Політична реклама

Головний залізничний вокзал у Львові облаштували пандусами

5207 0
На головному вокзалі станції Львів навпроти приміського касового залу, біля залу офіційних делегацій та медпункту розташовано схили, якими люди з особливими потребами з проїжджої частини на мають змогу потрапити на тротуар.

Про це "Твоє місто" повідомили у прес-центрі "Львівської залізниці".

Навпроти входу у приміський касовий зал головної будівлі вокзалу є пандус для проїзду інвалідного візка в приміський касовий зал, звідки без перешкод можна потрапити в зал очікування для пасажирів приміського сполучення, центральний касовий зал, зал підвищеного комфорту, ресторан, тунелі, туалет, перукарню або інші приміщення першого поверху. За станом цих схилів стежать працівники вокзалу та за потреби проводять відповідні ремонти.

На територію приміського вокзалу станції Львів люди з особливими потребами можуть потрапити з вулиці Чернівецької автотранспортом та через пандус, який було встановлено в комплексі з приміським вокзалом.

У залах очікування місця для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями позначено відповідними піктограмами. На вокзалі станції Львів функціонує туалет, призначений для інвалідів (біля камери зберігання №2), у якому розміри дверей розширені, санвузол та умивальники знаходяться нижче встановленого рівня для зручностей у користуванні, також завершено роботи з облаштування нового туалету, в якому проектом передбачено кабінку для людей з особливими потребами.

Також на вокзалі працює спеціальний ліфт, біля якого встановлено камери спостереження та омофони для виклику осіб, що виконують обов’язки ліфтерів.

Для обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями на вокзалі створені спеціалізовані каси: №14 – на головному вокзалі, каса №2 – у касах попереднього продажу по вул. Гнатюка 20, каса №1 – на приміському вокзалі. Незалежно від наявності черг, ця категорія пасажирів в усіх касах вокзалу обслуговується позачергово. Також у кімнатах відпочинку є спеціально облаштована кімната для цієї категорії пасажирів.

Окрім того здійснено закупівлю двох візків для неповносправних громадян. Візки є у медпункті і ними можна скористатися для переміщення територією вокзалу. На фасаді вокзалу з боку першого перону є спеціальні телефонні апарати для користування особами у інвалідних візках.

Також було виконано роботи по благоустрою прилеглої до фасаду вокзалу території з влаштуванням трьохскатних похилих та рельєфних направляючих ліній для людей з вадами зору.

На центральному вході вокзалу встановлено звуковий орієнтир для людей з вадами зору, який сигналізує про місце розміщення входу у вокзал. Облаштовано пандуси на обох входах до медпункту  та ін.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!