Останній день Leopolis Jazz Fest, ДТП з українцями в Туреччині, 25 річниця Конституції. Головні новини

842 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу, або що могли проспати.

25-та річниця Конституції України. У Львові урочисто відзначили 25-ту річницю Конституції України. Представники влади міста та області, військові, представники громадськості долучилися до підняття прапора України у сквері «На валах», а також поклали квіти до пам’ятників В’ячеславу Чорноволу й Тарасу Шевченку.

Водночас президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд парламенту законопроєкт про великий Державний Герб України та визначив його як невідкладний, тобто для позачергового розгляду Верховною Радою. Він підписав проєкт закону на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди Дня Конституції 28 червня. 

Завершення Leopolis Jazz Fest 2021. У Львові відбувся фінальний день концертів Leopolis Jazz Fest. Концерти традиційно відбувались на трьох сценах: на площі Ринок, у подвір’ї палацу Потоцьких та на сцені імені Едді Рознера у Парку культури. У 2020-му році фестиваль, який мав відбутися 25-29 червня, скасували через складну епідеміологічну ситуацію, і перенесли на 2021 рік.

Катехизм для молоді. У приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української греко-католицької церкви, урочисто проголосив Катехизм для молоді «Ми йдемо з Христом». Текст Катехизму до проголошення та публікації поблагословив Синод Єпископів УГКЦ 2020 року, який відбувався у форматі телесерії.

ДТП з українцями у Туреччині. У районі Сьоке турецької провінції Айдин розбився мікроавтобус з туристами, де постраждали 5 українців.

Відомо, що ДТП сталася близько 6 ранку вчора, 28 червня.  Мікроавтобус з невідомої причини вийшов з-під контролю і врізався в автомобіль на протилежній смузі. Внаслідок ДТП постраждали 9 осіб, з них 5 туристів, а також водії та один пасажир автомобіля.

Небезпека Дельта штаму. Всесвітня організація охорони здоров'я цими вихідними зафіксувала найменшу кількість нових випадків коронавірусу в світі з лютого, але застерегла, що варіант Delta, який зараз присутній у 92 країнах, може стати причиною нової смертоносної хвилі.

На тлі масової вакцинації в заможних країнах епідемія пішла на спад. Так, у більшості європейських країн кількість інфікованих, госпіталізованих й померлих від коронавірусу людей суттєво знизилася до минулорічних показників, тому деякі держави ЄС послаблюють карантин.

Поєдинок за вихід у ¼ Євро 2020. Збірна України сьогодні зіграє з командою Швеції за вихід в 1/4 фіналу чемпіонату Європи. Матч пройде у Глазго, Шотландія, початок о 22:00.

Суперники у своїй групі посіли перше місце (Іспанія, Словаччина, Польща). Збірна України ж – третє, що дозволило їй позмагатися за вихід у плей-оф. Додамо, що перемога шведів у матчі проти Польщі та перемога іспанців над збірною Словаччини допомогли підопічним Андрія Шевченка вийти до 1/8 фіналу.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!