Лікар, міський голова і диригентка. Львів’яни потрапили до 100 найвпливовіших українців

1522 0
Найближче до вершини рейтингу виявилося ще кілька уродженців Львова та області. Зокрема, прем’єр міністр України 46-річний Денис Шмигаль.
Фото: uatravel.org

Фото: uatravel.org

Одразу кілька львів’ян потрапили до рейтингу «100 найвпливовіших українців» за версією тижневика «Фокус». Найближче до вершини рейтингу виявився прем’єр-міністр України 46-річний Денис Шмигаль. Він отримав сьому сходинку. Із березня 2020 року Шмигаль очолює уряд. Відповідний рейтинг сьогодні, 14 грудня, оприлюднили на сайті видання. 

Міністр оборони України Олексій Резніков опинився у рейтингу під №18. До цього 55-річний Рєзніков був віцепрем'єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з 4 березня 2020 до 3 листопада 2021. Член РНБО (з 19 березня 2020). Перший заступник глави делегації для участі у Тристоронній контактній групі.

52-гу сходинку посіла уродженка Львівщини Ірина Верещук. Верховна Рада 4 листопада призначила її міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Вона на чолі міністерства обіцяла продовжити роботу, розпочату монобільшістю. Зокрема, виконувати положення профільних нормативних актів та програм.

Глава УГКЦ Блаженіший Святослав Шевчук зі Стрия на Львівщині у рейтингу отримав 65 сходинку. У виданні додають, що в рік пандемії Українська греко-католицька церква відрізнилася тим, що публічно підтримала прищеплювальну кампанію і першою серед конфесій відкрила в декількох храмах пункти вакцинації від коронавірусу. Під час однієї з недільних літургій глава УГКЦ закликав парафіян дотримуватися карантинних норм і прищеплюватися.

На 66-му місці – міський голова Львова Андрій Садовий. 

«Для Андрія Садового 2021 проходить у спокійному режимі. Протистояння з центральною владою в Києві немає, з командою Володимира Зеленського мер вибудував рівні відносини. Більше того, у червні Андрія Садового обрали головою Палати місцевої влади при президенті з випробувальним терміном шість місяців», – додають на сайті «Фокусу».

На 84-му – генеральний директор Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук. Лікар-уролог із Ковеля очолив лікарню швидкої у Львові у лютому 2020 року. Основним досягненням гендиректора вважають запуск операцій із пересадки органів.

На 92-му – відома диригентка з міста Броди на Львівщині Оксана Линів. Вона диригує в найкращих театрах Європи, представляючи таким чином українських музикантів на міжнародній сцені. У 2021 році втілила професійну мрію: у липні диригувала на Байройтському фестивалі, де ставлять опери Ріхарда Вагнера, одного з найвидатніших композиторів ХІХ століття. 

Додамо, що очолив рейтинг президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, вісім бізнесменів зі Львова потрапили до щорічного рейтингу 100 найбагатших українців за версією журналу НВ. Їхні статки зросли від 2% до 30% за рік. Детальніше читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!