Головні різдвяні локації для святкових селфі у Львові

2041 0
Тvoemisto.tv зібрало для вас підбірку головних локацій, де у Львові можна зробити новорічно-різдвяні фото.
Фото: Lviv.com

Фото: Lviv.com

Головна ялинка Львова

Новорічно-різдвяну ялинку у Львові привезли із села Оброшине та відкрили 17 грудня. Дерево висотою 17 метрів цьогоріч громаді Львова подарував мешканець села Оброшине Львівської області. Навколо ялинки зроблено різдвяний паркан, оздоблений орнаментом із символікою ромбів від майстрині Дар’ї Альошкіної, яка розробляла цей орнамент. Щодо ілюмінації, то частково вона нова, а частина вогників залишиться з минулого року. Крім того, з елементів, яких не було в минулі роки, є 3D-мапінг, присвячений Михайлу Дзиндрі з нагоди святкування його століття.

Ялинку стилізували у вигляді прикрас із зірочок та гуцульського «павука» ‒ традиційної різдвяної прикраси. Цього року у Львові розробили нову новорічну концепцію освітлення. Ялинку прикрасили ромбами, які є символами сили роду, а у центральній частині міста з'явилися різдвяні павуки, які українські сім'ї та родини розвішували у себе в будинках. Також у святковій концепції є різдвяні янголи. 

Різдвяна шопка

Авторську інтерактивну різдвяну шопку під міською радою на площі Ринок відкрили 24 грудня. Шопка складається з 11 елементів, виготовлених та вирізьблених з тополі, сосни та смереки. Вона стоїть тут з 2015 року. Нещодавно до неї додали й хатинку. Її майстер зробив із сосни, а зверху накрив соломою.

Різдвяний ярмарок

Із 17 грудня і по 20 січня у Львові працює різдвяний ярмарок. Дерев’яні будиночки розмістили традиційно на проспекті Свободи і на площі Ринок. Також у місті працюють 140 будиночків із вуличною їжею і сувенірами, 5-6 будиночків виділили для торгівлі львівським підприємцям.

Також невеликі локальні ярмарки розташовані у сквері на вул. Валовій, на вул. Курбаса, та у Сихівському районі біля Центру Довженка. 

Дідух на площі Яворницького

6 січня різдвяного дідуха урочисто винесуть на площу Яворницького, до цього залучать різні колективи. Дідух – це культ роду. Цей сніп був містилищем, де зимує дух предка. Основна функція дідуха – пошанування померлих пращурів і забезпечення багатого врожаю.

Дідухом міг бути перший чи останній сніп, або ж – найгарніший. Дідух ще мав назви Коляда, Корочун, Колядник. Це був сніп або плетені пучечки, обв’язані стрічками.

У Карпатах дідух могли класти під стіл, а на Закарпатті під сніп ховалася дитина, котра мукала, щоб у новому році добре велася худоба.

Різдвяний пляц

19 грудня за міським Арсеналом у Львові відкрили пляц із різдвяною атмосферою, ялинкою та смаколиками на будь-який смак. Локація працюватиме до 19 січня, щодня з 12:00 до 22:00. Вхід вільний.

Інтерактивна ялинка на площі Маланюка

Інтерактивну ялинку встановили 26 грудня. Знизу у неї підвішені музичні інструменти, на яких можна грати. В основі ялинки – давній інструмент у формі трикутника. 

На Різдво до Гаю

Усі охочі відчути справжній різдвяний дух можуть прийти 7 та 8 січня до Шевченківського гаю. Там будуть колядувати, танцювати, плекати традиції. Також на гостей свята чекають різдвяні інтер’єри, святкові фотозони, «жива» шопка, автентична кухня від Бойківської гостини, трав’яний чай. Вхід до музею 7 та 8 січня коштуватиме 100 гривень за загальний квиток,  50 – за пільговий.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!