Скільки триватиме негода у Львові та хто в Україні отримає перший укол вакцини. Головне за добу

2544 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Олени Віноградської

Фото: Олени Віноградської

Негода у Львові. Міська комісія з надзвичайних ситуація рекомендувала усім закладам, установам та підприємствам Львівської громади зробити п’ятницю вихідним днем або працювати дистанційно. Садочки працюватимуть у режимі чергових груп. Школи перейдуть на дистанційне навчання, але будуть відкритими для учнів, які не мають з ким залишитись вдома.

Читайте також: Як виглядає засніжений вечірній Львів. Атмосферні фото

Також у місті посилють роботу соціальних установ, зокрема пунктів обігріву для бездомних людей. 

Учора у центрі Львова, на вулицях Підвальній, Личаківській, а також на Сихові зупинилися трамваї. Тролейбусні маршрути теж курсували з перебоями. А на вулиці Луганській, 6 не витримавши навантаження під снігом обвалився дах магазину меблів

Окрім того, рятувальники у трьох районах Львівщини – Стрийському, Миколаївському та Буському – допомагали вибратися шкільним автобусам із снігових заметів.

Читайте також: Куди вивозять сніг із львівських вулиць

У Львові за ці декілька днів лютого випало більше снігу, ніж у березні 2013-го. Нині і наступні дні сніжитиме уже менше, однак аж до кінця місяця. Як розповіла Тvoemisto.tv керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх, попереду ще люті морози, за декілька днів температура повітря може опуститися до 20– 25 градусів нижче нуля.

Любителям гір у найближчі дні радять утриматися від поїздок, а особливо від підйому на вершини. Хоча, як розповіла керівниця відділу туризму та комунікації Славської селищної громади Ольга Безушко, проблемних ділянок на дорогах по трасі Київ – Чоп у напрямку до Славського немає. Доїзд тут безпечний і контрольований.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 319 осіб (117 – напередодні). Разом 73 482. Одужало – 65 094 (+ 396), померло – 2 160 (+ 9).

Читайте також: Як у Львові прибирали сніг у різні історичні епохи

В Україні Covid-19 виявлено у 5 039 осіб (3 409 за попередню добу). Загальна кількість 1 258 094 пацієнтів. Одужало – 1 098 944 (+ 6 568), померло – 24 058 особи (+ 124).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 131 199 (+ 335), Одеська – 82 899 (+ 155), Харківська 79 823 (+ 232) та Львівська області – 73 482 (+ 319).

Найбільше підтверджених випадків за добу в Івано-Франківській (482), Вінницькій (392), Закарпатській (368), Житомирській (367) областях та у Києві (335).

Головний державний санітарний лікар Ляшко розповів, що до першої вакцини від коронавірусу не залучатимуть спеціальних відомих людей, аби закликати інших до вакцинації, а щеплять будь-кого з медиків. За його словами, вакцинація в Україні стартує 15-16 лютого.

Читайте також: «Мама викликала швидку і знепритомніла». Що ми не знаємо про отруєння чадним газом

Чотири врятованих життя. У Лікарні швидкої допомоги провели майже 16-тигодинну трансплантацію серця, печінки та нирок від посмертного донора – 45-річної жінки, яку напередодні не вдалося врятувати. Жінку госпіталізували із запамороченням та втратою свідомості. У неї був розрив аневризми, стан прогресивно погіршувався. Після тривалої боротьби їй констатували смерть мозку. Рідні жінки дали згоду на трансплантацію органів задля порятунку інших життів.

Канали Козака – соратники Януковича. Купівля телеканалів 112 та NewsOne обійшлася нардепу Козаку у 103 млн грн, які він отримав з офшорів цивільної дружини. Центр протидії корупції з’ясував, що кіпрська компанія Козака Turul Investments Limited, свої перші великі дивіденди – 1,1 млн євро отримала в 2017 році з рахунків у російському банку. Ці кошти через офшори йому «позичила» його цивільна дружина Лавренюк. Ці гроші вона взяла з нафтового бізнесу в РФ, яким володіє спільно з дружиною Медведчука – Марченко.

Читайте такожВід голови ЛОДА Козицького пішов заступник

Прем’єр Шмигаль вважає, що санкції щодо більшості соратників колишнього президента Януковича вже не мають ваги.

Атака на Бандеру. Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним і скасував рішення Київської міськради про перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери.

Правоохоронці встановили зловмисників, причетних до пошкодження пам’ятника Степану Бандері у Львові. Правоохоронці встановили, що виконавцями осквернення є двоє уродженців Хмельницької області, студенти одного із львівських вишів.

Читайте також: У Львові померла дружина дисидента, учасниця ОУН-УПА Ольга Горинь

Помер Чік Кореа. На 79-му році життя помер американський джазовий піаніст і композитор, володар 22 премій Греммі Чік Кореа. У нього була рідкісна форма раку, яку виявили зовсім недавно. «Він був коханим чоловіком, батьком і дідусем, і чудовим наставником і другом для багатьох. Він десятиліття провів на гастролях по всьому світу, зворушив та надихнув на життя мільйонів», – йдеться на офіційній сторінці музиканта.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!