Кримінал у Львові за смерть онкохворого та Зеленський розганяє Конституційний суд. Головне за минулу добу

2620 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
фото: pmg.ua

фото: pmg.ua

Covid-19 – Головне. Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом смерті пацієнта внаслідок неналежного виконання обов’язків лікарями однієї з лікарень Львова. Йдеться про випадок, коли 25-річного чоловіка, який мав онкологічну хворобу, виписали із 5-ої міської лікарні Львова, оскільки відділення, де він лежав, закрили на карантин через Covid-19.

Читайте також: У Львові від інсультів помирає в рази більше людей, ніж від Covid-19

Після тривалої боротьби із раком головного мозку померла іконописиця та волонтерка Тетяна Думан-Скоп

Від ускладнень коронавірусної інфекцієї помер викладач Національної академії сухопутних військ Володимир Павлючик.

У 1-шій та 8-мій міських лікарнях Львова збільшать кількість ліжкомісць для лікування хворих на Covid-19.

У Польщі за добу вперше зареєстрували понад 20 тисяч нових заражень коронавірусом та понад 300 смертей.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 404 особи (398 – напередодні). Разом 28 889. Одужало – 11 330 (+ 110), померло – 831 (+ 16).

Читайте також: Перше правило – мовчати про коронавірус. Як переживають карантин бездомні у Львові

За добу лабцентри зробили 2 186 ПЛР-тестів. Залишок у холодильнику 674 проби.

В Україні Covid-19 виявлено у 7 342 осіб (7 474 за попередню добу). Загальна кількість 340 417 пацієнтів. Одужало – 151 632 (+ 2 990), померло – 6 868 особи (+ 113).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 36 027 (+ 577), Харківська – 35 016 (+ 575), Львівська – 28 889 (+ 404) та Одеська області – 23 623 (+ 416).

Вибори – 2020. Міська територіальна виборча комісія оприлюднила остаточні результати першого туру виборів на посаду голови Львівської ОТГ. Чинний міський голова Львова Садовий отримав найбільше голосів виборців – 90 812 (39,96%). Відрив між ним і представником «ЄС» Синюткою близько 20 тисяч голосів – він отримав 31,03%.

Читайте також: Із Фонду боротьби з Covid-19 Кабмін виділив кошти на допомогу безробітним

Офіс президента планує звільняти голів ОДА через незадовільні результати роботи. Кажуть, що це рішення не пов'язане з результатами партії «Слуга народу» на виборах.

Скандальний Конституційний Суд України. Увечері 29 жовтня НАЗК відновило доступ до Реєстру декларацій. Сайт працює в нормальному режимі. Рішення про це було прийнято президентом Зеленським на РНБО та урядом.

Президент Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду (КСУ), визнати його рішення про декларування «нікчемним» та скасувати відповідні зміни до ЗУ «Про запобігання корупції».

Читайте також: Чи підете ви до лікаря, який голосує не так, як ви? або Як зберегти стосунки після виборів

Слідчий ДБР викликав голову КСУ Тупицького на допит 2 листопада. Його перевіряють на участь «у злочинній організації та вчинюваних у її складі злочинах».

Президент Зеленський своїм указом ввів до складу Комісії з питань правової реформи консультантів та спостерігачів від міжнародних організацій, які беруть участь у роботі Комісії з питань правової реформи.

У списку 47-ми нардепів, які внесли у Конституційний суд подання, на підставі якого скасували е-декларування, є депутат зі Львівщини – представник групи «За майбутнє» Тарас Батенко.

Читайте також: Всеукраїнської школи онлайн на телебаченні не буде

Елітне житло СБУ. Родина начальника Управління внутрішньої безпеки СБУ Наумова придбала 3-кімнатну квартиру в елітному житловому комплексі у центрі Києва в чотири рази дешевше від ринкових цін. Журналісти «Схем» виявили, що ця квартира, а також маєток під Києвом, оформлені на його матір, але користується ними сам високопосадовець.

Укрзалізниця – «Євробляхи». В «Укрзалізниці» планують знизити ціни на квитки для пасажирів та не збільшувати їх цього року і на початку наступного.

Кабмін погодив проєкт постанови, яка дозволяє притягувати до відповідальності власників авто на європейських номерах.

Читайте також: У Львові на історичному будинку в центрі почепили неонову вивіску без погоджень

Публічні дискусії «Твого міста». Медіа-хаб Тvoemisto.tv з наступного тижня розпочинає серію публічних дискусій серед різних середовищ містян, щоби сформувати порядок денний для нового голови та новообраних депутатів Львівської ОТГ та нагадати політикам, що міста завжди творять громади. Активні середовища львів’ян визначать та озвучать, як Львову розвиватися далі.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!