Головою Львівської обласної ради обрали Ірину Гримак

3054 0
Обирали між Іриною Гримак від «ЄС» та Йосифом Ситником від «Свободи».
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Лідерку «Європейської солідарності» на Львівщині Ірину Гримак обрали головою Львівської обласної ради. Таким є результат таємного голосування депутатів сьогодні, 1 грудня, під час першого засідання сесії новообраної ради. Про це повідомляє кореспондент Тvoemisto.tv з сесійної зали.

За результатами таємного голосування, в якому взяли участь 82 депутати, головою обрали Ірину Гримак – за неї проголосував 61 депутат, за Йосифа Ситника – 5 обранців. 3 бюлетені визнали недійсними. Не підтримали жодної із кандидатур 13 депутатів.

Перед голосуванням обоє кандидатів виступили коротко зі своєю програмою бачення розвитку Львівщини. Водночас досить довго тривали суперечки стосовно способу таємного голосування. Так, депутат від «Свободи» Олег Панькевич вимагав, аби у бюлетені була лише одна позначка «+», а не «+» та «галочка», щоб кожен таємний голос був «захищеним», і не було контролю. Після оголошення результатів депутат від ВО «Свобода» Едуард Леонов заявив про корупційний вплив та зовнішній контроль за голосами, коли депутати робили інші позначки у бюлетені, щоб задекларувати позицію.

Нагадаємо, що свого часу Ірина Гримак була чиновницею у Львівській міській раді, вона упродовж 2013-2015 років очолювала Залізничну районну адміністрацію. Із 2015 року Ірина Гримак була заступницею голови Львівської ОДА Олега Синютки. У липні 2019 року після звільнення з посади Олега Синютки Ірина Гримак написала заяву про звільнення.

Детальніше про те, що відбувається за лаштунками нової Львівської обласної ради читайте у матеріалі.

Фото і відео Тараса Бабенчука/Твоє місто

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!