї і ще одним домогосподарством. Бари, клуби, паби будуть відкриті тільки для їжі на винос, а кінотеатри, театри і спортивні споруди – закриті.

Додатковий вітамін D з аптеки може виявитися корисним під час пандемії. 82% з пацієнтів з діагнозом коронавірусна хвороба мали дефіцит вітаміну D. До таких висновків дійшли іспанські вчені з Університету Кантабрії.

Читайте також: П’ята міська лікарня Львова почала приймати хворих з Covid-19

170 тис. людей, які померли від Covid-19, могли б вижити, якби повітря у їхніх країнах не було таким токсичним. Міжнародна група вчених заявляє, що 15% смертей від Covid-19 можуть бути пов’язані із забрудненням. І Україна входить в 20 країн, де цей показник найвищий.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 398 особи (478 – напередодні). Разом 28 484. Одужало – 11 220 (+ 272), померло – 815 (+ 18).

За добу лабцентри зробили 1 622 ПЛР-тестів. Залишок у холодильнику 503 проби.

В Україні Covid-19 виявлено у 7 474 осіб (6 677 за попередню добу). Загальна кількість 363 075 пацієнтів. Одужало – 148 642 (+ 3 306), померло – 6 755 особи (+ 165).

Читайте також: У ЛОДА назвали найбагатші ОТГ Львівщини. Хто лідирує

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 35 450 (+ 563), Харківська – 34 441 (+ 635), Львівська – 28 484 (+ 398) та Одеська області – 23 207 (+ 567).

Скандальне рішення КС. Конституційний суд (КС) оприлюднив скандальне рішення, яким визнано такою, що не відповідає Конституції, кримінальну статтю 366-1. Вона передбачала відповідальність за недостовірне декларування. На думку Суду, вона є надмірною за вчинення таких правопорушень.

Голова «Центру протидії корупції» Шабунін заявив, що декларації відтепер стають прихованими, адже неконституційними визнали і норми про цілодобовий безоплатний доступ будь-кого до них. 

Це рішення повертає Україну не в 2013 рік, а в 1991, коли взагалі не існувало ніякого антикорупційного законодавства. НАЗК о 18 годині 28 жовтня змушений був закрити реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного суду. У НАБУ заявили, що через скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування будуть закриті 110 кримінальних проваджень.

Читайте також: У Львові знову пропонують створити дві гілки метро або запустити міську електричку

Як стало відомо, голова КС Тупицький, який прийняв це рішення, у 2018 році став власником земельної ділянки у селищі Кореїз окупованого Криму, оформивши договір купівлю за законодавством РФ. Також ознаки декларування недостовірної інформації виявили у двох суддів Завгородньої та Головатого.

Трагедія під Харковом. Головними причинами катастрофи Ан-26 на Харківщині стали систематичні порушення правил виконання польотів та контролю за ними в Харківському національному університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба.

Протести в Білорусі. Міністр внутрішніх справ Білорусі Караєв каже, що силовики будуть застосовувати бойову зброю не «без розбору проти демонстрантів», а проти «диверсантів і терористів», коли вичерпано інші засоби.

Читайте також: Як у старовинному львівському будинку живуть і співпрацюють нічний клуб та мешканці

Дебати Садовий – Синютка. Медіа-хаб Тvoemisto.tv запросив чинного голову Андрія Садового та народного депутата Олега Синютку на публічні дебати. Саме між цими кандидатами, за попередніми результатами виборів 25 жовтня, мешканці Львівської ОТГ обиратимуть міського голову.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!